Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 74778 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Detektīvromāni
« : 2014. gada 13. novembris, 15:00:03 »
"Sniegbaltītei jāmirst"
Nele Noihausa.
Interesanti samudžināta, mazliet grūtības sākumā ar daudzajiem personāžiem ar garajiem vācu uzvārdiem -Terlindens,Bodenšteins,Lauterbahs
Bet lasīt noteikti var, ko vis neteiktu par Kornvelas "Līķu mušu", nometu pēc 20 lapām, autore pilnīgi saputrojusies.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 04. jūnijs, 13:19:58 no Luīze »

Atslēdzies Emīlija

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #1 : 2014. gada 13. novembris, 15:01:21 »
es te Troņu spēles sāku lasīt, līdz pirmajai pusgrāmatai besījos no samudžinājumiem...:D

Pieslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2014. gada 13. novembris, 15:01:58 »
Kas tie par size jokiem -gribēju turpināt, ka lasīt var.

Bet  Kornvelas ' Līķu mušu" gan nē -autorei sviests iestājies

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2014. gada 13. novembris, 15:29:13 »
Es tagad gaidu, kad tikšu klāt pie Jū Nesbē "Sikspārņa". Žēl, ka tos romānus neizdod loģiskā secībā. 

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2014. gada 13. novembris, 16:29:54 »
Te sviests ir izdevniecībā -sikspārnis ir 1. tajā sērijā.
Un Līķu muša vispār kaut kur no vidus izrauta. Es kaut ko biju lasījusi angliski, no pirmajām, stipri sakarīgi vēl

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2014. gada 13. novembris, 17:21:47 »
Sniegbaltiiti pacilaaju, bet taa kaa no jums veel nebija atsauksmes lasiitas, tad nepirku :)

Nopirku Zeens koferii....it kaa viegli lasaas, bet prasiitos tomeer laikam vairaak dziljuma vai nesteidziiguma?

No Lekbergas dabuuju tikai Akmenjkali un Sludinaataaju. Ledus princese esot sen, kaa izpirkta, Sveshinieks it kaa veel kkur dabuujams, bet es nesaaku dziit peedas. Un ir iznaakusi piektaa, biezaaka graamata, pacilaaju, bet noskopojos un nenopirku.

Par Nesbee dzirdeets diezgan daudz ne visai pozitiivu atsauksmju, taadeelj neesmu nevienu graamatu lasiijusi

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2014. gada 13. novembris, 17:52:23 »
godīgi sakot, es nevienu krimiķi nepērku. Man tik biezā slānī bibliotekas apkārt -10 min braucienā 3 gab, vēl viena 5 min, un skopums/taupība pāri visam.

Nesbē ir tāds šaušalīgs, un brīžiem alkoholiķis izmeklētājs krīt uz nerviem. Tagad tāda mode -iekrāsot galveno neliešu ķērāju ar kādu negatīvu noti, vai vismaz nepatikšanām personīgajā dzīvē.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2014. gada 13. novembris, 18:43:05 »
Nu, re, bet es svaidos ar naudu un peerku, jo man galvaa ir nobiide - nespeeju daudzu roku shkjirstiitas graamatas izbaudiit, juutu bezmaz kkaadu energjiju uzslaanjojumu :( Tad nu peerku graamatas un kaifaa oshnjaaju tipograafijas smarzhu.

Tevi mineetais mani varbuut Nesbee graamataas arii netrauceetu, ja vien tur ir kas forshi samudzhinaats, nelogjiski logjisks, dziljsh un ar sliktaa teela psihologjisku analiizi saistiits, taa teikt - nozieguma anatomija.

Taa negatiivisma nots labajaa varonii laikam beidzot kaa pretstats ideaalaa Supermena teelam, taa teikt - nekas cilveeciiigs vinjam nav sveshs - vai arii - viens no mums :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 13. novembris, 20:46:39 »
Es laikam te vieniigaa latvieshus lasu. Izlasiiju "Enijas bizi", ko citi gan jau sen izlasiijushi.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #9 : 2014. gada 13. novembris, 21:18:04 »
Es arī pa druskai lasu. Izlasīju Franciskas Ermleres detektīvromānu "Rīgas zīmoga alķīmija", un man patika. Notikumi risinās mākslas sfērā. Dažs labs tiek nožmurīts. Simpātiska slepkava. (Slepkavības motīvs man mazliet atgādina A. Kristi "Ēnu soguli".) Un mīlas pārītis beigās "dabūjas".
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Pieslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2014. gada 09. decembris, 19:59:19 »
Hipnotizētājs -Lārss Keplers, izdevis Mansards jau 2012.  Varētu teikt, ka labākā no pēdējā laikā lasītām

Vēl nesen lasīju"Klusa, nemanāma slepkavība",  divas vācu dāmas Lēne Koberbēla un Agnete Frīsa  jau latviski tulkotas - "Zēns koferī"
Gribēdama būt patriotiska, bibliotekā paņēmu Māras Svīres... un neuzzinās neviens, neesmu vēl sākusi.

Veikalā redzēju Nila Saksa un Jurģa Liepnieka kopdarbu, krimiķi. Man pa'tīk, kā Sakss raksta, viņam bija stipri labs stāstu kŗājums. Kopā ar Liepnieka ziņām par visu un visiem, varētu būt interesanti.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #11 : 2014. gada 09. decembris, 20:12:37 »
Paldies!
Es tagad arī cenšos "latviešus" apgūt. Patīk Franciskas Ermleres grāmatas, arī kultūrvēsturiskā kolorīta dēļ. Nesen izlasīju viņas otro "Rīgas detektīva" romānu  "Jūgenda pasāža" - par kādu Alberta ielas namu, tā vēsturi, iedzīvotāju likteņu savijumiem  un pagrabā atrastu skeletu.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

ēvele

• Viesi
« Atbilde #12 : 2014. gada 09. decembris, 20:18:38 »
Lasu visus jaunākos krimiķus, kad pienāk biblenē rinda, bet kkā ātrāk rinda pienāk cita žanra grāmatām. Jāsāk laikam pierakstīt lasīto, jo izlasu krimiķi un aizmirstu, par ko bija. Zinu tikai to, ka visus Nesbē laikam esmu gan izlasījusi, bet paprasi, par ko kurā bija - neko neatceros :(

ēvele

• Viesi
« Atbilde #13 : 2014. gada 09. decembris, 20:23:38 »
Tikko apskatīju rindu - no krimiķiem man tur ir Nesbē Sikaspārnis, Noihausas Sniegbaltītei jāmirst, Lekbergas Pamestais bērns, Perijas Nāve Keiterstrītā.
Zēnu koferī lkasīju, bet, lai atcerētsos un pastāstītu - nē.
Tu atceries, kad Tev paprasa, par ko bija?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2014. gada 09. decembris, 20:26:17 »
"Hipnotizētāju" lasīju, patika.
Jū Nesbē arī esmu izlasījusi gandrīz visus izdotos romānus. Žēl vienīgi, ka tulkojumi latviešu valodā nav izdoti hronoloģiskā secībā - pēdējais romāns "Sikspārnis" ("The Bat") patiesībā ir pats pirmais.
No krimiķiem pēdējie lasītie ir Džeda Rubenfelda "Nāves instinkts" un "Slepkavības skaidrojums". Man patika.
Labprāt izlasītu Saksa un Liepnieka grāmatu.