Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75211 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #120 : 2016. gada 17. novembris, 08:00:21 »
Lasīju Henninga Mankela "Slepkava bez sejas". Bija ok.

Atslēdzies reno

« Atbilde #121 : 2016. gada 30. novembris, 17:24:00 »
Dabūju " Es ceļoju viena"

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #122 : 2016. gada 15. decembris, 08:59:18 »
Izlasīju Jū Nesbē "Dēls".

Nav no Harija Hola sērijas, bet tik un tā interesanta. Nesbē neliek vilties - ir intriga, negaidīti pavērsieni, spriedze, psiholoģija, daudz līķu un asiņu. :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #123 : 2016. gada 20. decembris, 10:25:19 »
Izlasīju arī Mankela "Slepkavas bez sejas" ("Faceless killers") un "Balto lauveni" ("The White lioness"). Valanders kļūst arvien līdzīgāks Branas tēlotajam. :D Bet seriāls nav viens pret viens ar grāmatām.

Lasīju 1991. gadā sarakstīto "Slepkavas bez sejas" un jutos kā šodien - migranti, nekontrolēta to ieceļošana, nekontrolēta pārvietošanās... vienīgi - daudzi no austrumeiropas, bet citādi pilnīgs deja vu.

P.S. Lasīju angliski elektroniskās versijas (e-pub), grāmatas padot tālāk nevaru, varbūt caur failiem.lv varu arhivētu elektronisko aizsūtīt.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #124 : 2017. gada 19. janvāris, 13:10:27 »
Vispirms atskaitos par nākamo izlasīto Mankelu - "Rīgas suņi". Savā ziņā uzjautrinoši - ņemot vērā, ka rakstīts par Rīgu 1991., jau pēc barikādēm, visa tā trillera padarīšana ar nemitīgu izsekošanu, apšaudēm tukšā nomales noliktavā/eksrūpnīcā, uz Centrālā universālveikala jumta šķita ļoti pārspīlēta, tāda zviedra pašausmināšanās no jūras otras puses. Interesanti pasekot pilsētas ģeogrāfijai - Ģertrūde baznīca (nenorādot kura, bet laikam jau Vecā), kuras aprakstā minēts baznīcas pagalms :) , Esplanāde, Vecrīga... viss tā kompakti ar retiem izbraucieniem uz priekšpilsētu, bet reizē vienbrīd Valanders norāda, ka Zviedrijā ir policists nelielā pilsētiņā, bet Rīga liela. Bet nu Mankels pats pēcvārdā norāda, ka bijis grūti rakstīt par vietu, par kuru viņam tikai stāstīts, bet redzēta nav, taču rakstniekam esot priekšrocība izmantot vietu pēc savām vajadzībām un ieviest veikalā mēbeļu nodaļu, ja tā nepieciešama, lai arī patiesībā tādas nav ( :D - furniture store CU tiešām iekrita acīs)

Nākamais - Mansarda izdotais islandieša Arnaldur Indridason (Arnalds Indridasons) "Purvs". Nedaudz smeldzīgs romāns, noziegums ikdienišķs (ja tā var raksturot noziegumu), liek padomāt, cik tālu un kā pagātne var ietekmēt nākotni. Tāda depresīva Islande. Bet kopumā iesaku.

Jautājums par Svonsonu - vai interesants un labi lasās? Šonedēļ Barona ielas Rozes grāmatnīcā "Līdz nāve mūs šķirs" akcijas cena 6 Eu, bet nemanīju, ka kāds šo romānu šeit būtu aprakstījis.
Save

Atslēdzies taj

« Atbilde #125 : 2017. gada 20. janvāris, 04:09:47 »
Šarlote Linka "Maldi". Šīs rakstnieces detektīvromāni mani vienmēr ir paķēruši tieši ar to, ka atklājas psiholoģiskie iemesli, kāpēc kaut kas notiek. Arī šoreiz intriga neizpalika. Tiesa, varbūt esmu jau iepazinusi autores rokrakstu, bet jau apmēram pusē radās nojauta, kurš varētu būt vainīgais, jo tēls rīkojās mazāk loģiski, un tā tas arī apstiprinājās. Sižets dažos vārdos: Pēteris Simons brīvdienās dodas burāt un pazūd bez vēsts.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #126 : 2017. gada 20. janvāris, 09:09:08 »
Jautājums par Svonsonu - vai interesants un labi lasās? Šonedēļ Barona ielas Rozes grāmatnīcā "Līdz nāve mūs šķirs" akcijas cena 6 Eu, bet nemanīju, ka kāds šo romānu šeit būtu aprakstījis.
Save

Šīs tēmas 2. un 3. lapā bija gan mana, gan Reno atsauksme, kur mēs abas paudām atzinību šai grāmatai.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #127 : 2017. gada 20. janvāris, 10:55:27 »
Paldies, Luīze, kaut kā palaidu garām - meklētājs atrada atsauksmi par citu Svonsona grāmatu, šķita, ka vairāk nav.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #128 : 2017. gada 20. janvāris, 21:36:48 »
Pašlaik piebeidzu Svonsona Meitene ar pulksteni sirds vietā,arī baigi labs gabals! Tā kā Svonsons ir ok !

Atslēdzies reno

« Atbilde #129 : 2017. gada 26. janvāris, 13:25:53 »
Pabeidzu Lekberga Pamestais bērns -ir OK

Atslēdzies reno

« Atbilde #130 : 2017. gada 26. janvāris, 13:28:51 »
Tagad rindā  Arno Jundze  Bergs un relikviju mednieki. Pirmās lappuses likās pavisam labas, šķiet, ka nav tā mūsu dāmu-rakstnieču liekvār'dība

Atslēdzies Minne

« Atbilde #131 : 2017. gada 26. janvāris, 20:51:50 »
Pabeidzu Lekberga Pamestais bērns -ir OK

Es vēl moku (mocu?). Šī kaut kā nelasās tik raiti kā citas Lekbergas grāmatas. Šis tas likās paviršs. Patrika un Ērikas meita pilnīgi ģeniāla, ja palasa, ko viņa 1 gada vecumā jau dara un spēj, pilnīgi neticami :P

Bet varbūt tā kara, nacisma un pretošanās kustības tēma mani īsti neuzrunā

Atslēdzies reno

« Atbilde #132 : 2017. gada 26. janvāris, 21:55:13 »
Jā, tā bērna attīstība ir gluži neticama. Tas OK patiesībā ar uzviju -lasīt var, bet šur tur braucu pa diagonāli pāri. Un neizbēgamā nodeva -laimīgais lesbiešu pāris

Atslēdzies Minne

« Atbilde #133 : 2017. gada 26. janvāris, 22:07:47 »
..tik tālu es arī tiku, kad atklājas, kas ar ko pa viendzimuma līniju :)

Jā, dažas nianses likās kā obligātā politkorektā nodeva. Konkrēti pat nevarēju pateikt, kas īsti man tajā visā nepatika, bet kad Tu tā uzrakstīji, tad jā, laikam tieši tas. Kaut kas ne no autores sirds vai arī kkas lieks likās

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #134 : 2017. gada 02. marts, 08:13:42 »
Metjū Dž.Ārlidžs "Nāves slazdā"
Viegli lasīt, spraiga darbība un intriga. Tomēr personām ar spilgtu iztēli un vājiem nerviem neiesaku.