Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75132 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #45 : 2015. gada 09. jūlijs, 15:14:34 »
Vēl varu ieteikt Lorijas R.Kingas grāmatas "Bišu valoda" un "Stropa dievs" par precējušos Šerloku Holmsu. Sāku lasīt ar zināmu skepsi, bet bija pat ļoti ok. :)
o
Man nepatika un nelasījās.

Gaumes lieta.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #46 : 2015. gada 09. jūlijs, 18:07:04 »
No klasikas varētu ieteikt, ja nav lasīts, Pjēra Valē, Majas Šēvales detektīvus par komisāru Beku. Viņu garadarbs arī "Nepabeigto vakariņu" pamatā.
Darbu nav daudz, latviskots vēl mazāk, taču krieviski, iespējams, atrodams viss. Man vissaistošākā laikam šķita "Rozanna" (lasīju krieviski).

Vēl ļoti patika padomjlaikos izdotā Šteinberga  "Komisāra platmale"
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies taj

« Atbilde #47 : 2015. gada 09. jūlijs, 19:06:22 »
No klasikas atminos, ka man patika arī Alberta Bela "Būris".

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #48 : 2015. gada 13. jūlijs, 18:39:34 »
Franciska Ermlere - man patika viņas detektīvs par Rīgas zīmogu , interesanta , pašlaik viņai vāc ziedojumus , lai glābtu redzi  ! Esot daudz grāmatu padomā .

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #49 : 2015. gada 16. jūlijs, 15:25:56 »
Varbūt kāda var pateikt, kāpēc viena autora darbi netiek izdoti normālā hronoloģiskā secībā? Šitā putra ar Jū Nesbē romāniem - katru reizi nākas par jaunu ierubīties galvenā varoņa privātās dzīves peripetijās.

Kamillai Lekbergai tas pats - "Sludinātājs" tika izdots kā ceturtā pēc kārtas grāmata, lai gan patiesībā pēc hronoloģijas tā būtu jālasa kā otrā uzreiz pēc "Ledusprinceses".

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #50 : 2015. gada 17. jūlijs, 00:17:51 »
izlasīju mana pirmā slepkavība.
14eur, 2as dienas, neesmu sajūsmā
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #51 : 2015. gada 17. jūlijs, 00:48:26 »
Luīze, pirms kārtējās ceļošanas laikā izteicu minējumu, ka pirmo izdod pārdotāko (štrunts par secību) un, ja aiziet labi arī latviski, izdod pārējās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #52 : 2015. gada 18. jūlijs, 12:01:34 »
Nupat pabeidzu pēdējā laika labāko -Pīters Svonsons  -Līdz nāve mūs šķirs

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #53 : 2015. gada 18. jūlijs, 12:29:26 »
Zvaigznes izdoti jau pirms kāda laika (ap 2007. gadu), bet man tīri labi patika Aleksandra Makkola Smita romāni. Oriģinālā ir diezgan daudz grāmatu, bet latviski lasīti "Svētdienas filozofu klubs" (pēc šī sauc visu sēriju), "Draugi, mīļākie, šokolāde", kuru darbība risinās Skotijā un  un "Kalahari mašīnrakstīšanas skola vīriešiem" un "Žirafes asaras" (darbība, šķiet, Botsvānā) no "Dāmu detektīvaģentūra Nr1" sērijas. Lai gan autors vīrietis, romāni sķiet sievišķīgi, ar vieglu humoru un varbūt ne pilnīgi detektīvi, bet ar detektīvintrigu.

Man labāk patika Skotijas atmosfēra, bet pēc D-āfrikas cikla lasīšanas sāku dzert roiboš (vai kā pareizi latviski, oriģinālā - rooibos) tēju.  :coffee:

Atslēdzies reno

« Atbilde #54 : 2015. gada 18. jūlijs, 12:33:00 »
Jā, tās grāmatas draugi ieteica un iedeva izlasīt -ļoti jaukas, tāds pozitīvs humors

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #55 : 2015. gada 18. jūlijs, 21:43:37 »
Uz Svonsona grāmatu gaidu rindā.

Aleksandru Makkolu Smitu piefiksēšu, varbūt paņemšu palasīt. Jautājums ir par to, vai katra grāmata ir kā atsevišķs romāns, vai kā sērijveida turpinājumi?

Tikko pabeidzu Jū Nespē "Spoks". Atzīšos, ka esmu lasījusi nākamo viņa grāmatu, gan krievu valodā, jo latviski vēl nav izdota.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #56 : 2015. gada 18. jūlijs, 22:56:26 »
Tagad lasu Judinas tase melnas kafijas
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #57 : 2015. gada 28. jūlijs, 13:46:08 »
Nupat pabeidzu pēdējā laika labāko -Pīters Svonsons  -Līdz nāve mūs šķirs

Šī bija patiesi laba grāmata. Pat negaidīju.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #58 : 2015. gada 28. jūlijs, 14:09:08 »
D.Judina ... tase melnas kafijas
nebiju lasījusi nevienu recenziju. nu ko lai saka, ja sākums un vidus vēl ir tīri detektīviskā stilā, tad nobeigums un vainīgā atklāšana manuprāt ir strauja un neveiksmīgi uzrakstīta. tāda sajūta, ka autore redz, ka papīrs iet uz beigām un fiksi fiksi viss jāpaskaidro un jāpabeidz.

M.Grietēna ... kad visi striķi trūkst jeb atentāts burgerteātrī.
esmu pusē, jo īsti neaizrauj, nav nu kas tad tālāk sajūtas. nodaļas īsas uz max 3... 4 lapām. valoda vienkārša. 231 lapas, esmu tikusi līdz 98, domāju,ka zinu, kurš vainīgais

Atslēdzies Broņa