Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75228 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #195 : 2018. gada 19. aprīlis, 09:03:01 »
Alens Eskens   Dzīve, kuru aprokam ****

Jauns koledžas 1. kursa students aizbrauc uz veco ļaužu mītni, jo viņa mājasdarbs angļu val. biogrāfiju kursā ir uzrakstīt par kāda cilvēka dzīvi. Tur viņam ieteic runāt ar kādu iemītnieku -slepkavu, kas pārvests no cietuma, ir nāvējoši slims, bet pie pilna saprāta.
Romāna gaitā tiek atklāts pirms 30 gadiem pastrādātā nozieguma  patiesais vaininieks

Kad ņēmu, bibliotekāre teica, ka esot drūma grāmata, bet, manuprāt, tik traki nebija. Dodu ****.

Atslēdzies reno

« Atbilde #196 : 2018. gada 20. aprīlis, 09:42:35 »
Beidzot viena īsti laba -sākumā baisa slepkavība, pēc tam ļoti lēni, caur dažādu cilvēku dzīvēm un monologiem iet tuvāk risinājumam. It kā nekas nenotiek, bet sāk parādīties tumšas aizdomas un bailes.
Es tikusi līdz pēdējai trešdaļai un dusmojos, ka nevarēšu šodien tikt pie lasīšanas. Kongresā tas nebūtu smuki, lai arī daļa no runāšanas droši vien garlaicīga

Kamilla Grebe  Ledus zem viņas kājām  *****

Atslēdzies reno

« Atbilde #197 : 2018. gada 21. aprīlis, 12:19:30 »
Pabeidzu. Pašas beigas ar nelielu, pavisam nelielu vilšanos -dažas lietas varēja vairāk pamatot. Bet vispār, vienalga, labi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #198 : 2018. gada 24. aprīlis, 09:01:28 »
Man pēdējo reizi bibliotēkā sadeva veselu kaudzi, 3 no tiem krimiķi

Džorns Ljērs Horsts  Ziemā slēgts  ****

Klasisks policijas stāsts, papildināts ar lietuviešu "viesizrādēm" Norvēģijā

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #199 : 2018. gada 27. aprīlis, 07:18:50 »
Šarlote Linka "Izvēle" ****

Linkas romāni komentārus parasti neprasa. Šoreiz grāmata ir par cilvēktirdzniecību. Jaunas meitenes vai viņu vecāki no nabadzīgām valstīm tiek uzrunāti, lai piedāvātu meitenēm strādāt par labi atalgotām modelēm. Ārzemēs, protams. Vecāki saņem avansu no it kā gaidāmā topošās modeles lielā atalgojuma, savukārt meitene vairs nav sakontaktējama.

Susanne Jānsone "Upurpurvs" ****

Zviedru autores pirmais detektīvromāns. Nedaudz padrūms, kā jau par purvu, bet raiti lasāms.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #200 : 2018. gada 05. jūlijs, 22:35:55 »
Stefans Anhems "Izsvītrotie" ****

Pa vienam iet bojā cilvēki, kuri kādreiz mācījušies vienā klasē. Slepkavības ir rūpīgi izplānotas un cita par citu šausmīgākas (Nāra nelasi!!!). Noziedznieku mēģina atrast detektīvs Fabiāns Risks, kurš arī ir mācījies tajā klasē.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #201 : 2018. gada 03. augusts, 10:32:02 »
Nele Noihausa "Dzīvie un mirušie" ****

Pa vienam tiek nošauti cilvēki, kuri nevienam pāri nav darījuši, bet policija un prese saņem "nekrologus" ar skaidrojumu, ka tādējādi par saviem grēkiem tiek sodīti bojāgājušo tuvinieki. Notiek izmeklēšana, darbojas tie paši izmeklētāji, kas iepriekšējos Noihausas romānos.
 Izmeklēšanas grupai ar vadības rīkojumu tiek piesaistīts kriminālanalītiķis noziedznieka psiholoģiskā profila veidošanai. Visu laiku, kamēr lasīju grāmatu, man bija sajūta, ka šis kriminālanalītiķis ir mūsu TPLViņam ja ne dvīņu brālis, tad gara radinieks. :D Dialogi, monologi, attieksme - viss kā šeit....  Sorry...  :blushing:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #202 : 2018. gada 03. augusts, 11:52:55 »
Žoels Dikērs "Patiesība par Harija Kebēra lietu" ****

Te jau bijušas atsauksmes, bet ielikšu arī savu viedokli.

Kopumā interesanti, bet līdz galam nepārliecināja. It īpaši Nolas un Preta attiecības. Protams, ko gan es zinu par Amerikas provinci 70. gados, taču manos priekštatos tai bija jābūt tik puritāniskai, ka aprakstītā situācija nerada ticamību.Tāpat traucēja ģeniālo (pēc grāmatas apraksta) "Ļaunuma sakņu" fragmenti, kas man šķita pilnīgi banāli un pliekani.

Labs bija grāmata grāmatā efekts - varētu padomāt, ka Dikērs aprakstījis savu pieredzi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #203 : 2018. gada 31. augusts, 21:00:52 »
Roberts Galbraits "Dzeguzes sauciens" ****
Harija Potera grāmatu autore, izmantojot pseidonīmu, turklāt vīriešu dzimtē, ir ķērusies pie detektīvromānu rakstīšanas. Šis ir pirmais romāns, kurā nozieguma apstākļus šķetina privātdetektīvs Kormorans Straiks.
Lasīju ar interesi, var just, ka grāmatu ir sarakstījusi sieviete - daudz psiholoģijas, nozieguma šķetināšanas maniere nedaudz sasaucās ar Agatas Kristi darbiem. Teksts ir plūdens un notikumu attīstība loģiska.
izlasīju...jā, uzrakstīju sieviete, bet beigaa nùūū nemaz nav loģiskas...rakstniece ir apguvusi žanru, spriedzi uztur kā vajag - ja , lasot pirmo Poteru, žāvājos un mudināju sevi - tas Tev ir jāizlasa, tā ir mūsdienu bērnu klasika, Tev tas jāvar utt..tad šajā romānā viss ir sarēķināts, lai detektīvžanru narkomāns izrautu tās 500 +lpp pa divām dienām...ir lietas, kas ļoti patika - Somē apraksts u.c....bet beigas stulbas! :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #204 : 2018. gada 02. septembris, 23:17:48 »
kārtējais Jusi Adlers-Olsens  Bez robežām ****

Darbojas tā pati policistu komanda, uz beigām gan likās, ka par daudz to līķu

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #205 : 2018. gada 11. oktobris, 09:35:12 »
Roberts Galbraits "Zīdtārpiņš".Otrs romāns par Kormoranu Straiku noteikti ir labāks par pirmo dzeguzes saucienu!Tā kā slepkavība notiek rakstnieku, izdevēju un šīs nozares aģentu vidū, tad prieks lasīt, jo šī joma jau Roulingai ir vislabāk pazīstama! :)  Protams būtu interesanti uzzināt, kuri mūsdienu britu autori varētu būt prototipi? Es, lūk, šauju uz dullo , ka Maikls Fenkorts ir Dž.B.? ;) 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #206 : 2018. gada 21. oktobris, 16:59:47 »
Irsa Sigurdardotira "DNS" ***,5

Islandiešu rakstniece. Esmu lasījusi arī viņas pirmo latviešu valodā izdoto romānu.
Tiek pastrādātas slepkavības, un vienīgā lieciniece ir maza meitene. Pamazām tiek panākta viņas uzticēšanās un dažādu ar noziegumu saistītu detaļu atklāšana.
Izgudroti atkal jauni veidi, kā nogalināt... it kā jau galvenais izmeklētājs bija visnotaļ sakarīgs, bet pārsteidza tas, ka es par 100 lappusēm ātrāk nekā izmeklētājs sapratu, ko nozīmē lielā, apaļā un melnā galva meitenes stāstā. :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #207 : 2018. gada 22. oktobris, 09:01:49 »
Žoels Dikērs "Patiesība par Harija Kebēra lietu". Esmu kādā trešdaļā. Tiek apcietināts  rakstnieks, kas sarakstījis ļoti slavenu grāmatu par mīlestību. Izrādās, ka mīlestības objekts ir bijusi 15 gadīga meitene, kuras mirstīgās atliekas atrod rakstnieka dārzā pēc 30 gadiem. Rakstnieka skolnieks, arī spalvas brālis, kas meklē iedvesmu savai otrajai grāmatai, dodas noskaidrot patiesību.
Pagaidām šķiet interesanti.

Atslēdzies reno

« Atbilde #208 : 2018. gada 22. oktobris, 09:22:58 »
Man patīk Dikērs, nākošā, "Baltimori"arī ir laba

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #209 : 2018. gada 27. oktobris, 19:31:04 »
Jeļena Mihalkova "Indīgais maigums" ****

Oriģinālais nosaukums "Нежные листья, ядовитые корни". Gandrīz 20 gadus pēc skolas beigšanas 8 bijušās klasesbiedrenes saņem uzaicinājumu pavadīt nedēļas nogali dārgā viesnīcā, ko apmaksā klases "spicākā" meiča. Ir tikai viens bet... skolas gadu atmiņas vienai par otru un it īpaši par "spico" meiču, maigi sakot, nav labākās. Tomēr visas ielūgtās dažādu motīvu dēļ atsaucas ielūgumam. Tikšanās uzjundī atmiņas, un nav ilgi jāgaida uz slepkavību.