Autors Tēma: Skaidra un bezskaidra nauda  (Lasīts 14685 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: Skaidra un bezskaidra nauda
« Atbilde #30 : 2025. gada 09. oktobris, 10:48:15 »

Īstenība ar banku tam visam maz sakara. To dēvē par cīņu ar "ēnu ekonomiku".

Tas pat ezim skaidrs, ka tā ir sistēma  :?:
Mani tracina, ka MAN (Tev, jebkuram) nav lielas izvēles

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2025. gada 09. oktobris, 10:54:20 »
Vispār jau nejauki, ja es nevaru ar savu nopelnīto naudu rīkoties, kā, kad un kādā apjomā gribu. Pat komisiju pieprasa, ko neteiksi. It kā es būtu kādu banku lūgusies, lai pieņem manu naudu savām rebēm un es par to vēl piemaksāju. Lieliski!  :mrgr:

taisnība, tomēr banka skatās "trendus" un attiecīgi pielāgo infrastruktūru, lai būtu efektīvāka (lasi - vairāk pelnītu) :)  bet par jūsu naudu - jebkuras kaprīzes - neviens Tev nevar aizliegt pieprasīt tos 750 eur izmaksāt viencenta monētās :)  bet kā tas praksē strādās, hvz :)   

ai Minn, pasaulē daudz netaisnības - arī ieguldot naudu, par kuru nodoklis jau smaksāts, tu kaut ko nopelni - maksā atkal kapitāla pieauguma nodokli utt. utt. 

maza medus karotīte šai sūdu mucā, ka pēdējā laikā bankas sākušas maksāt % par konta atlikumu. Vismaz maksu par kartes/konta apkalpošanu nosedz...   

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #32 : 2025. gada 09. oktobris, 11:24:20 »
Tas pat ezim skaidrs, ka tā ir sistēma  :?:
Mani tracina, ka MAN (Tev, jebkuram) nav lielas izvēles

Nopietni? Bankas eksistē sākot ar tirdzniecības attīstību. Vēlies atgriezties pie tikai skaidras naudas aprites? Manuprāt ir ļoti ērti ieiet internetbankā un pārskaitītt naudu par rēķiniem, pirkumiem utt. Nerunājot jau par maksājumiem ārvalstīs.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #33 : 2025. gada 09. oktobris, 11:25:42 »
Bez tam, ja bankas uzņemsies kaut kādu "rūpi", lai mana nauda neiziet viltus kontos, tikai apsveicami. Esmu ar mieru piemaksāt par drošību.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #34 : 2025. gada 09. oktobris, 11:32:54 »
Ak jā, ...visas elektronsikās sistēmas sākot no projektēšanas, respektīvi IT darbi, un uzturēšanas arī ko maksā. Un diezgan daudz maksā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2025. gada 09. oktobris, 11:36:40 »
Tikām, kamēr man ir izvēle, kur lietot skaidru, kur bezskaidru naudu, man nav pretenziju pret bezskaidras naudas lietošanu. Nepatīk tikai tendence skaidrās naudas piegriešanas virzienā.
 Bet par krāpniekiem runājot - ha!  Tie tieši bezskaidrajā vidē uzdarbojas - ieguldiet tikai savu naudu tādā un šitādā "pilnīgi drošā" pasākumā, un būs jums peļņa simtos procentu! Un gali ūdenī ar visu "caurspīdīgo' bszskaidrās naudas apriti...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #36 : 2025. gada 09. oktobris, 11:53:37 »
Ak jā, ...visas elektronsikās sistēmas sākot no projektēšanas, respektīvi IT darbi, un uzturēšanas arī ko maksā. Un diezgan daudz maksā.

Ja es būtu pasūtījusi tādu pakalpojumu un vēl citus augstāk minētos, tad cita opera - pasūtu un maksāju. Bet man nav bijusi izvēle. Jā, man nepatīk uzspiesti ierobežojumi - ko, kādā apjomā un veidā man darīt ar sev piederošu mantu. Kkā nepareizi jau pašā saknē

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2025. gada 09. oktobris, 11:54:10 »
Cik lasīts, tās izkrāptās summas vismaz ar trīs nullēm, nevis 10 eiriķi. Kas tiem krāpējiem noziņo cik kuram tas uzkrājums bankā...  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #38 : 2025. gada 09. oktobris, 11:58:20 »
Cik lasīts, tās izkrāptās summas vismaz ar trīs nullēm, nevis 10 eiriķi. Kas tiem krāpējiem noziņo cik kuram tas uzkrājums bankā...  :mrgr:

Kad man pirms cikt tur padsmit gadiem pirmo reizi paaugstināja algu, uzreiz Inkredit sāka sūtīt ziņas, ka varu ņemt pie viņiem kredītu :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #39 : 2025. gada 09. oktobris, 13:16:14 »

Kad man pirms cikt tur padsmit gadiem pirmo reizi paaugstināja algu, uzreiz Inkredit sāka sūtīt ziņas, ka varu ņemt pie viņiem kredītu :mrgr:

tā ir. kad pārdevu zemi un kontā parādījās apaļa summiņa, nevarēju ne atkauties no investīciju piedāvājumiem :)   gan jau noplūde no bankas vai zemesgrāmatas...
tagad neviens nezvana  :sad_smiley:  ā, nē, bija somu numurs, bet nepacēlu...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #40 : 2025. gada 09. oktobris, 13:18:27 »
tas tak jau simtu gadu, ka vairāk par 700 izņemot kaut kādus procentus skaita. Nu, es arī netiecos pēc kaudzēm skaidras naudas. Arī tai nebūs vērtības, ja te citi saimnieki ieradīsies. Bet drusku jau pa laikam jānoņem. Nezinu, vispār jau cilvēkiem nav tagad skaidrās naudas un elektroapokalipses rezultātā būs nepieciešami alternatīvie risinājumi, jo daži pensionāri ar skaidro naudu zeķē valsti neizglābs

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2025. gada 09. oktobris, 14:36:45 »
Ā, tad tādēļ tā summa 750, lai no tiem 50 iekasētu procentus? Nu vēl labāk...  :fp:

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #42 : 2025. gada 09. oktobris, 14:41:50 »
tuk, citadelē 750 bez procentiem. Bobam citā bankā 700 bez procentiem. Aste Riskam 1500 bez procentiem. Saprotami?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2025. gada 09. oktobris, 16:02:21 »
Tas pasākums pret krāpējiem visās bankās tiek izveikts? Atšķiras vien summas bez procentiem? Tad Astem vislabākā banka, vajadzēs pāriet.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #44 : 2025. gada 09. oktobris, 16:20:58 »
Tieši tā. Bet pirms kaut kur pārej, veic pētījumu. Jau rakstīju, ka man ar Aktīvo klienta komplektu par kuru jāmaksā 5 euro mēnesī, ir 1000 bez procentiem. Bet ir arī lētāki klienta komplekti, līdz ar to skaidras naudas izņemšanas daudzums bez % ir mazāks. Un ir arī vēl dargāki klienta komplekti. Tur, savukārt, atkal citas summas un citi %.