Autors Tēma: Ļaundari izliekas par ..  (Lasīts 34729 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Atb: Ļaundari izliekas par ..
« Atbilde #165 : 2024. gada 04. februāris, 20:22:15 »
Redzesloka paplašināšanai.

Daudznacionāla uzņēmuma finanšu darbinieks izmaksāja 25 miljonus ASV dolāru krāpniekiem, kuri izmantoja dziļo viltojumu tehnoloģiju, lai videokonferences sarunā uzdotos par uzņēmuma finanšu direktoru un citiem darbiniekiem (ziņoja Honkongas policija).
https://edition.cnn.com/2024/02/04/asia/deepfake-cfo-scam-hong-kong-intl-hnk/index.html

Atslēdzies Trix

« Atbilde #166 : 2024. gada 04. februāris, 20:30:25 »
Ōho!
Bet paredzami...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #167 : 2024. gada 12. februāris, 09:02:33 »
Jauna nianse.
Krāpnieki atsūta īsziņu no mainīta (spoofed) numura, piemēram, “Dēls” īsziņu ar lūgumu pārskaitīt naudu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #168 : 2024. gada 12. februāris, 09:32:13 »
Morāle – iemāciet bērniem pareizrakstību un gramatiku.  :rofl:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #169 : 2024. gada 12. februāris, 09:38:35 »
Morāle – iemāciet bērniem pareizrakstību un gramatiku.  :rofl:
Esmu redzējusi (bildēs) krāpnieciskās īsziņas arī perfektā pareizrakstībā. Drošāk laikam vienoties ar tuviniekiem, ka SMS ar naudas prasījumiem netiks ņemtas par pilnu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #170 : 2024. gada 12. februāris, 10:10:14 »
Tas tā, vairāk jokam.
Vispār derīgi ir iemācīties vismaz parakstīt savas ziņas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #171 : 2024. gada 12. februāris, 10:18:08 »
jā, norunāt, lai paraksta savu vārdu. Spārkas ieliktajai ziņai var pajautāt --kurš dēls?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #172 : 2024. gada 12. februāris, 10:32:45 »
jā, norunāt, lai paraksta savu vārdu. Spārkas ieliktajai ziņai var pajautāt --kurš dēls?
Ja katalogā ar ierakstu "dēls", tad loģiski vienīgais. Un telefoni vienmēr tūlīt izlādēsies vai, ja nav numura viltojums, tad savējais izlādējies vai sasists, vai pazaudēts.
Nenovērtējam par zemu blēžu atjautību. Ar diezgan nelielu piepūli var iegūt arī norādes par upura radurakstiem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #173 : 2024. gada 12. februāris, 10:34:52 »
Ja katalogā ar ierakstu "dēls", tad loģiski vienīgais. Un telefoni vienmēr tūlīt izlādēsies vai, ja nav numura viltojums, tad savējais izlādējies vai sasists, vai pazaudēts.

Es šādā situācijā neglābtu principā - lai cauru nakti mazgā traukus un nāk mājās kājām, jau jau tik stulbs...  :evil: :fryingpan:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #174 : 2024. gada 12. februāris, 10:38:08 »
Es šādā situācijā neglābtu principā
Parasti jau izmanto emocionāli aizķerošus tekstus - slimnīcā pēkšņi nokļuvis utt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #175 : 2024. gada 12. februāris, 10:43:40 »
Bērna rakstības stils jāatpazīst, draugi un paradumi jāzina - teiksim, 15 gadnieks neapmeklēs restorānu un 200€ nebūs ierasts izplenderēt  :mrgr:   Pietiekami daudz šaubīgu
elementu, lai rastos aizdomas, vismaz man

Atslēdzies daddy

« Atbilde #176 : 2024. gada 12. februāris, 10:48:20 »
...slimnīcā vajadzētu čības, zobbirsti vai big-maķīti, bet ne jau 200 eur... 
ok, pat kukuļos "orgāniem" arī neviens nepārskaita, bet taču skaidrā dod, ne? :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #177 : 2024. gada 13. februāris, 02:32:03 »
Parastā leģenda - esmu kādam auto sasitis vai citu kkādu skādi nodarījis, vajag ātri samaksāt, atpirkties. ĀTRI, citādi pēc tam būs policija, būris un lieli sū...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #178 : 2024. gada 13. februāris, 08:33:33 »
Es savējiem jau pirms kāda brīža šitos rādīju un klajā tekstā pateicu, ka ja viņi man sūtīs šādas kvalitātes ziņas, tad no manis nesagaidīs pat zvanu, kur nu vēl naudu.  :mrgr:  Jo ziņa ar šādu gramatiku tiks uzskatīta par krāpnieku spamu.  :mrgr:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #179 : 2024. gada 12. marts, 15:10:44 »
vakar, ap pusnakti, kāda veca paziņa Feisbukā atsūt man ziņu - iedod man savu telefona Nr. Tā, kā gadus padsmit neesam tikušies, kas zina, varbūt sakari zuduši, iemetu arī.. Pierakstu, pie reizes - vari zvanīt tagad (varbūt kas steidzīgs), es negulēšu līdz diviem. Šī man atbild ar - paskatieties savā @- pastā, tur ciparu rinda, nevari man to atsūtīt. .... Te es viņu pasūtīju pāris māju tālāk!! @-pastu, protams, neatverot izdzēsu.
Vispirms neviens no maniem draugiem mani nesauks uz JŪS! Pie tam, tālāk tekstā, uzrunāja MANI vīriešu dzimtā! Un neviens no maniem draugiem, nemūžam neatteiktos ar mani pačivināt pusnaktī. Ciparus viņam vajag!!!!