Autors Tēma: Cilvēks un dzimums  (Lasīts 10177 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Cilvēks un dzimums
« Atbilde #15 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:09:49 »
Tu tiešām dzīvē neesi nekad sastapis cilvēkus, kas neatbilst savam dzimumam, t.i., vecāki devuši, piemēram, meitenes vārdu (jo dzimumorgāni gan jau bijuši meitenes), bet patiesībā tur redzams puisis. Nu piedzimst cilvēki ar 6 pirkstiem, divām galvām un kas tik vēl ne.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:12:33 »
Nē, brīnos es par ko citu. Par to, ka tagad, pēc vairākiem tūstošiem gadu civilizācijas eksistences, pēkšņi ir savajadzējies meklēt davienalgakur definīciju jēdzieniem "sieviete", "vīrietis". Bet cilvēki savā darbībā taču nekad neapstājas pie sasniegtā (vēsture to rāda). Jautajums tikai, kuri būs nākošie jēdzieni, kuriem savajadzēsies konkretizēt definīcijas? Nu, varbūt bērniem tiks dotas tiesības pašiem izvēlēties māti un tēvu? Vai trīs mammas un nevienu tēvu, ja tā gribēsies? Nu, vai otrādi. Broņas sīcis vienā dienā atnāks un paziņos, ka Broņa no 1. jūnija viņam vairs nekas nav, - līgumu par maternitāti/paternitāti ar kādu citu noslēdzis, jo tam ir naudas vairāk, - var saviem sīčiem nopirkt to, ko Broņa nevar, to biš, - izdevīgāk ir būt Klaudijas tantes un Ojāronkuļa bērnam. :)  Vai Klaudijas tante un Asnātes tante būs mammas, bet Ojāronkulis - tēvs. :)

Zigi, Tu jau putrojies. Bet fakts, ka tādi cilvēki bijuši vienmēr. Un arī viņiem kaut kā jādzīvo.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:13:25 »
Iespējams tā arī ir, ka jāmeklē jauni jēdzieni un definīcijas :)
Vecie - “dāma ar pautiem“ un “mīkstais“ sevi izsmēluši ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #18 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:13:26 »
Sastapis esmu visuko, jautājums tikai par to, ko katrā gadījumā nozīmē jedziens "normāls"? T.i., - "pieņemams vairākumam kā norma"? Un otrs jautājums, vai to, kas nav normāls, ir jāuzskata par normālu (pieņemamu) vai nē?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:17:39 »
Zigi, Tu jau putrojies. Bet fakts, ka tādi cilvēki bijuši vienmēr. Un arī viņiem kaut kā jādzīvo.
Neko es neputrojos. Piemini un atceries šos vārdus! Tā būs! Un iespējams, ka es vēl to visu pieredzēšu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #20 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:19:35 »
Zigi, jēdziens normāls nozīmē, ka atbilst vairākumam, ārpus normas - mazākums, bet ne jau tāpēc sliktāks. Nu tā kā asinsspiediens, normāls - 80/120, bet ir cilvēki, kam normāls ir 70/110 vai cits, viņiem tā ir norma.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:21:54 »
Zigi, jēdziens normāls nozīmē, ka atbilst vairākumam, ārpus normas - mazākums, bet ne jau tāpēc sliktāks. Nu tā kā asinsspiediens, normāls - 80/120, bet ir cilvēki, kam normāls ir 70/110 vai cits, viņiem tā ir norma.
Neputro kvantitāti ar kvalitāti! Ja cilvēkam ir liekais svars, viņu par orangutānu neviens neuzskatīs. Ja dzimuma rādītājs vairs nav dzimumorgāni un spēja/nespēja dzemdēt, tad Tavs DNS kādā dienā arī vairs nebūs arguments (runa - par tavu sīci un jaunām māmiņām/tētiņiem). Dzemdējusi viņu esi? Un kas par to? Pofig! :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #22 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:24:52 »
Tu pats neputro. Cilvēki ar līdzīgiem rādītājiem var būt dažādā svara kategorijā, bet nevienam nekas tur nav lieks. Un visi normāli.
Zigi, bet tiešām, dzimumorgāni nav rādītājs. Un nespēja dzemdēt tiešām var būt, jo iekšējie orgāni nav, kā sievietei.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #23 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:32:21 »
Ejam tālāk.
Ir katrā sabiedībā izstumtie - bomži, utt. Jau tagad es brīnos, kāpēc neviens vēl nav mēģinājis no sava stāvokļa "izsist" labumu, t.i., - legalizēt situāciju, kurā viņi atrodas. Es to iedomājos tā. Cilvēks aiziet uz tiesu un iesniedz prasību atzīt, ka viņš vairs nav īsti cilvēciska būtne. Nav Homo Sapiens vairs, bet pāriet augsti intelektuāla dzīvnieka kategorijā, t.i., turpmāk no viņa var prasīt uzvedību un likumu ievērošanu kā no Lumberga kaķa. Tiesa, arī soc. aizsargātība (kuras tāpat nav) atceļas. Tad, kad viņš ir ielīdis caur logu Broņas vasarnīcā un izēdis tur ledusskapi, izrādās, ka viņu nevar notiesāt ... jo viņš ar tiesas lēmumu vairs nav Homo Sapiens. :)  Vēl viena jauna (nākotnes) definīcija Homo ............. (???)
P.s. Ja kkas tāds notiktu prātu izkūkojušo valstīs (ASV, Zviedrijā vai vēl kur citur), es pat nebrīnītos.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 29. aprīlis, 23:45:53 no Zigfrids »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:36:45 »
Nu bet vienmēr tak bijuši cilvēki, kuri nespēj pat gribēdami radīt pēcnācējus.
Bet orgāni ta ir “pareizie“ un orientācijas ar pareizākas par pareizām... :D

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #25 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:41:57 »
Tu pats neputro. Cilvēki ar līdzīgiem rādītājiem var būt dažādā svara kategorijā, bet nevienam nekas tur nav lieks. Un visi normāli.
Zigi, bet tiešām, dzimumorgāni nav rādītājs. Un nespēja dzemdēt tiešām var būt, jo iekšējie orgāni nav, kā sievietei.
Tad kurā vecumā tavuprāt, cilvēkam pirmo reizi vajadzētu dokumentos ierakstīt viņa dzimumu? Un kāpēc savam puikam nedevi vārdu "Anita", piemēram? Nav taču skaidrības, kas viņš būs vēlāk tai brīdī, kad ir piedzimis. Nu, vai arī bērnam vārds jādod .... pat nevaru izdomāt, kādā vecumā? Līdz vecumam x - pagaidu vārds, pēc tam - īstais. Tā, Broņa?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 29. aprīlis, 23:47:32 no Zigfrids »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2018. gada 30. aprīlis, 00:07:54 »
Zigfīd, Tevi tas apdraud kā privāti?, nu,tās sportistu pārbaudes?

Citādi tas sāk atgādināt to meitu, kura gāja uz pagrabu pēc sulām preciniekiem
un aizdomajās līdz iespējamā bērna nāvei.

Sports ir sports un cīņa par slavu un naudu visiem līdzekļiem, arī rijot hormonus, dopingus
par paša veselības cenu.
To nav jāpielīdzina visiem. :) Gan jau mazbērniem vārdu varēsi uzreiz izvēlēties ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #27 : 2018. gada 30. aprīlis, 00:18:01 »
Ejam tālāk.
Ir katrā sabiedībā izstumtie - bomži, utt. Jau tagad es brīnos, kāpēc neviens vēl nav mēģinājis no sava stāvokļa "izsist" labumu, t.i., - legalizēt situāciju, kurā viņi atrodas. Es to iedomājos tā. Cilvēks aiziet uz tiesu un iesniedz prasību atzīt, ka viņš vairs nav īsti cilvēciska būtne. Nav Homo Sapiens vairs, bet pāriet augsti intelektuāla dzīvnieka kategorijā, t.i., turpmāk no viņa var prasīt uzvedību un likumu ievērošanu kā no Lumberga kaķa. Tiesa, arī soc. aizsargātība (kuras tāpat nav) atceļas. Tad, kad viņš ir ielīdis caur logu Broņas vasarnīcā un izēdis tur ledusskapi, izrādās, ka viņu nevar notiesāt ... jo viņš ar tiesas lēmumu vairs nav Homo Sapiens. :)  Vēl viena jauna (nākotnes) definīcija Homo ............. (???)
P.s. Ja kkas tāds notiktu prātu izkūkojušo valstīs (ASV, Zviedrijā vai vēl kur citur), es pat nebrīnītos.

Zigi, Tu tiešām neko nesaproti vai izliecies?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2018. gada 30. aprīlis, 01:03:18 »
Bet nakata kungs mani apzinīgi ignorē  :just_popcorn:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #29 : 2018. gada 30. aprīlis, 01:24:45 »
Zigfīd, Tevi tas apdraud kā privāti?, nu,tās sportistu pārbaudes?

Citādi tas sāk atgādināt to meitu, kura gāja uz pagrabu pēc sulām preciniekiem
un aizdomajās līdz iespējamā bērna nāvei.

Sports ir sports un cīņa par slavu un naudu visiem līdzekļiem, arī rijot hormonus, dopingus
par paša veselības cenu.
To nav jāpielīdzina visiem. :) Gan jau mazbērniem vārdu varēsi uzreiz izvēlēties ;)

Es skatos uz to plašāk. Ir gadu simtiem iedibināta kārtība un neba nu senči aiz garlaicības izdomāja, ka tai ir jābūt tieši tādai, kāda tā ir. Ir aizdomas, ka ar to ir tāpat kā tai teicienā, ka katrs Ceļu satiksmes punkts esot uzrakstīts ar asinīm. Šī ir stabilu vērtību pārvēršana par relatīvām, apšaubāmām un revidējamām (kārtējā). Lai vai kā, bet ir risks, ka pie sporta neapstāsies, un būs kkas, kas attieksies uz visu sabiedrību, tai skaitā - uz mani vai maniem bērniem/mazbērniem. Cilvēcei ir neapturama tieksme eksperimentēt ar sevi pašu. Kā jau katrs eksperiments, tas nozīmē to, ka rezultāts nav prognozējams. Un daudzu un dažādu iepriekšējo eksperimentu pieredze rāda, ka cilvēce vēl ir nepieklājīgi dumja.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 30. aprīlis, 01:31:55 no Zigfrids »