Autors Tēma: Kaijas bērniņš  (Lasīts 4892 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Kaijas bērniņš
« : 2018. gada 06. jūnijs, 18:13:28 »
Pie manas mājas klimst kaijas bērniņš. Traka kaija riņķo virs galvas, reizēm nostājas blakus bērnam un sargā. Nofotografēju bērnu, bet viņš tā īsti neļaujas, visu laiku kustas un staigā. Kur tām kaijām ir ligzda? Kokā vai ūdenszālēs? Noķert jau nevarēšu to cāli, trakā kaija mani noknābs.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies tuk

Re: Kaijas bērniņš
« Atbilde #1 : 2018. gada 06. jūnijs, 18:54:39 »
Ornitologu lapā izlasīju, ka tas ir normāli kaijām,
ka mazuļi pamet ligzdu pirms sāk lidot.
Vecāki atrodas tuvumā un turpina barot un sargāt.
Iesaka mazuli neaiztikt un nepārvietot.
Tur gan teikts, ka ligzdu pamet jūlija sākumā, bet šogad tas karstums laikam
ieviesis savas korekcijas...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2018. gada 06. jūnijs, 19:01:54 »
Nejaucies putnu dzīvē un netelo glābēju, to Tev katrs ornitogs pateiks.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2018. gada 06. jūnijs, 19:12:23 »
Jā, bet viņš tāds pūkains cālītis. Cerams, ka nekas slikts nenotiks, tikai kaķi glūn riņķī..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2018. gada 06. jūnijs, 19:37:10 »
Drīzāk sāc sargāt tos kaķus no kaiju pikēšanas,
nepagūs aizmukt, būs smagi traumēti... ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2018. gada 06. jūnijs, 19:37:51 »
Biju apskatīties vēlreiz. Nabadziņš gulēja zālē, sākumā pat nevarēju ieraudzīt. Trakā kaija staba galā klaigāja, tad viņa taisīja tādus kā uzlidojumus uz manu pusi, strauji pazeminot augstumu tieši man virs galvas. Vārdu sakot, dzina mani prom. Nu vismaz ir cerība, ka arī kaķiem varbūt neļaus tuvoties.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2018. gada 07. jūnijs, 00:47:19 »
vispār, šos tjipa vienuspašuspamestos tā nemaz nevajag aiztikt... ja nu gadās,ka kkas apdraud(kaķi suņi,stulbi cilvēki) tad vajag gaņāt tos prom. bet mazuli jāliek mierā.Vecāki patiešām turpat vien tuvumā ir un vaktē. es jau laikam stāstīju,kā laikam pērn palīdzēju žagatas mammai bērnu sargāt. mums tak pilsēta un ielas un mašīnas un kaķi un stulbi cilvēki...(mēs pat uz maiņām sēdējām mašīnā un skatījāmies vai neviens žagatēnu neaiztiks,kad viņam bija pizdings uznācis sēdēt pašā ielas malā un kliegt ,ka ēst gribas)
pa nedēļu iemācījos žagatu valodu..zināju gan kā žagatiski ir -kaķis, gan kā ir cilvēks..gan kā skan- lido,gan kā lec..aa un vēl -kā ir -esi klusu un mūc !!! :) pa nedēļu apmēram sīkais bija spējīgs jau lidot no jumta uz jumtu.. bet pirmajā rītā,kad šamo satikām tik sēdēja dobē un skriešus mainīja dislokācjas vietu no viena gardena uz otru.
bet katrā ziņātas bija ļõti mīļš storijs..vērot kā viena žagatumamma rūpējas par mazu žagatēnu.prom neveda vislaik vienā vietā tā arī tusēja.

[attachment deleted by admin]
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2018. gada 07. jūnijs, 10:40:09 »
Kaijubērns, visticamāk, no jumta novēlies - tur viņiem pilsētās ligzdu plači, kamēr perē, taču kā no olas laukā, tā no ligzdas ārā.  Vienmēr esmu brīnījusies, ko tie cāļi dara, kad izšķiļas uz netālu esošās robežsardzes (vai muitas?) ēkas jumta, kur vismaz tā puse, ko redzu, ir izteikti slīpa, taču korēs, pie ventilācijas skursteņiem u.tml. katru gadu tupuļo kaijas.
Pirms pāris dienām pagalmā ganīju vārnulēnu, bet tas jau bija tāds puslidojošs. Uzmanību pievērsa vietējo kaķu kompānija, kas neatraudamies vēroja pagalma brauktuves otru pusi - sēž viens sabozies un blisina acis, vecākus tuvumā nedzird... Taču, kad grasījos paņemt rokās, lai vismaz uzceltu kur augstāk, sāka brēkāt gan vecāki, gan šis pats pacēlās spārnos un uzlaidās uz tuvējās mašīnas jumta. Ceru, ka viss viņam veiksmīgi beidzās - vārnas trokšņoja vēl kādas dienas pēc tam. Interesanti, ka pieaugušās vārnas nolaidās bērza galotnē, lai pieskatītu savu atvasi, ķērca un satraukti knābāja bērza smalkos zariņus - nodomāju, ka tā vārnām laikam izpaužas nervoza nagu graušana.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2018. gada 07. jūnijs, 12:25:22 »
vispār Rīgā baigā kaiju invāzija. Šitie pterodaktili drīz pārņems pilsētu

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2018. gada 07. jūnijs, 12:27:59 »
Bet smuki viņi, un šis cālītis tik mīlīgs un pūkains.
Nevajag jau uzreiz Hičkoka Putnus atcerēties.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2018. gada 07. jūnijs, 16:11:23 »
vispār Rīgā baigā kaiju invāzija. Šitie pterodaktili drīz pārņems pilsētu

Labāk kaijas nekā žurkas.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2018. gada 07. jūnijs, 17:01:05 »
Kā saka viena paziņa par kaiju invāziju, tad pilsētā šīs esot, jo jūrā vairs neesot ko ēst, - izķeselēta Baltijas jūra tukša esot. Nezinu, ticēt vai nē?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #12 : 2018. gada 07. jūnijs, 17:47:32 »
Lielās kaijas (vai kaijaki) - nezinu, kā viņas pareizi saukt, ir arī labi slepkavnieki.Ar saviem lielajiem knābjiem smuki sit nost baložus un mazos putniņus :cry: ...Zinu, jo vēroju viņu dzīvi - šie dzīvojas pa netālu esošās piecstāvu mājas jumtu- pavasaros perē un pēc laika var tos pelēkos kamolus redzēt kūņojamies pa jumtu - līdz malai gan šie nekad neiet.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2018. gada 07. jūnijs, 18:28:40 »
Mans kaijas bērniņš pazudis. Neredzu nekur. Eh.. tikai lielās kaijas ķērkdamas riņķo apkārt. Vēlāk iešu meklēt vēl.

Atslēdzies ana

« Atbilde #14 : 2018. gada 07. jūnijs, 22:57:47 »
 :(