Autors Tēma: Tuvojas 25. maijs!  (Lasīts 1089 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Tuvojas 25. maijs!
« : 2018. gada 10. aprīlis, 12:47:21 »
Vēl neesam pieraduši pie e-veselības atrakcijām, kā mums ar  joni nāk virsū 25 maijs - datums, kad sāks piemērot  Vispārīgo datu aizsardzības regulu. Tagad neviens cits, izņemot tuvākos radiniekus līdz 3 pakāpei nevarēs rūpēties par saviem vecīšiem. Cik saprotu, tad vēl būs jāpierāda, ka esi meita, mazmeita, un kā tad savādāk? Tas būtībā nozīmē arī, ka ja neesi likumīgi laulājies, tad nevienā ārstniecības iestādē tev nedrīkst izpaust informāciju par tava nereģistrēta dzīves biedra veselības stāvokli, bez viņa pilnvarojuma. Ķipa, šam uzkrīt ķieģelis uz galvas un ja šams nav tevi pilnvarojis būdams komā, tevi pasūtīs divas mājas tālāk. Vispār neko nevarēs. Teiksim, ja mans mammucis izjutīs nepieciešamību tikt pie speciālista, tad viņam būs to personīgi jāapliecina, līdz šim ar to nodarbojās abas meitas, kurai uz to brīdi bija brīvāks laiks. Plus vēl, ja sirgstošais pēkšņi dabū galu , vai  tautas valodā noliek karoti, tad bez viņa rakstiskā pilnvarojuma neviens tā arī neuzzinās šama fakta iemeslu. Būs jautri, kāda nekāda bet izklaide. Man jau bija aizdomas, kad, iegriezos doktorātā, pēc mammuča zāļu receptēm - uz to brīdi, kompis atkal bija nojūdzies. Māsīņa sēdēja  pie galda, kas bija pārkrauts ar pacientu slimības vēstures  lietām. Un teica, ka ar 25 datumu tam būs  gals, jo tad ienākot pacientam, uz galda nedrīkstēs būt neviena  dokumenta. Vispār, jo tā varētu izpaust  citu pacientu informāciju. Sodi būšot ne pa jokam. Būs jautri.
http://www.lvportals.lv/visi/likumi-prakse/294504-/
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 10. aprīlis, 13:12:07 no Spārka »

Atslēdzies vecinja

Re: Tuvojas 25. maijs!
« Atbilde #1 : 2018. gada 10. aprīlis, 13:47:56 »
Jauki un jautri gan :sarcasm: Augšējos gaiteņos jau iekalkulēts, cik ieripos valsts kasē no šī murga sodiem :evil:

Atslēdzies Camma

Re: Tuvojas 25. maijs!
« Atbilde #2 : 2018. gada 10. aprīlis, 14:35:08 »
Večiņ, šito es jau teicu!
Visus sakost!