Autors Tēma: elektrība  (Lasīts 1979 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

elektrība
« : 2018. gada 27. jūnijs, 16:52:37 »
Uzradās jautājums par maksāšanas veidu.
Kā jūs maksājat - pēc skaitītāja rādījumiem vai to izlīdzināto? Un kālab tāda izvēle?
Vai vēl kā citādi?

Eh, tiek lūgts mans viedoklis šajā jautājumā, bet sapratu,
ka man tā nav un vispār neko no tā nesaprotu :( :D

Atslēdzies Spārka

Re: elektrība
« Atbilde #1 : 2018. gada 27. jūnijs, 17:05:54 »
Ar izlīdzināto var nonākt ļoti nejaukā situācijā, ja patēriņš nav vienmērīgs.

Atslēdzies Milda Vē

« Atbilde #2 : 2018. gada 27. jūnijs, 17:06:39 »
Es maksāju pēc rādījumiem. Tāpēc, ka man tā patīk. Kad sāku te dzīvot, gadu vismaz nebija elektrība tā nopietni "kurināta", līdz ar to, ja būtu ņēmusi izlīdzināto, tad visu gadu maksātu maz, bet gada beigās pārsteigums pārrēķina veidā. Negribēju. Droši vien joprojām tas arī ir iemesls, kāpēc izvēlos nodot rādījumus - cik patērēju, tik samaksāju. Sākšu tērēt vairāk, uzreiz maksāju vairāk, nevis nākamā gada sākumā saņemu pārrēķinu ar lielāku mēneša maksu. Kaut kā tā.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2018. gada 27. jūnijs, 18:36:27 »
Man ir izlīdzinātais maksājums. Pati izvēlējos, jo "piegriezās" katru mēnesi "uzņemt" rādītājus, un nedod Dievs, vēl rādītāju nodošanas laikā būt prombūtnē un vēl kaut ko laicīgi nesamaksāt.
Tagad uzlika tos "neredzamos" skaitītājus, sākumā nepatika, bet gada sākumā rēķins bija krietni vien mazāks nekā iepriekš  lai gan elektrību netaupu -ir aizmirstas ieslēgtas spuldzes (LED), ja nepieciešams sildītājs utt. Latvenergo mājas lapā var apskatīties savus rēķinus un patērēto energo daudzumu, kurš man šķiet manam patēriņam adekvāts.
Bet,... esmu reāliste un gaidu nākamo gadu un jaunu rēķinu..

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2018. gada 27. jūnijs, 19:41:53 »
Izlīdzinātais maksājums. Visu gadu maksāju vienādi un nav nekādu pārsteigumu.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #5 : 2018. gada 27. jūnijs, 20:41:07 »
Man vairāki objekti - kur mazs patēriņš, neķeskājos ar rādījumu nodošanu - maksāju izlīdzināto, kur lielāks - maksāju par patērēto.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2018. gada 27. jūnijs, 20:54:22 »
izlīdzināto

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2018. gada 27. jūnijs, 21:24:15 »
Man jau šķiet, ka mēs elektrību tērējam daudz, bet izlīdzinātais man nešķiet neizdevīgs

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2018. gada 27. jūnijs, 21:41:58 »

Man jau šķiet, ka mēs elektrību tērējam daudz, bet izlīdzinātais man nešķiet neizdevīgs

Tagad jau vairāk tērēt ir izdevīgāk kā mazāk...

Paldies, sapratu ka īpašas atšķirības un kādu “zemūdens akmeņu“ nav.
Mums arī izlīdzinātais.
Man viens tantuks padomu prasīja - vīrs ar to ņēmies, tagad miris un
atnākusi cedele,ka jāpārslēdz līgums un uz kādu tarifu.
Teicu, ka padomāšu. Izskatās, ka tas izlidzinātais būtu labāk, datora tantukam nav,
tad visu gadu pastā to vienu summu varētu būt ērtāk maksāt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2018. gada 28. jūnijs, 08:32:26 »
izlīdzinātais nav tarifs, bet MAKSĀŠANAS VEIDS!! Tarifi ir ekonomiskais, dinamiskais utt. Vajag ieiet elektrum lapā un paskatīties, tur ir kalkulators kas parādīs cik pie jūsu patēriņa būs pēc katra tarifa jāmaksā.  tarifs jau neatšķiras maksā izlīdzināto vai "pēc rādītājiem", tā ka nekas izdevīgāks/neizdevīgāks tur nav.

es pāris gadus maksāju izlīdzināto, bet tur zūd jebkāda kontrole ar visiem tiem pārrēķiniem. Latvenerga nemāk noprognozēt, vismaz nemācēja, vienu gadu 20 eiro, pēc tam 40... tāpēc pārgāju uz skaitītājiem. Man visos objektos ir viedie, energa atsūta rēķinu un es samaksāju un neesam viens otram parādā. 

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2018. gada 28. jūnijs, 08:44:47 »
Maksāju pēc rādītājiem. Ir gadījies laikā nenodot patērēto, bet tad smuki aprēķina 200 KWh, nākamajā reizē samaksāju starpību. No citiem esmu dzirdējusi, ka maksājot izlīdzināto, bet pēc kāda laika pārejot pie cita piegādātāja, uzrodas mistiski lielas summas, kas mērāmas simtos.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2018. gada 28. jūnijs, 09:04:59 »
Divreiz nācies maksāt pamatīgas summas, kad pēkšņi palielinājies patēriņš - kā jau te teica, uzreiz neuzķer starpību, bet 2-3 mēnešos uzkrājas jūtama summiņa. Ir bijis arī krietni pārmaksāts, tad uz nākamo gadu aprēķināts mazāk, bet ne jau tā, lai pārmaksāto dabūtu atpakaļ. Ko vēl ne!?  Tagad visur tikai pēc rēķiniem.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2018. gada 28. jūnijs, 11:36:37 »
Camma, nav tā - pa lielam jau atpakaļ visu dabū, bet rūgtumiņš vienalga paliek, ka jau tā daudz maksāji un te VĒL papildus jāmaksā  :fryingpan: ...un sadzenāt galus rokā, ka tai gadā bija pārmaksa, pēc tam nedamaksa...priekš kam? mēnesis-rēķins-nauda un viss vienkārši

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2018. gada 28. jūnijs, 14:20:03 »
Ja ja, ''pa lielam''. A pačurājot sanāk vēl tas, ka no manis % par kavējumu paņems, bet man gan neviens nemaksās. Un kā naudas pirktspēja krītās, tas vispābā cits anekdoc.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2018. gada 28. jūnijs, 15:44:35 »
Ja ja, ''pa lielam''. A pačurājot sanāk vēl tas, ka no manis % par kavējumu paņems, bet man gan neviens nemaksās. Un kā naudas pirktspēja krītās, tas vispābā cits anekdoc.

nejauc līgumsodu ar maksājumu :) loģiski, ka paņems... Tev labāk patiktu, ka elektrību atrubī nākamajā dienā?