Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75040 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Detektīvromāni
« Atbilde #450 : 2023. gada 27. maijs, 10:58:06 »
0 izmērs, 0 svars, 0 lappušu  :smej:

Es tev par šo ieliku vienpadsmit tūkstošo jubilejas "patīk"!  :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #451 : 2023. gada 27. maijs, 11:41:42 »
Zvaigzne ABC to raksta pie visām vēl neizdotām grāmatām. Tikko kā varēs nosvērt, nomērīt un saskaitīt lapas, cipari mainīsies :)

Tu esi pārāk nopietna ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #452 : 2023. gada 27. maijs, 11:42:05 »

Es tev par šo ieliku vienpadsmit tūkstošo jubilejas "patīk"!  :)

:*

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #453 : 2023. gada 27. maijs, 14:47:13 »
Tu esi pārāk nopietna ;)
Mans smaidiņš beigās ir īpaši nopietns :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #454 : 2023. gada 28. maijs, 10:13:57 »
Jusi Adlers-Olsens "Nātrija hlorīds" *****
Darbība notiek kovida laikā, attiecīgi arī romānā iezogas sejas maskas, distancēšanās, karantīna u.tml., bet tas tikai veido fonu un darbībai netraucē. Daudz līķu, bet ne visi svaigi. Dramatisks fināls - paspēs vai nepaspēs? No pagātnes atkal tiek izcelta lieta ar naglu pistoli (kurā romānā tā bija?), bet (at)risinājums atstāts nākamajai grāmatai.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #455 : 2023. gada 28. maijs, 10:47:10 »
Naglu pistole bija Līsai Salanderei, jo viņas brālis nejuta sāpes, savādāk nevarēja apturēt.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #456 : 2023. gada 28. maijs, 13:29:37 »
Naglu pistole bija Līsai Salanderei, jo viņas brālis nejuta sāpes, savādāk nevarēja apturēt.

...tiek jaukti autori, jo par Salanderi rakstīja Lārsons/Lāšons ...Adlers-Olsens miglaini un neskaidri par to sāka rakstīt jau pirmajā grāmatā 'Sieviete būrī"...miglaini un neskaidri, jo Karls Merks, kurš ir galvenais varonis, neko no tiem notikumiem nesaprata...viņa kolēģis tika paralizēts  un dzīvo viņa mājā...mīkla ir tā - kāpēc notika tā apšaude utt...šī tēma pa niekam atgriežas katrā romānā par Q nodaļu, bet Merks negrib par to domāt, jo palika dzīvs, neskarts un noteikti nebija varonis tajā notikumā

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #457 : 2023. gada 28. maijs, 14:33:31 »
Jums gan laba atmiņa. Visu esmu lasījusi, neko neatceros  :?:
Vārnu vārdi jau lasot jūk :rofl:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #458 : 2023. gada 28. maijs, 14:50:53 »
Es neko nejaucu, jo par naglu pistoli bija arī tur. Un nedomāju arī, ka jaucu autorus, drīzāk Tu, N Kungs , kārtējo reizi sap....s iedomātajā meistarībā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #459 : 2023. gada 28. maijs, 15:23:07 »
Es neko nejaucu, jo par naglu pistoli bija arī tur. Un nedomāju arī, ka jaucu autorus, drīzāk Tu, N Kungs , kārtējo reizi sap....s iedomātajā meistarībā.

Luīze uzdeva jautājumu - "kurā romānā tas bija?"(c)...tā ka stāsts ir par Q nodaļu, tad ko te jaukt iekšā Salanderi?...tas, ka māki lasīt un esi lasījusi Lāšonu - to jau visi tāpat zin! :mrgr:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #460 : 2023. gada 28. maijs, 15:30:15 »
Naglu pistole drīkst figurēt arī citu autoru darbos. Iespējams, ka arī Jū Nesbē kādā no saviem romāniem slepkavoja ar rūpniecisko skavotāju, ja neko nejaucu. :)
Taču es par Adlera-Olsena romāniem šoreiz.  :b:
Un lūdzu, nevajag kauties tādēļ.
:talking:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #461 : 2023. gada 28. maijs, 15:45:23 »
Viss kārtībā, mani tikai parauj uz vemsi, kad kāds pašpasludināts guru iedomājas zinām, par ko kāds cits ir domājis. Es neiebilstu pret savādāku viedokli, es iebilstu pret N Kunga komunikācijas veidu- nevis pieklājīgi un kulturāli apgaismot trulos prātus, kas knapi burtus pazīst, bet izteikt nonievājošus komentārus par savādāka viedokļa autoru. Tas nav tikai saistībā ar mani. Lai gan, ko es zinu par viņa problēmām, varbūt žults izgāšana stimulē ģeniālo smadzeņu darbību?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #462 : 2023. gada 28. maijs, 15:52:58 »
Apvēmies sievišķis - fui :n-: ....apsolos nekomentēt viņu, lai forumā ir svaigs gaiss :sarcasm:

Atslēdzies reno

« Atbilde #463 : 2023. gada 28. maijs, 16:25:37 »
Mani arī vari nekomentēt, raksturojumam pilnībā piekrītu

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #464 : 2023. gada 28. maijs, 17:03:44 »
Mani arī vari nekomentēt, raksturojumam pilnībā piekrītu
  i neceri! Tev tak ar vēderu viss kārtībā?  :mrgr: