Izlasīju Judinas grāmatu, Siers otrajai pelītei. Ieintriģēja nosaukums, tāpēc bibliotēkā paņēmu. Nebiju šo tēmu lasījusi:) tagad ņēmu un pierakstīju jūsu ieteiktos nosaukumus:) jo tas Siers bija tipisks sieviešu detektīvs, sākot jau ar debilajiem uzvārdiem , kā piem, majors Kaķītis. Un (nezinot iepriekšējos darbus, kur varbūt šādas lietas ir pamatotākas), te bija pusburve Anna Elzabete, kas iepinas notikumā un visu atrisina. Lai arī es paliku neizpratnē, kā tad īsti bija - vai Teo bija to vīnu saindējis/-usi, un, ja nebūtu beidzies tā kā beidzās, vai Anna būtu nomirusi tieši no vīna? Man radās iespaids, ka jā.
Bet visas tās vecās simtgadīgās tantiņas, baroneses un parastas sieviņas, visas dauzās pa lidmašīnām, ārpilsētu braucieniem... neloģiskās lietas arī vēl ( Sevišķi tā vieta, kur visi sapulcējušies, un lasītājs kopā ar visiem pārējiem un Annu uzzina personas X vārdu, bet pēc pāris lapām Anna izrāde lielu apķērību, veic dažus zvanus un uzzin.. personas X vārdu. Laikam taču bija aizmigusi sapulces laikā : )
Nu jā, un tad es ar bažam skatījos uz otru latviešu detektīvu, kas man bija paņemts no bibl... kāda laime! Pilnībā reabilitēja latv detektīvu:) otra grāmata, ko šobrīd lasu, ir Saksa un LIepnieka "Nāve - tās nav beigas". Esmu tikusi līdz pusei, bet vakaros ar mokām spēju sevi atraut no grāmatas lasīšanas. Jā, ok, nedaudz mistiski, bet fascinē, ka Sāra visu laiku saglabā veselo saprātu un netic šim mistiskajam fenomenam. Katrā ziņā, ja arī beigās viss sagriezīsies tā, ka mums "tiks pierādīts" šis fenomens un viss intrigas atrisinājums balstīsies uz to, ka "tie bija rūķīši, kas paveica slepkavības" , es būšu gatava piedot autoriem, jo vismaz pusgrāmata ir kolosāla.