Autors Tēma: Rūdis  (Lasīts 5175 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Rūdis
« : 2018. gada 14. aprīlis, 20:30:01 »
Lauku šausmas. Kārtējās.
Gadu atpakaļ uz Ziemsvētkiem pieklīda ruds runčuks. Smukulis, pieklājīgs, labi audzināts. Bet izbadējies, piešmurgātu asti un kunkuļiem kažociņā. Kādu mēnesi-divus kantējās pirmajā stāvā, uzbarojās, kunkāļus no kažociņa izgriezām. Uz pavasara pusi runčuks pazuda. Kur tu, cilvēks, pāķos kaķi meklēsi un vēl svešu.
Domājām, ka beidzot necilvēki atbraukuši uz vasaru un savu minku savākuši. Visu vasaru un līdz pat vakardienai runčuku neredzējām. Vakarrīt bads ņēma virsroku un Rūdis bezmaz vai ar lēcienu bija man rokās... Nabaga kašaks rija aizgūtnēm (daudz gan uzreiz nedevām), uz rokām mīļojās un glaudās. Bet... kažociņš. Viena bēdu leja. VISS kažoks viens vienīgs kunkālis - 2 cm biezuma voiloks.
Vienīgais, kas manās acīs attaisnotu šī kašaka saimniekus - viņi ir miruši.
Un man dižā problēma ir tā, ka nezinu, kā lai saradinu Rūdi un savus kašakus, jo Rūdis diezgan agresīvi mēģina iekārtoties uz palikšanu...
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

Re: Rūdis
« Atbilde #1 : 2018. gada 14. aprīlis, 21:32:01 »
Nez' kāpēc uz pavasari pazūd runči? :) Vai pazušana nav brīvprātīga lieta? Un vai runcim nav vienalga saplēstais purns un piešmurgātais kažoks, ja visa pasaule pēc balderiāniem smaržo ... Un ir skaidrs, ka kkur ir kaķene, kura gaida visstiprāko alfa runci ciemos?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Margo

« Atbilde #2 : 2018. gada 15. aprīlis, 10:57:28 »
Man rudenī šitāds pūkdupsis uzradās, kāvās ar manējiem kā traks! Izkastrēju, atbrīvoju no visiem iekš un ār mošķiem, palika auksts, uztaisītajā mājā īsti dzīvot negribēja/ pa di@su darbs un materiāls/ sāka kļūt mierīgāks un tad jau arī ar manējiem tāds pamiers tika noslēgts, vismaz vairs nekaujās, tik šad un tad palamājas savstarpēji, un nāk rātni vakarā ar manējiem gulēt iekšā siltumā. Es jau protams neatmetu cerības šitam smukulim atrast savu famīliju un teritoriju.Tā kā Camm stiep tik šito pie veta un mēģini saradināt,ja paturēsi! :murmur:
Viss ir labs,kas labi beidzās!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #3 : 2018. gada 15. aprīlis, 13:50:06 »
un visticamāk, ka būs jānocērp(|jānoskuj),bet to var apvienot ar kastrēšanu, pie vienas narkozes. apmēram pēc mēneša būs vesels, ataudzis un, cerams, raksturā pieklājīgāks kļuvis rižiks. par frizēšanu domāju nopietni, man to ieteica klīnikā, t.i. ne man, bet kaķim un tieši pirms vasaras,jo tad viņam nebūs auksti.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2018. gada 18. aprīlis, 15:00:15 »
Tāāks. Vetu sarunāju uz pirmdienu. Tagad ir globāls jautājums - vai rudais briesmonītis pirmdien būs pieejams? Tas tak kaķiem pierasts - visus nostellēt pa savam prātam.
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #5 : 2018. gada 18. aprīlis, 16:00:11 »
Tāāks. Vetu sarunāju uz pirmdienu. Tagad ir globāls jautājums - vai rudais briesmonītis pirmdien būs pieejams? Tas tak kaķiem pierasts - visus nostellēt pa savam prātam.
Tikai  par vetu nerunājat viņa klātbūtnē. Tad točna nebūs nekur sastopams  )

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #6 : 2018. gada 18. aprīlis, 16:28:48 »
Šiem ir citi uztveres orgāni, ne ausis.Mūsējās visas prata un prot noslēpties pirms brauciena uz vasaras māju, kad i ne vārds nav izteikts un braucamās somas aiztiktas - viņām nepatīk pats braukšanas process, jo, tā kā ienācējas ģimenē, no bērnības pie braukšanas nav radinātas.Sākumā es, kaķīti žēlodama, līdz pēdējam nespundēju.Tagad man skola rokā- ja brauciens paredzams, SAVLAICĪGI zvērs tiek iespundēts būrī.Viena mince mācēja tā noslēpties, ka nepagalam atrodama nebij, ar tagadējo tad lielie sunīši jāspēlē, lai rokā dabūtu.
Tā ka - Camma - es to rudo zvēru kaut kur iespundētu jau iepriekšējā dienā - gan jau viņš nojauš, ko te SF apspriež.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2018. gada 23. aprīlis, 19:19:20 »
Ziņoju.
Rūdis nu ir plikucis. Kas zem tā voiloka! Ārprāts! Uz 1cm2 ādas 2-3 ērces, puse nobeigušās, ādā iekaltušas.
Tagad Rūdis atradis sev ienaidnieku - mežonīgi rēc uz otrpusi, jo viņš bija tas, kurš lika transportbūrī. No mežonīgā naida tika arī man - nočurāja visu no vēdera līdz kurpju šņorēm. Bet nu izdarīts.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2018. gada 23. aprīlis, 19:30:36 »
Plikkaķa bilde būs?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2018. gada 23. aprīlis, 19:32:56 »
Nē nebūs vis! Neētiski. Vot kad sasniegsim smuka kaķa stadiju - tad gan bildi dabūsiet.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2018. gada 23. aprīlis, 20:21:11 »
Nu tad vajag 2 bildes kā pārvērtību šovā - pirms un pēc  :)

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #11 : 2018. gada 23. aprīlis, 22:57:20 »
Camma - baigie malači jūs abi ar otrpusi.Labi, ka siltums gaidāms - tā nabaga plikā āda tak vēl kaut kā jākopj laikam būs.Bet kā šitādam zvēram visu to varēsiet izdarīt?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2018. gada 24. aprīlis, 02:47:31 »
Informācija kaķiniekiem - tiešām pie veta dabūjami skausta pilieni, kuri līdz pret kukaiņiem un arī ir ar attārpojošu efektu. Tā kā mēģināju minku savest kārtībā pašu spēkiem, tad brīnumpilienus vēl neizmēģinājām - jāpagaida 2-3 nedēļas, jo uzreiz vienas uz otrām zāles likt nevar. Noteikti izmēģināsim, Rūdim tik daudz ērču bija, mūžā kopā tik daudz neesmu redzējusi, kā uz viena sīka kaķa.
Un vēl, vets parādīja vienu interesantu štruntiņu ērču izvilkšanai, vajadzētu maksāt kapeikas. Izskatās pēc veco laiku naglu velkamā - ar V-veida iešķēlumu pēdā. Iešķēlumu pabīda zem ērces un tad kātu lēni griež, virpina. Ērce uz viens-divi no kažoka laukā.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 24. aprīlis, 02:52:32 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #13 : 2018. gada 24. aprīlis, 09:08:52 »
Kur varētu būt meklējams un dabūjams tas ērču velkamais štruntiņš?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2018. gada 24. aprīlis, 09:10:55 »
Droši zinu, ka ir Siguldā, Leona Paegles 9 :).
Visus sakost!