Autors Tēma: Atbildot uz Zigīša romantizēto skatījumu uz musulmanismu  (Lasīts 11291 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Atbildot uz Zigīša romantizēto skatījumu uz musulmanismu
« : 2018. gada 18. jūnijs, 02:59:33 »
Čatā Zigītis nebeidz vien jūsmot par Šariata likumiem un musulmaņu reliģiju. Pašlaik daudz nerakstīšu, bet uzausa man atmiņā UK notikums, kuru aprakstīja visi mēdiji un rādija TV. Vecāki nogalināja savu meitu, jo viņa atteicās precēties ar to, kuru vecāki bija izraudzījuši. Honour killing. Kā latviski to saka?

https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/9446370/Shafilea-Ahmed-sisters-who-witnessed-a-murder.html

Pie tam tas notika trīs jaunāko māsu acu priekšā. Un viņas tika iebiedētas, ka notiks tas pats ar viņām, ja neklausīs.

https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/9449588/Shafilea-Ahmeds-parents-deny-murdering-daughter-in-2004-interview.html

Par nogalināto meiteni arī vikipēdija raksta

https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Shafilea_Ahmed
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 18. jūnijs, 03:18:42 no Broņa »

Atslēdzies Luīze

Re: Atbildot uz Zigīša romantizēto skatījumu uz musulmanismu
« Atbilde #1 : 2018. gada 18. jūnijs, 06:52:08 »

Honour killing. Kā latviski to saka?

Goda slepkavība.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2018. gada 18. jūnijs, 08:21:09 »
Taisnību sakot, uz ko graujošāku biju cerējis.
Atbildu. Ir tāda valsts Jordānija, kurā šāda veida (CILŠU!!!) likumi vispār tiek nejēgā praktizēti, taču ir jāatšķir šīs divas lietas. Cilšu likumi NAV islāms, t.i., pārnest uz visiem latviešiem medijos aprakstītu gadījumu, kad jāņos pilsonis X. pārdzer jēgu, sēžas pie stūres un notriec cilvēku, pie tam pilsonis X. esot kristietis un apmeklē baznīcu paretam? Secinājums? Latviešu kristieši sēžas bez aizspriedumiem pie stūres pilnīgā pālī un nogalina cilvēkus. Tieši tā šādas ziņas strādā.
Otrkārt, ja viņu uz Pasaules ir 1,5 miljardi, tad tiešām kāds sagaida, ka visi ir, bija un būs ideāli? Pie mums, LV, ar nepilniem 2 milj. iedzīvotāju atrodas mātes (arī - mediju ziņas), kuras zīdaiņus izmet atkritumu konteineros. Tad tagad pavēlēsiet uzskatīt, ka vairums latviešu sieviešu uz ko tādu ir gatavas, jo, ja tā dara viena, tad taču tā dara visas, vai ne? Nu, tāda taču ir latvieša daba!  :sarcasm:
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 18. jūnijs, 08:34:34 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2018. gada 18. jūnijs, 08:37:39 »
Lietot nezināmas izcelsmes ļergu, kauties un galarezultātā durt vienam otru nost ... nu, vispār, viena no latviešu galvenajām tradīcijām! ... ja paskatāmies "Bez tabu" un līdzīgos. :)    :sarcasm:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2018. gada 18. jūnijs, 09:10:28 »
Zigi, bet kā Tu attaisnosi masveida izvarošanu Ķelnē jaungada naktī?

https://www.diena.lv/raksts/sestdiena/pasaule/baisa-jaungada-nakts-kelne.-fakti-un-versijas-14126405

Uzbrukumu Charlie Hebdo redakcijai Francijā?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2018. gada 18. jūnijs, 09:15:21 »
Zigim kārtējā loģikas kļūda.
Nevar salīdzināt to, kas tiek darīts pārliecības dēļ, ar stulbumu un izlaidību vulgaris.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2018. gada 18. jūnijs, 09:18:31 »
Nu, Charlie Hebdo, gan, manuprāt, bija godam pelnījuši. Vienīgi slikti, ja cieš nepiederoši un nevainīgi.

Bet vispār mēs ar Zigfrīdu nonākam līdz interesantai argumentācijai - ja ļauži dara kaut ko nejēdzīgu un sliktu, tad tas nav nekādā sakarā ar viņu reliģiju, ja dara kaut ko atzīstamu, tad tāpēc, ka pieder pie savas reliģijas. Jāņu dzērājšoferim kristietība nav pie vainas, bet nedzērājs droši vien nedzer tāpēc, ka musulmanis  :mrgr:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2018. gada 18. jūnijs, 09:51:30 »
Nu nu...
Nez kā tad ar gadu desmitiem baznīctēvu piekopto pedofīliju? Austrālijā drīz vairs baznīcu nebūs, jo... jāpārdod, lai izmaksātu melnsvārču izvirtuļu nodarījumu upuriem kompensācijas. Āmen!
Par to, cik cilvēku nogalināti pārliecības dēļ (Bērtuļa nakts vien ir ko vērta!) nemaz i nerunāsim, tas takš sen bija. Ā, pareizi, šitie bumbotāji un slepkavnieki pēc gadiem 20 arī liksies seni.
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2018. gada 18. jūnijs, 09:58:07 »
Zigim kārtējā loģikas kļūda.
Nevar salīdzināt to, kas tiek darīts pārliecības dēļ, ar stulbumu un izlaidību vulgaris.

Laikam atkal izteicos kā "profesors":)
Skaidroju. Tieši to arī gribēju teikt, ka nevienā vietā (specs gan neesmu, bet domāju tā) kristiešu rakstos neviens X., Y. vai Z. neatradīs neko, kas attaisnotu sēšanos dzērumā pie stūres un cilvēku traumēšanu, tieši tāpat kā nekur latviešu tradīcijās neviens neatradīs attaisnojumus vai pasargdies' - pamudinājumus izlidināt zīdaini atkritumos vai nodurt pudeles brāli. Līdz ar to akcents uz vārdiem "kristietis", "latvietis" vai Broņas aprakstītajā gadījumā - "musulmanis", ir pilnīgi nevietā. Šariatā NAV nekādu goda slepkavību. Cilšu likumos - ir, tad nu sauksim varbūt lietas to īstajos vārdos?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2018. gada 18. jūnijs, 10:15:35 »
Spārka - ''Zigim kārtējā loģikas kļūda. Nevar salīdzināt to, kas tiek darīts pārliecības dēļ, ar stulbumu un izlaidību vulgaris.''(c). Morāles kodekss jebkurā izpildījumā (Korāns, Bībele, Talmuds un citi) ir gadu desmitiem un simtiem atlasīta esence izdzīvošanai konkrētā vidē. 90% konkrētas ticības piekritēju būs morāli. 10% būs amorāli fanātiķi, stulbeņi vai izlaisteņi. Diemžēl no 90% morālo kādi 30% būs arī viegli ''paraujamie" - uz džihādu, krusta kariem utt.
Varu saderēt, ka mīļie skolnieciņi, kuri ar apskaužamu regularitāti apšauj savus klasesbiedrus, nebūt nav musulmaņi, bet jauki kristieši. No jaukām kristiešu ģimenēm. Citādi takšu maurotu pa visu pasauli - re, kur maita muslims!
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2018. gada 18. jūnijs, 10:16:14 »
Nu, Charlie Hebdo, gan, manuprāt, bija godam pelnījuši. Vienīgi slikti, ja cieš nepiederoši un nevainīgi.

Bet vispār mēs ar Zigfrīdu nonākam līdz interesantai argumentācijai - ja ļauži dara kaut ko nejēdzīgu un sliktu, tad tas nav nekādā sakarā ar viņu reliģiju, ja dara kaut ko atzīstamu, tad tāpēc, ka pieder pie savas reliģijas. Jāņu dzērājšoferim kristietība nav pie vainas, bet nedzērājs droši vien nedzer tāpēc, ka musulmanis  :mrgr:

Ja uz etiķa esences pudeles ir uzrakstīts to nedzert, bet pilsonis N. ierauj, tad kurš ir vainīgs? Ražotājs? Tirgotājs? Ķīmiķis, kurš pirmais sintezēja? Vai varbūt pats pilsonis N.? Bet kā ir gadījumā, ja minētā viela tiek pielietota pareizi? Vai zināma pateicība nepienākas arī iepriekšminētajiem par to rezultātu, kurš tiek panākts, pateicoties tam, ka kāds to esenci sintezēja, pudelē iepildīja un līdz veikalam nogādāja? Salīdzinot ar gadījumu, ja tās vielas vispār nekur nav?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2018. gada 18. jūnijs, 10:32:44 »

Zigi, bet kā Tu attaisnosi masveida izvarošanu Ķelnē jaungada naktī?

https://www.diena.lv/raksts/sestdiena/pasaule/baisa-jaungada-nakts-kelne.-fakti-un-versijas-14126405

"Vismaz divos gadījumos cietušās apgalvo, ka tikušas izvarotas." - neteikšu, ka baigā masveidība...pārējās 498 esot apgrābstītas, kas arī nav patīkami, bet ar to jārēķinās, ja dodas naktīs ielās, kur pilns ar iereibušiem vīriešiem.   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2018. gada 18. jūnijs, 10:45:31 »
"Vismaz divos gadījumos cietušās apgalvo, ka tikušas izvarotas." - neteikšu, ka baigā masveidība...pārējās 498 esot apgrābstītas, kas arī nav patīkami, bet ar to jārēķinās, ja dodas naktīs ielās, kur pilns ar iereibušiem vīriešiem.   
Tāāāā, prijehaļi... Tātad tas būtu tā kā normāli, vai?  Pašas vainīgas, ka no mājas izgāja? Un, tā kā jaungada naktī tradicionāli daudzi "dodas naktī ielās", tad tas tā katru gadu notiekās, tikai šoreiz nezkāpēc sacēla brēku?
Starp citu, "iereibuši vīrieši"? Interesanti. Muslimiem takš it kā dzert nav brīv. Jebšu - visdrīzāk - tiem primātu bariem nav nekādas ne adreses, ne morāles, ne reliģijas vispār.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2018. gada 18. jūnijs, 10:54:01 »
Tu gadījumā neesi muļķības sarunājis? Es pilnīgi noteikti savā pilsētā gribu [drīkstēt] iziet ielās droši; jebkad.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2018. gada 18. jūnijs, 10:54:43 »
Tāāāā, prijehaļi... Tātad tas būtu tā kā normāli, vai?  Pašas vainīgas, ka no mājas izgāja? Un, tā kā jaungada naktī tradicionāli daudzi "dodas naktī ielās", tad tas tā katru gadu notiekās, tikai šoreiz nezkāpēc sacēla brēku?
Starp citu, "iereibuši vīrieši"? Interesanti. Muslimiem takš it kā dzert nav brīv. Jebšu - visdrīzāk - tiem primātu bariem nav nekādas ne adreses, ne morāles, ne reliģijas vispār.
Ja dzer un grābstās gar svešām sievietēm, tad tie cilvēki ... nezinu, kā ir ar citām ideoloģijām vai reliģijām, bet no islāma (vismaz no tā, kuru Muhameds mācīja/sludināja) viņi ir tālu, tālu (tikpat, cik pedofili ir tālu no tā, ko kādreiz Jēzus sludināja) ... Un, ja apgalvo "I'm muslim", tad ir jādzird: "I'm munafik" (Esmu liekulis).