Autors Tēma: no FB par kaķiem(Zigim & Co)  (Lasīts 2586 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

no FB par kaķiem(Zigim & Co)
« : 2018. gada 27. jūnijs, 11:21:54 »
Nemēdzu pārkopēt , bet šoreiz meitene ir uzrakstījusi tā, ka man nevajag smadzenes lauzt ,lai izskaidrotu kādam,kāpēc kaķus vajag sterilizēt...
Šoreiz ne par to, kāpēc es esmu Dzīvnieku aizsardzības biedrībā. Ne par to, kāpēc man tas ir svarīgi.  Šoreiz par statistiku.Par sterilizācijas nepieciešamību. Par palīdzības nepieciešamību Dzīvnieku aizsardzības biedrībām šobrīd tik ļoti svarīgās naudas izteiksmē, kuras akūti trūkst. Par katru 1EUR, kas IR SVARĪGS, par katru SHARE, kas ir tik pat svarīgs, lai ierobežotu mirstošo, slimo, sakropļoto  mazuļu un pieaugušo dzīvnieku skaitu.
 Briesmīgu bilžu nebūs. Arī pūkaino kaķēnu nē. Bet gan slēgts pagalms Rīgas centrā, kur mitinās ap 30 kaķi, liela daļa vēl ķerami un sterilizējami, citi - tikko dzimuši.
 Es vēlos, lai mani dzird katrs mans Facebook draugs vai sekotājs, jo joprojām ceru, ka vārds  ir visspēcīgākais ierocis. Ka vārds, palaists brīvībā, atrod dzirdīgas ausis un darbīgas rokas.
 Pēdējā laikā vairākkārt esmu saņēmusi komentārus savā virzienā, ka par daudz postu, laika, emocijas ārpus pamatdarbam veltu bezsaimnieka kaķiem, darbojoties kā brīvprātīgā.
 Šoreiz par to, kāpēc šo postu, palīgā saucienu, laika un emociju ir tik daudz. Un jā - par kaķiem.
 Saskaņā ar Eiropas Mājdzīvnieku barības federācijas ikgadējā pētījuma datiem, Latvijā vispopulārākais mājdzīvnieks ir kaķis. Kaķi par savu ģimenes mīluli izvēlējušās 460 000 mājsaimniecību. Pēc neoficiālajiem datiem, ieskaitot bezsaimnieka kaķus, Latvijā ir 1 200 000 kaķi.
 Tātad vairāk kā puse ir mājdzīvnieki, par kuru labturību, veselību, ierobežotu vairošanos neviens nerūpējas - vairāk kā 500 000 jeb PUSMILJONS kaķu, kuriem nav saimnieku. PUSMILJONS kaķu, kuri nekontrolēti vairojas.
 Viena kaķene gada laikā spēj dzemdēt 15 kaķēnus, vidēji metienā 5. Pēc vetārstu sniegtās statistikas - izdzīvo viens jeb 20% no metiena, jo vienu nobrauc mašīna, vienu nokož suņi vai noknābā vārnas, divi aiziet bojā slimības dēļ.
 Pieņemsim, ka puse no bezsaimnieka kaķiem ir kaķenes:
  - 250 000 nesterilizētas kaķenes;
  - 250 000*15 = 3 750 000 kaķēni
  - 80% * 3 750 000 = 3 000 000 beigti kaķēni, noknābāti, nobraukti, izpūžņojušām acīm, tārpu izēstām iekšām.
  - 750 000 izdzīvojušie ar sagrautu imunitāti, fiziskām kaitēm turpina vairoties tuvējā kolonijā.
 Skaitļi ar daudzām nullēm. Dzīvē kāda nulle mazāk, pateicoties Biedrību darbam, ķerot, vedot, ārstējot, socializējot kaķus, investējot savu laiku, emocijas un bieži vien naudu, pretī saņemot NEKO vai bieži vien zākas un apvainojumus pagalmos, kur ķeršana notiek. Šobrīd visām Biedrībām ir beigušies līdzekļi, ko piešķir pašvaldība bezsaimnieka kaķu sterilizēšanai. Šobrīd mana un pārējās Dzīvnieku aizsardzības biedrības var turpināt darboties tikai tad, ja mums būs ziedotāju atbalsts īstermiņa un vidēja termiņa problēmu risināšanai, ja mums būs sabiedrības atbalsts likumdošanas sakārtošanā un esošo likumu ievērošanā par dzīvnieku labturību. Ja sabiedrība nebūs vienaldzīga.
 Mana Biedrība vien katru dienu saņem vismaz 5 vēstules par nesterilizētām kaķenēm, kolonijām, slimiem un mirstošiem kaķēniem un kaķiem. Un Biedrību ir daudz. Un katra saņem šādas vēstules. Katru dienu.
 Katru dienu kādam vairs nevaram palīdzēt, jo nav naudas.
 Es aicinu un lūdzu ziedot manai vai jebkurai citai Dzīvnieku aizsardzības biedrībai bezsaimnieka kaķu sterilizācijai, jo tikai kopā mēs varam.
 Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Dzīvnieku SOS" (Sabiedriskā labuma organizācija)
 Reģ. Nr. 40008105469
 Adrese: Rīga, Volguntes iela 6, LV-1046
 SWED: LV77HABA0551014358802
 Paypal: dzivniekusoss@gmail.com
 Mērķis: Bezsaimnieka kaķu sterilizācijai
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

Re: no FB par kaķiem(Zigim & Co)
« Atbilde #1 : 2018. gada 27. jūnijs, 14:49:34 »
1. Jau raksts izlasīts tikai pusē, bet jau sākas ...
Mana kaķene dzemdē vidēji kādus 6 kaķēnus gadā. Divi metieni - no 2 līdz 4 sīke parasti. Nez' vai tās citu kaķenes kādas citādas vai vienkārši FB raksta autorei ieslēgusies amerikāniskā pārspīlēšanas mānija, kad runa ir par naudu vai citiem labumiem? Kādai saimniecei IR (???????) tāda kaķene, kura ... 15 kaķēnus gadā? Taisnību sakot, neticu.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2018. gada 27. jūnijs, 15:02:43 »
2. Mans uzskats, par kuru esmu gatavs padiskutēt ir, ka ...
... kaķis nav mājdzīvnieks, t.i., priekš kaķa nav jābūt nekam ārkārtējam, ja tas dzivo savvaļā, un es tādus kaķus, kuri pat ne vienu vien ziemu bez garantētās "Whiskas" bļodas ir pratuši pārciest un izdzīvot, redzu itin bieži savā apkārtnē. Tāpēc man (atvainojos) drusku pamuļķīgas šķiet šīs raudas par to, ka tie kaķi ir slimi (pūžņo acis, utt.) Varētu padomāt, ka tie citi, kuri pa īstam savvaļā dzīvo, ir mazāk pakļauti riskam saslimt. Kaķim ir jāprot pašam sevi izārstēt. Tāpēc tas ir kaķis, nevis cilvēks. Piemērot savvaļas dzīvniekam tos pašus principus, ko cilvēkam? Hmmm, pat nezinu, ko lai še saka? :) Nu, tad varbūt katru zaķīti mežā arī vajadzētu sapotēt, izārstēt, tāpat - stirnas, ežus ...? :) Turpinot domu, to, ka viens vai otrs dzīvnieks ir un paliek kādas barības ķēdes posms, cilvēkiem, manuprāt, nav ne jāmaina, ne jāatceļ. Kaķis, kuru noknābājušas vārnas, šinī ziņā nav nekāds izņēmums. Tikpat labi tās vārnas kādus sīkus putnēnus regulāri noknābā. Kāpēc tos neviens nez' neaizstāv?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2018. gada 27. jūnijs, 15:08:54 »
Zigi, man trūkst vārdu... Lai gan galīgi neesmu starp uķi-puķi kaķmīlēm.
1) Kaķis IR mājdzīvnieks jau 5000 gadu
2)tas, ka savvaļā izdzīvo -arī suņi izdzīvo. Siltākā klimatā vispār bez problēmām
3)ja pavairo šķirnes kaķus -OK. Bet parastos raibos, strīpainos bezatbildīgi atdot "labās rokās" ir vienkārši stulbums. Ja grib kaķi -pilnas patversmes, nekonkurē ar viņiem!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2018. gada 27. jūnijs, 15:17:37 »
Cerams, šeit nesāksies kaķutantu kašķi :D
Piedodiet, bet Ziga domas man ir vairāk pieņemamas un saprotamas nekā fb autores domas...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2018. gada 27. jūnijs, 16:20:31 »
Zigi, man trūkst vārdu... Lai gan galīgi neesmu starp uķi-puķi kaķmīlēm.
1) Kaķis IR mājdzīvnieks jau 5000 gadu
2)tas, ka savvaļā izdzīvo -arī suņi izdzīvo. Siltākā klimatā vispār bez problēmām
3)ja pavairo šķirnes kaķus -OK. Bet parastos raibos, strīpainos bezatbildīgi atdot "labās rokās" ir vienkārši stulbums. Ja grib kaķi -pilnas patversmes, nekonkurē ar viņiem!

Jautājums "na zasipku". Vai sesks ir mājdzīvnieks?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2018. gada 27. jūnijs, 16:24:56 »
Laimnu kā arī būtu, - bezsaimnieka kaķus ... dariet ar viņiem, ko gribat, bet mana lauku dāma sterilizēta netiks, y neaiztieciet. Ja pilnas patversmes, tad nez', nez' ... kāpēc pēdējo metienu jauneklis visu uzreiz paņēma? Nebija jau daudz - tikai divi šoreiz, bet citiem, izņemot viņu, arī nemaz netika, y priecīgs bija, kā tikko loterijā vinnējis. A paņēma tāpēc, ka audzināti ir tie kaķēni. Nez' vai patversmes kontingents ir iemācāms uz smiltiņām soļot, ja nav jau no agras bērnības iemācīti.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2018. gada 27. jūnijs, 16:31:01 »
Kādēļ sterilizē kaķenes nevis kastrē runčus?
Apskatījos dažādu klīniku cenrāžus, runču kastrēšanas izteikti lētāka.
Kādēļ izvēlēts veikt to dārgāko veidu? Ja kastrētu runčus, varētu krietni vairāk samazināt
to vairošanos. Un nekastrēts runcis tak var apaugļot ntās kaķenes...
Par šo allaž esmu brīnījusies...

p.s. interesanti, kur Zigfrīds liek tos savus daudzos kaķēnus...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2018. gada 27. jūnijs, 16:34:12 »
Sludinājums ar bildēm ... un 2 nedēļu laikā no kaķēniem tikai atmiņas. Cilvēkiem pat nav slinkums no Rīgas otra gala darbadienas vakarā līdz manai čuhņai tos gandrīz 40 km braukt. Brauc ar visām ģimenēm, bērnučiem (lai izvēlas, kurš patīk), jaunas meitenes dāvina saviem puišiem un jauni puiši dāvina savām meitenēm, utt. Nepamet sajūta, ka par spīti Mellenes ieliktā teksta faktiem, pieprasījums pēc murkšķiem ir gana lielāks par piedāvājumu (par sugas murkšķiem te nerunāju). ? Ka tikai tauta ar sterilizēšanu/kastrēšanu nav pārcentusies jau šobrīd. Varbūt audzinātu mājas kaķēnu deficīts jau?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 27. jūnijs, 16:51:50 no Zigfrids »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2018. gada 27. jūnijs, 16:58:32 »
Sludinājums ar bildēm ... un 2 nedēļu laikā no kaķēniem tikai atmiņas. Cilvēkiem pat nav slinkums no Rīgas otra gala darbadienas vakarā līdz manai čuhņai tos gandrīz 40 km braukt. Brauc ar visām ģimenēm, bērnučiem (lai izvēlas, kurš patīk), jaunas meitenes dāvina saviem puišiem un jauni puiši dāvina savām meitenēm, utt. Nepamet sajūta, ka par spīti Mellenes ieliktā teksta faktiem, pieprasījums pēc murkšķiem ir gana lielāks par piedāvājumu (par sugas murkšķiem te nerunāju). ? Ka tikai tauta ar sterilizēšanu/kastrēšanu nav pārcentusies jau šobrīd. Varbūt audzinātu mājas kaķēnu deficīts jau?

Nu ja, un tad tās “dāvanas“ pēc kāda laika parādās klīstošas un prasās pēc sterilizēšanas...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2018. gada 27. jūnijs, 18:00:48 »
Nav mana atbildība.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2018. gada 27. jūnijs, 18:24:38 »
Interesanti, ļoti interesanti... Vai Zigfrida kaķenei ir pastāvīgs boifrends, vai arī dāma ņaukojas, ar ko pagadās? :)

Kādēļ sterilizē kaķenes nevis kastrē runčus?
Apskatījos dažādu klīniku cenrāžus, runču kastrēšanas izteikti lētāka.

Jo jādzemdē taču kaķenēm nevis runčiem. Sterilizācija skaitās sarežģītāka operācija, tāpēc arī maksā dārgāk.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #12 : 2018. gada 27. jūnijs, 23:29:36 »
Man divējādas jūtas. No vienas puses, protams, nekontrolēta ielas kaķu vairošanās, no otras puses -  ja pavairoti tiktu tikai  tīršķirnes kaķi... Vieno reizi apmeklēju kaķu izstādi (kad radās tāda iespēja), bet biju dziļi vīlusies. Nepatika man tie tīršķirnes kaķi! Man viņi liekas deģenerāti. Kaut kā liekas, ka tas ceļš vispār ved uz kaķu kā sugas iznīcību...  Ja par kaķa pieņemšanu, tad es laikam labāk paņemtu no paziņām mazulīti nevis no patversmes kādu bezpajumtnieku... Kaut arī, pēc pieredze, ne jau mēs izvēlamies kaķi, bet kaķi mūs!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2018. gada 28. jūnijs, 00:03:14 »
Man divējādas jūtas. No vienas puses, protams, nekontrolēta ielas kaķu vairošanās, no otras puses -  ja pavairoti tiktu tikai  tīršķirnes kaķi... Vieno reizi apmeklēju kaķu izstādi (kad radās tāda iespēja), bet biju dziļi vīlusies. Nepatika man tie tīršķirnes kaķi! Man viņi liekas deģenerāti. Kaut kā liekas, ka tas ceļš vispār ved uz kaķu kā sugas iznīcību...  Ja par kaķa pieņemšanu, tad es laikam labāk paņemtu no paziņām mazulīti nevis no patversmes kādu bezpajumtnieku... Kaut arī, pēc pieredze, ne jau mēs izvēlamies kaķi, bet kaķi mūs!
Jā, arī par to ir runa (par to, ka nešķirnes kaķu populācija agri vai vēlu kļūs mazskaitlīga, šādi bezjēgā kastrējot un sterilizējot savus nesavvaļas kaķus). Nav baisais rādītājs, bet, ja nākamais saimnieks par kaķēnu ir brīvprātīgi gatavs atdot EUR 15 ... tad es jūtos nedaudz tā kā izbrīnīts ...
Un es nezinu tik tiešām, vai ar tiem patversmes kaķiem nav tādas pašas problēmas kā ar vienu darbā pieklīdušu kaķi labi pasen. Kas ir smiltis un kastīte, vispār nesaprata ne ar labu, ne ar sliktu, t.i., jaukais kaķītis jau pēc neilga laika lielākās daļas kaimiņu uztverē tika redzēts kaut kur tālu, tālu, tikai ne mūsu teritorijā, jo pieķēzījis telpas bija lielākajai daļai.

P.s. Ka beigās vēl neiznāk kā Ķīnā ar zvirbuļiem kādreiz! :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2018. gada 28. jūnijs, 00:11:48 »
Interesanti, ļoti interesanti... Vai Zigfrida kaķenei ir pastāvīgs boifrends, vai arī dāma ņaukojas, ar ko pagadās? :)

Viss notiek kā pie normāliem kaķiem pieņemts, - kādu nedēļu pretendenti pamauro aiz loga, pēc tam izkaujas ... un tad jau ir pa logu redzams, kurš morda ir izrādījies visdraudīgākais mačo, kurš spējis aiztriekt visus pārējos (kuram klātesot kundzīte aicinoši vārtās). Parasti konkurss uz kāroto vietu ir kādi trīs runči. :)  Kastrētie laikam nepiedalās? Bet, nu, uz to brīdi te tādi zvēri parādās ... pašiem bail no mājas reizēm ārā iet. :)  Brīžam izskatās, vēl nedaudz un būs uz mata кот Бегемот pēc izmēriem.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 28. jūnijs, 00:21:06 no Zigfrids »