Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75051 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Detektīvromāni
« Atbilde #360 : 2022. gada 16. janvāris, 19:43:52 »
Izlasīju arī Šepas  "Dēla vārdā", normāls krimiķis

Gijoms Miso  Bruklinas meitene   ****
Interesanti lasījās. Milzīgi jau nu raiti tur visu personu atrašana notiek, atver tik telefongrāmatu, un skat, pirms 10 gadiem pieminētais cilvēks rokā. Bet nu tas nekas, darbība raita un pavērsieni negaidīti.

Atslēdzies reno

« Atbilde #361 : 2022. gada 22. janvāris, 16:00:54 »
Divas, apjomā nelielas grāmatas. Vienu varētu likt  arī pie latviešiem, otra nemaz tāds īsts detektīvs nav

Arno Jundze  Vienīgais liecinieks *****
Ļoti interesanta labam laika kavēklim, gan sižeta, gan stila ziņā. Stāsts pirmajā personā, pats autors nosauc par pandēmijas laika pasaku

Hokans Nesers ...un Pikadilli skvērs neatrodas Kumlā  ****

Kad saproti, ka nekāds īsts detektīvs tas nebūs, var ar baudu lasīt stāstu par 1967. gada vasaru pilsētelē Kumla, ko piedzīvo 17 gadīgais puisis

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #362 : 2022. gada 22. janvāris, 17:51:26 »
"Vienīgo liecinieku" es arī nupat izlasīju. Par detektīvu īsti nesauktu, drīzāk par trilleri. No manis ****.

Šobrīd bibliotēkā tukšais periods, lasu senāk izdotas grāmatas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #363 : 2022. gada 17. februāris, 17:52:09 »
Nupat sev atklāju azerbaidžānu detektīvromānus, autors Čingizs Abdullajevs. Latviski ir iznākušas vairākas grāmatas, un ik pa laikam tiek izdotas vēl. Galvenais varonis Drongo ir starptautiska līmeņa noziegumu eksperts un analītiķis. Esot pat uzņemts seriāls ar Ivaru Kalniņu galvenajā lomā. Joka pēc internetā sameklēju un vienu sēriju noskatījos. Šoreiz grāmatas interesantākas.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Re: Detektīvromāni
« Atbilde #364 : 2022. gada 11. aprīlis, 11:41:26 »
Beidzot viens kaut cik atšķirīgs - Endrū Meins Naturālists  gandrīz  ****

Autors ir profesionāls iluzionists! Sižeta attīstība balstīta uz zinātnisku analīzi. Pašas beigas gan var vairāk pierakstīt iluzionismam, bet kaut kā jau tas slepkavnieks jānoķer.
Izlasīju reno ieteikumu un paņēmu bibliotēkā, kaut gan ir "Kontinenta" produkts...ir aizraujošs šis "Naturālists", bet mani iebildumi, ka rakstnieks grāmatu raksta kā scenāriju...es teiktu, ka nekādas literārās vērtības, ja salīdzina ar Roulingas rakstīto! ...bet intriga, detektīvs, jau reno pieminētā zinātniskā analīze - viss tas ir! :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #365 : 2022. gada 13. aprīlis, 10:29:29 »
Šerona Boltona   Tagad tu mani redzi

Labi savērpts sižets ar pavisam negaidītām beigām

Atriebība, kas atnāk pēc gadiem un negaidītā veidā. Slepkavības atkārto 1888. gada tā arī neatrasto Londonas Džeku Uzšķērdēju

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Re: Detektīvromāni
« Atbilde #366 : 2022. gada 24. aprīlis, 13:32:03 »
Hokans Nesers  Cilvēks bez suņa *****

Labākā, ko pēdējā laikā esmu lasījusi, bet patika vairāk kā stāsts par vidusmēra zviedriem, nevis detektīvromāns. Vietām pilnīgi lielisks. Tāpat policista punktu sistēma, lai noskaidrotu, vai Dievs ir, sarunas ar viņu un kā beigās noformulē konkrēto lūgumu.

Kriminālintriga sākas, kad grāmata tuvojas pusei un viena līnija man šķiet mazliet nepārliecinoša, otru varēja nojaust,bet lai nu būtu.

Tulkojums gan mani brīžam kaitināja. Kad pirmo reizi varonis sēja  sev "šlipsi", domāju, ka tā tāda ironija. Nē, tā tulkotāja Ieva Pudure konsekventi sauc kaklasaiti. Tāpat viņa nelieto vārdu "aila", un visiem jāstāv "durvju atvērumā." Bet citādi ir OK
Paldies par ieteikumu, man patika...mani pat uzjautrināja, ka vecajam Karlam Ērikam tiek svinēta 65 gadu jubileja, bet man pašam šogad būs 65! ...kā vienā latviešu kino klasikā teikts - kretīns manā vecumā! :mrgr:   
Par šlipsi pat nepamanīju...   
Punktu sistēma vienkārši ideāla, varbūt jāmēģina!  ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #367 : 2022. gada 12. jūnijs, 16:36:42 »
islandiešu  Irsa Sigurdardotira  ****
Parāds
Caurums

Tagad izlasīju "Lelle" , man liekas, ka vislabākā***** Sižets gan tā savērpts, ka beigās ir gara skaidrojošā nodaļa

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #368 : 2022. gada 11. jūlijs, 12:06:32 »
Giljermo Martiness   Slepkava Alise  *****, piecas lieku arī dēļ plašā izziņas materiāla

Lūisa Kerola brālībai Oksfordā  atradumi un problēmas
Man "Alise" nekad nav patikusi, man liekas, ka izdeva  kādos 90. Latvijas laika izdevumu neesmu redzējusi. Kā personība ļoti neparasts, ne velti reāli ir pētnieku brālības un disertācijas.
https://www.britannica.com/biography/Lewis-Carroll/The-riddle-of-Lewis-Carroll
Vēl jāsameklē viņa fotogrāfijas, tas ir stāsts pats par sevi.
https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBF_enLV920LV920&source=univ&tbm=isch&q=lewis+carroll+photos&sa=X&ved=2ahUKEwiqiODovuHtAhUol4sKHRE3BLcQjJkEegQI
Martinesam ir tulkotas vēl divas, Slepkavība Oksfordā tie paši galvenie varoņi

Šo grāmatu es nopirku :b:
Arī par šo ieteikumu paldies! 
Izlasīju visas 3 latviski pieejamās Martinesa grāmatas -   
'Lusianas B. nāve"   
"Slepkavības Oksfordā"   
"Slepkava Alise"     

Pēdējā jau īsts meistardarbs detektīva žanrā, bet vispersoniskākā šķiet pirmā, jo galvenais varonis ir rakstnieks!     
"Alisi" neesmu lasījis, jo kad biju tajā vecuma grupā, kad sākt šo lasīt, padomijā šī autora darbu laikam nebija, bet esmu redzējis holivudas filmas gan Brīnumzemē, gan Aizspogulijā....laikam jāatrod un jāizlasa jau pensionāra statusā...labāk vēlu kā nekad  :)   

Atslēdzies reno

« Atbilde #369 : 2022. gada 04. augusts, 10:04:07 »
Paula Hokinsa  Gausā uguns *****

Bauda lasīt, kad spriedzi uztur sižets un detaļas, nevis garum gari asiņaini nogalināšanas apraksti

Meitene vilcienā ātri vien pārtapa filmā. Man liekas, ka te arī vajadzētu

Atslēdzies Minne

« Atbilde #370 : 2022. gada 04. augusts, 10:22:41 »
Nakata kungs, ja Tu runā par Kerola Alises piedzīvojumi brīnumzemē, tad padlaikos to izdeva Liesma, 1975. gadā. Ja nu vienīgi tad Tu biji jau pavecs vai arī nelasīji bērniem priekšā  :?:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #371 : 2022. gada 04. augusts, 10:26:25 »
Es ceru, ka Cilvēks bez suņa ir pirmā no Nesera grāmatām, vismaz es sāku ar šo. Esmu izlasījusi kādu ceturtdaļu, un man patīk

Atslēdzies reno

« Atbilde #372 : 2022. gada 04. augusts, 10:52:33 »
Pie mums jau mēdz publicēt juku jukām. Angliski droši vien var sameklēt pareizo kārtību.
Rūsu kungs man arī patika, par Kumlu gan jocīga, jāsagatavojas, ka viss notiks īpaši lēni, ja vispār notiks

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #373 : 2022. gada 04. augusts, 10:53:28 »
Nakata kungs, ja Tu runā par Kerola Alises piedzīvojumi brīnumzemē, tad padlaikos to izdeva Liesma, 1975. gadā. Ja nu vienīgi tad Tu biji jau pavecs vai arī nelasīji bērniem priekšā  :?:
man tad bija 17 ...nu, tāds vecums, kad bērnu literatūru un tā tika laikam pasniegta kā bērnu, nevarēja ieinteresēt mani...arī apkārt man tobrīd nebija tādu autoritāšu, kuri teiktu - noteikti šo izlasi...katrā ziņā literatūras skolotājs klusēja....es tad literatūrā atklāju Hemu...bērniem vajadzētu Alisi lasīt priekšā, bet kā tagad atklāju, pavaicājot viņiem, paši izlasīja jau agrā bērnībā. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #374 : 2022. gada 04. augusts, 11:03:06 »
Bērnībā Alisi nespēju lasīt un vēlāk arī ar piespiešanos mocīju. Bet pārlasīta tomēr vairākas reizes, laikam mazohiste esmu. Pieļauju, ka tagad spētu pat novērtēt šo literatūru, bet toreiz likās drausmīgi neinteresanta.

Reno, biju domājusi LV izdoto Nesera grāmatu secību