Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75180 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Atb: Detektīvromāni
« Atbilde #390 : 2022. gada 14. augusts, 15:41:36 »
Es kaut ko nesapratu- tagad ieraksts skaitās nokopēt no grāmatas aizmugurējā vāka tur rakstīto? Uzdodot par savu, ja reiz bez norādes par citātu? Un nav jākliedz, es tāpat dzirdu, vnk mēģinu saprast nafiga?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #391 : 2022. gada 14. augusts, 16:20:30 »
Es kaut ko nesapratu- tagad ieraksts skaitās nokopēt no grāmatas aizmugurējā vāka tur rakstīto? Uzdodot par savu, ja reiz bez norādes par citātu? Un nav jākliedz, es tāpat dzirdu, vnk mēģinu saprast nafiga?
...tak iedzer aukstu kvasu un nomierinies...kurš te kliedz? ....cilvēks no karstuma saguris un spēja uzrakstīt tikai autoru un grāmatu...mani tas ieinteresēja un tā kā informācijas nekādas par dāmas izlasīto, sameklēju oficiālo un pārpublicēju, lai citiem lasīt gribošiem tas nebūtu jādara...karstums arī mani ietekmē un nepievienoju to (c) - par ko atvainojos, gan forumam, gan Zvaigznei...grāmatu lasījis vēl neesmu, sava viedokļa nav, bet cerams, ka no oficiālās reklāmas kādam kļuva skaidrs, kas tiek ieteikts no dāmas!  :)   
...un iedzer kvasu, lumberg!  :mrgr:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #392 : 2022. gada 14. augusts, 16:31:15 »
Man ir minerālūdens ar ledu un dzērvenēm, bet paldies par rūpēm! Es jau arī karstuma iespaidā uzņurdēju, redz,domāju, kas interesants par kādu grāmatu, bet tur- citāts ! Saproti vilšanos? Bet man personīgi pirmā grāmata patika labāk, kā otrā, trešā vēl ir ceļā pie manis.

Atslēdzies reno

« Atbilde #393 : 2022. gada 14. augusts, 22:21:27 »
Nakats rūpīgi iekopējis tekstu par citu grāmatu, ne to, ko ieteicu.
Ko viņš gribēja -lai anotāciju pārrakstu? Vnk interesanti lasīt un viss.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #394 : 2022. gada 14. augusts, 22:27:16 »
Nakats rūpīgi iekopējis tekstu par citu grāmatu, ne to, ko ieteicu.
Ko viņš gribēja -lai anotāciju pārrakstu? Vnk interesanti lasīt un viss.
"Gausās uguns" anotāciju iekopēja. :?: Kuru Tu domāji?
Vispār jau anotācijas katrs pats var izlasīt izdevniecību mājaslapās, un tās nav iepārkopē uz šejieni. Interesantāk ir, ja saviem vārdiem pastāsta par iespaidiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #395 : 2022. gada 15. augusts, 08:06:29 »
OK, kā mans vīrs teica, kad nometa šo grāmatu -man tās tantiņas sajuka.
Vispār tai sajukšanas vietai jātiek pāri, tad visas tantiņas nostājas savās vietās

Nakat, vari iztikt bez manu noskaņu analīzes :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #396 : 2022. gada 15. augusts, 08:12:07 »
Es vairāk priekš sevis iekopēju kas par grāmatu, ja reno nevar vairāk par 1 vārdu uzrakstīt..lai pirms ņemt bibliotēkā ir nojausma.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #397 : 2022. gada 16. augusts, 13:33:00 »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #398 : 2022. gada 27. augusts, 14:32:46 »
Miņjē "Nenodzēs gaismu" ****. Ir intriga un nekas tā, kā izskatās pirmajā mirklī, taču tā rafinētā vajāšana bija pārāk kaitinoša un nogurdinoša, turklāt, varone ļoti jau nu kāpa uz grābekļiem.
Miņjē "Nenodzēs gaismu"   
Paldies Mangustam par šo ieteikumu, jo biju palaidis garām, ka iznākusi Minjē 3.romāns ar izmeklētāju Martēnu Servazu, jo pirmie divi - "Melnais taurenis" un "Aplī" man patika ar savu intrigu, vainīgais tik ātri nedodas rokā un bija arī labs stāsts. 
Pie teiktā par grāmatu ir jāatzīmē kosmosa tēma, kas detektīvromānos man iepriekš nebija sastapta...nu, tas atkal stāstu padara savdabīgu, kaut gan tā vajāšanas tēma tā drusku pavazāta ir, nespēju tā uzreiz atcerēties vai Nesbē, vai Adlers-Olsens, vai kāds cits jau ļooti līdzīgi rakstījis, bet tomēr tā kosmosa tēma to visu padara oriģinālāku...katrā ziņā šo autoru labprāt lasīšu arī turpmāk  :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #399 : 2022. gada 15. septembris, 12:40:51 »
Patiešām labs krimināromāns ir Neles Neihauzas Mātes diena. Šerminoši par bērnu adopciju un audžuģimenēm
Nele Noihausa "Mātes diena"     
Paldies reno par ieteikumu, bet bibliotēkā bija rinda. 
Tā ir jau 5.grāmata par Pia Zanderes un Olivera fon Bodenšteina izmeklēšanu.
Aizraujoša. Pievienojos ieteikumam.   
Grāmatnīcās jau  esot 6.romāns - "Kas vēju sēj" ...jāpagaida līdz būs bibliotēkā.   
p.s.   
Ņemot vērā dzirdēto par Latvijas bērnu namiem, kur būtībā visas tās pašas problēmas un ja vēl ne lielākas kā Vācijā, tad ir kāds detektīvgabals uzrakstīts latviski? ...kaut kā nevaru piefiksēt ...ir/nav ?? 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #400 : 2022. gada 15. septembris, 13:30:20 »
Nele Noihausa "Kas vēju sēj..." ****
Šoreiz Pia Kirhofa slepkavības izmeklē praktiski viena pati, bet Olivers fon Bodenšteins pārsvarā risina savas privātās dzīves peripetijas. Romānā iesaistīta vēja enerģijas ģeneratoru un klimata pētniecības problemātika.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #401 : 2022. gada 15. septembris, 13:58:00 »
Nele Noihausa "Kas vēju sēj..." ****
Šoreiz Pia Kirhofa slepkavības izmeklē praktiski viena pati, bet Olivers fon Bodenšteins pārsvarā risina savas privātās dzīves peripetijas. Romānā iesaistīta vēja enerģijas ģeneratoru un klimata pētniecības problemātika.
Pia ir pametusi to zoodārza direktoru Zanderu un ir meitas uzvārdā Kirhofa? 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #402 : 2022. gada 15. septembris, 14:04:05 »

Pia ir pametusi to zoodārza direktoru Zanderu un ir meitas uzvārdā Kirhofa? 

Nav pametusi, joprojām ir kopā. Uzvārds ir viņas iepriekšējā vīra, tas kurš pataloganatoms.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #403 : 2022. gada 15. septembris, 14:07:27 »
Ar ko Noihausa jāsāk?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #404 : 2022. gada 15. septembris, 14:08:08 »
Nav pametusi, joprojām ir kopā. Uzvārds ir viņas iepriekšējā vīra, tas kurš pataloganatoms.
nē, Kirhofa ir meitas uzvārds, arī māsai Kimai tāds pat....bet vīram  pataloganatomam bija Henings