Autors Tēma: Ilona Balode  (Lasīts 17598 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Ilona Balode
« Atbilde #90 : 2018. gada 20. maijs, 14:37:59 »
Man arī šķiet kā Minne raksta.
Ilonai tas cilvēks ir svarīgs skaidri apzinoties visus trūkumus.
Mēs taču savus bērnus arī mīlam ar visiem viņu trūkumiem, ja neveseli pat vēl vairāk...

Ar dzimumu tur nekāda sakara, lai atceramies kaut Akmentiņu
un garām skrienošo susuru. Un puika arī izaudzināts.

« Atbilde #91 : 2018. gada 20. maijs, 17:38:21 »
labi, labi, ir arī normāli vīrieši, es negribu te sākt kaut kādu kašķi, tikai pateicu, ko domāju.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #92 : 2018. gada 20. maijs, 17:58:00 »
Nīkīt, kas nu par kašķiem, te jau mēs katrs savas domas un sajūtas uzrakstām  :big_hug:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #93 : 2018. gada 20. maijs, 22:25:24 »
Susura lietā bij pilnīgi citādi - tur bija skaidri zināms, ka drīz mirs, tad tas viss ir citādi... Atceros ļoti labi Susura lietu, kā arī to, ka Susurkungs drīz vien atrada citu un radīja vēl bērnus, par ko toreiz nez kāpēc biju šokā.
 Šeit - dzīvos un ilgi, bet kāda tā dzīve ...arī apkārtējiem. Nesaprotu Ilonu, kāpēc viņa sevi aprok. Tiešām nesaprotu.
Ilona un Ūdris man bija ļoti simpātiski, grāmata bija ļoti ļoti interesanta. Atceros pēdējo koncertu, kur abi uzstājās...Ziedoju arī Ūdra rehabilitācijai. Bet nu - eh, nav vērts tas vairs nenieka...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #94 : 2018. gada 20. maijs, 23:05:46 »
Interesants domāšanas veids - par Andri šokēties, bet ja Ilona pamestu, tad nenoraktos,
bet dzīvotu tālāk un iespējams radītu vēl bērnus, tas būtu ok. :)

Bet saprotu, ka nesaproti... :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #95 : 2018. gada 20. maijs, 23:30:35 »
Nāra, Tu sirds dziļumos negribētu, lai Tev pasaulē ir tāds cilvēks, kurš būtu Tev blakus jebkuros iespējamos smagajos apstākļos, lai aŗī Tavs saprāts varbūt apzinātos, ka tam cilvēkam vieglāk būtu bez Tevis?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #96 : 2018. gada 20. maijs, 23:59:20 »
Nāra, Tu sirds dziļumos negribētu, lai Tev pasaulē ir tāds cilvēks, kurš būtu Tev blakus jebkuros iespējamos smagajos apstākļos, lai aŗī Tavs saprāts varbūt apzinātos, ka tam cilvēkam vieglāk būtu bez Tevis?
Apdomāju, kaut jautājums ne man.
It kā jau gribētu, un droši vien tā tam arī būtu jābūt starp vistuvākajiem cilvēkiem, un tomēr... Kur ir tā robeža, līdz kurai var gaidīt vai pieņemt šādu otra cilvēka ziedošanos?  Un  atslēgvārds "vistuvākajiem" - vai šajā kategorijā ietilptu nebūt ne paraugvīrs, par kuru pati saproti, ka viņš to tavā labā nedarītu?
Kaut kā man šķiet, ka nevar no otra cilvēka prasīt šo smago ikdienas aprūpi ar pamperiem daudzu gadu garumā bez gaismas tuneļa galā, vajadzētu  būt pansionātam vai vismaz piestaigājošam kopējam, bet tie mūsu realitātē droši vien ir neceļami izdevumi...

P.S. Dievs, sargi nonākt tādā situācijā abās lomās...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #97 : 2018. gada 21. maijs, 00:18:07 »
Biju domājusi citu niansi nevis ziedošanās pieprasīšanu. Tādu - iekšējo sajūtu, ka, ja nu kas....ticība cerība, ka būs blakus...nav man to precīzo vārdu, lai paskaidrotu.

Vistuvākais sirdī, kuram uzticies, kuram tici un kurš tev. Fiziski tuvākais jau ne vienmēr to nozīmē.

Jā, Dievs, pasargā no tik smagu lēmumu pieņemšanas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #98 : 2018. gada 21. maijs, 00:47:20 »
Tajā intervijā kā nenolasīju, ka Ilona uzskata ziedojas vai nes kādu upuri...
Sapratu, ka tas ir viņas vienīgais tuvais cilvēks, pat ne māte. Dvēseles radinieks, otrs es...
Jūs tiešām, tiešām nekad kādu neesat mīlējuši vairāk kā sevi?, vai tikpat kā sevi?
Nu kautvai savus bērnus?
Kad paša dzīvei nav jēgas, ja nav tā otra?
Tā mierīgi savus tuvos no acīm prom un dolče vita? Kā nebijušus...

Par to prasīšanu no otra upuri - ar prātu jā, negribētu, bet patstāvīgi eksistēt vairs nespēj un tad nu izdzīvošanas instinkti... plus vēl jebkura ilgstoša slimība
maina personību, tā kļūst uz sevi vērsta, egoistiska.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #99 : 2018. gada 21. maijs, 00:59:39 »
tuk, es nospiestu divus Patīk, ja varētu :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #100 : 2018. gada 21. maijs, 07:13:35 »
Tajā intervijā kā nenolasīju, ka Ilona uzskata ziedojas vai nes kādu upuri...
Sapratu, ka tas ir viņas vienīgais tuvais cilvēks, pat ne māte. Dvēseles radinieks, otrs es...
Jūs tiešām, tiešām nekad kādu neesat mīlējuši vairāk kā sevi?, vai tikpat kā sevi?
Nu kautvai savus bērnus?
Kad paša dzīvei nav jēgas, ja nav tā otra?
Tā mierīgi savus tuvos no acīm prom un dolče vita? Kā nebijušus...

Par to prasīšanu no otra upuri - ar prātu jā, negribētu, bet patstāvīgi eksistēt vairs nespēj un tad nu izdzīvošanas instinkti... plus vēl jebkura ilgstoša slimība
maina personību, tā kļūst uz sevi vērsta, egoistiska.

Jā, redz kā saklausām dažādas lietas. Man atkal nepalika iespaids par "otru es" un pārpasaulīgu mīlestību (ja tiešām tā, tad jau viss kārtībā un pareizi), uztvēru, ka nelaimīga sieviete velk savu nastu, jo to prasa viņas morāles latiņa, pienākuma apziņa.

Ka ilgstoša slimība maina personību, padarot egoistiskāku, pilnīgi piekrītu, bet - vai "līdzatkarīgā" cilvēka personība arī nepamainās "man ir pienākums vilkt šo nastu" virzienā?

P.S. Cik ļoti tādam Ūdrim ir paveicies ar šādu sievieti blakus! Bet vai paveicies viņai?...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #101 : 2018. gada 21. maijs, 08:07:20 »
Man divu veidu domas pa galvu dzīvojas.
Nez kā tam cilvēkam iet, zem kura autiņa Ūdrītis pakrita? Ā, tas jau tikai kaut kāds šoferjuga, viņu pat nav vērts pieminēt, statists, tā teikt.
Par to, ka katram viskas var gadīties. Var. Ne cietušajam, ne viņa līdzcilvēkiem no tā nav ne vieglāk ne smagāk. Sāp vienādi kā tā, tā šitā. Bet ja cilvēks tīšuprāt izaicina savu un savu līdzcilvēku likteni, tad nafig tādam pansionātus un visko citu, lai dzīvo (ja var) viens pats.
Būtu jau labi, ja visādi "atkarīgie'' tikai sev dzīvošanu sabojātu, bet sabojā ne tikai sievai un bērniem, vēl jau ir ''pa ceļam, garāmejot'' skartie.
Visus sakost!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #102 : 2018. gada 21. maijs, 08:09:20 »
Kvadra :yes: :yes: :yes:
 Kvadra, pansionāts ir naudiski paceļams. Zinu no pieredzes.
Ūdris taču pat nesaprot, kas ar viņu notiek. Un vel nabaga bērns pa vidu. Gudri runāt var tad, kad pašam nav nācies izdarīt šādu izvēli..Patiesībā izvēle ir viena un tā noteikti  nav tāda bezjēdzīga it kā ziedošanās.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 21. maijs, 09:24:11 no lumbergs »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #103 : 2018. gada 21. maijs, 08:49:51 »
Ir cilvēki ar kuriem kāpj kalnos un ir ar kuriem nekāpj.
Ilona izdara sev pieņemamās izvēles šajā situācijā.
Saprast vai nē, tas jau katra paša ziņā...

ps.šoferis, cik atceros kur lasījusi, veikli izgrozījās, neatzina,
ka vairāk kā divreiz pārsniedzis ātrumu,
30 vietā braucis uz 70 un mitrā asfalta dēļ nav varējis nobremzēt.
Tādā ziņā paveicās, ka Ūdris bija dzēris, tas izrādījās pat izdevīgi šoreiz.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #104 : 2018. gada 21. maijs, 09:11:13 »
traumu smagums, notriecot ar 30 vai 70, ievērojami atšķiras. Pie 70 var teikt, ka vispār paveicas (???) ja paliek dzīvs. Lai kā neizkruķītos šoferis, viņam tālākā dzīve nav rozēm kaisīta