Autors Tēma: Skaidra un bezskaidra nauda  (Lasīts 14695 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Skaidra un bezskaidra nauda
« Atbilde #45 : 2025. gada 09. oktobris, 16:39:25 »
Tas nav bez procentiem. 5 eiro mēnesī tik un tā jāmaksā, lai tu drīkstētu rīkoties ar savu naudu. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #46 : 2025. gada 09. oktobris, 16:55:53 »
Tas nav bez procentiem. 5 eiro mēnesī tik un tā jāmaksā, lai tu drīkstētu rīkoties ar savu naudu. :D

Tais 5 euro ietilps arī citas opcijas, kuras man ir izdevīgas. Jau teicu - ir arī lētāki. Bet saprotu, ka ļaudis niķojas principa pēc - "kāpēc kāds nosaka kā tērēt manu naudu"
Tā kā uzsveru - esmu bezskaidras naudas norēķinu piekritēja - mani tas niķis neuztrauc. Visu maksāju un pērku internetā. Par ērtībām ir jāmaksā.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #47 : 2025. gada 09. oktobris, 17:14:27 »
Pirms dažām stundām mēģināju bankomātā izņemt skaidru naudu, konkrēti SEB bankā. Mēģinu 1x, mēģinu 2.x, trešo un arī ceturto - ar visādām summu variācijām, ar čeku un bez čeku iespējām. Figu! Rāda, ka nevar veikt darbību, kaut nosit.

Tad pamēģināju blakus esošo Swedbankas automātu, ar pirmo reizi iedeva cik un kā gribēju. Nez kas par vainu SEBam bija uznākusi  :scratch:

Jāiet gan internetbankā skatīt, vai un kādi % būs paņemti

Atslēdzies Trix

« Atbilde #48 : 2025. gada 09. oktobris, 17:45:04 »
SEBs ar Swedu draudzējas – līdz tam pašam %$^%&£ limitam izdod bez naida un piemaksas.

Ieviesās ziņkārība, paskatījos. "Swedbank klientu skaits pārsniedzis 900 tūkstošus [2013. gads]". No katra 5 eiro mēnesī – skat, jau 4,5 miljoni. Un no uzņēmumiem par katru transakciju 21 cents... No veikaliem par maksājumiem ar karti... Un tie jau nav vienīgie ieņēmumi.

Tiktāl ta skaidrs, ka banka nav labdarības organizācija, bet raudāt par to, ka tā mūsu naudas "apsaimniekošana" dārgi izmaksā... Nu, nu.

Bet viss šis stāsts ir par to, ka es ar savu naudu nevaru brīvi rīkoties pēc sava ieskata bez sankcijām un izmaksām. Nauda, kas atrodas bankā, nes tikai zaudējumus. [Nezinu kāda summa tur jātur, lai Sweds izmaksātu procentus, kas lielāki par konta uzturēšanas izmaksām. Liela. Man tik daudz nav.]

Atslēdzies tuk

« Atbilde #49 : 2025. gada 09. oktobris, 17:56:04 »

. Bet saprotu, ka ļaudis niķojas principa pēc - "kāpēc kāds nosaka kā tērēt manu naudu"

Cik nu niķojas, ir cilvēkam ērti vai nav, tas arī viss. Man galīgi nav ērti, mums kartes gimenes apritē, kuram vajag, tas paņem un izņem naudu. Ieviest buHaltēriju cik kurš kad ko ņēmis nu galīgi stulbi...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2025. gada 09. oktobris, 17:57:40 »
Man ir AT bankas karte, tādēļ jau brīnījos, ka tikai viena "draudzene" man bija labvēlīga  :?:

Slinkums bija daddy atbildēt par tiem % no konta atlikuma. Kkādus centus jau saņemu, bet konta uzturēšanas izmaksas ir reizes 10 lielākas  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #51 : 2025. gada 10. oktobris, 11:27:58 »
Man ir AT bankas karte, tādēļ jau brīnījos, ka tikai viena "draudzene" man bija labvēlīga  :?:

Slinkums bija daddy atbildēt par tiem % no konta atlikuma. Kkādus centus jau saņemu, bet konta uzturēšanas izmaksas ir reizes 10 lielākas  :mrgr:

tas tāpēc, ka Tev kontā peles danco :)

...manai sievietei tie % nosedz tos nabaga 5 eur mēnesī. Galvlauži var aprēķināt konta atlikumu :) 
Savukārt man kredītkartē ir konstants "-", ko reizi mēnesī dzēšu. un otrā kartē līdz 100 eur boltiņam un sīkiem pirkumiem internetā... es tos 2 eur mēnesī drošībai/ērtībai varu atļauties   

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #52 : 2025. gada 10. oktobris, 13:51:18 »
šodien samaksāju vienam atslēgu meistaram 18 eur skaidrā naudā. Šis izsit čeku. Es tagad domāju - a kas viņam labāk - ar karti un nav inkasācijas vai baigais kešs un jāmaksā par inkasāciju. Tā ir neizdomāju.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #53 : 2025. gada 10. oktobris, 20:31:39 »
Tagad jau inkasācija kāda - aiziet un iemaksā bankomātā. Attiecīgi, kāda tur inkasācijas maksa. Problēmas ir tikai ar lieliem monētu daudzumiem. Bet tas noteikti nav atslēgu meistara gadījums, cik nu viņam vispār tā keša.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #54 : 2025. gada 11. oktobris, 15:28:52 »
Aizdomājos, atceroties pāris gadījumus. Piemēram, tu esi benzīntankā pielējis pilnu bāku, bet tavu karti pēkšņi neņem pretī (nauda ir, nav tas gadījums). Nu un ko? Šļauka, bļoda un sūc benzīnu atpakaļ? Jo kā tu vari samaksāt, ja nevari? Tā nav fantastika, bija vienā benzīntankā viens no termināļiem ar defektu, uz manu karti diezgan bieži lamājās un spļaudījās. Jau biju ievērojusi, speciāli laidu cilvēkus garām un gaidīju uz otru kasi. Vēlāk to termināli nomainīja, ne man vienai bija probēma.

Vai mēdz būt brīži konkrētajai bankai (nezinu par citām), kad veikalā tā arī pasaka – šobrīd šīs bankas kartes nestrādā.

Nu un pasakiet kas būtu jādara, ja tev karti nesaprot, bankai ir problēmas (te nelīdzēs arī norēķini telefonā) un skaidras naudas nav. Turēt kontus trīs bankās drošības pēc? (Katrā pa piecītim mēnesī par konta uzturēšanu...) Nu nu...

tas tāpēc, ka Tev kontā peles danco :)

Oт сумы да тюрьмы не зарекайся

Atslēdzies tuk

« Atbilde #55 : 2025. gada 11. oktobris, 16:59:30 »
Ka kartes neņem, bieži neesmu novērojusi, bet ar tiem telefoniem pie kasēm gan tauta bieži mahājas un sašutinās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2025. gada 29. decembris, 21:54:05 »
Oppā rallā, izrādās arī maksājot ar karti ir kāds limits... nu sveiki, nauda kontā ir, lietot visu nedrīkstu, limits esot izsmelts. Interesanti, a ja es auto vai dzīvokli vēlos nopirkt? Ja par skaidras naudas limitu mani ar sms informēja, tad par bezskaidras gan ne. Nonācu fakta priekšā... nu sviests... savu naudu tērēt nedrīksti  :n-:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #57 : 2025. gada 29. decembris, 22:40:19 »
Jā, ir dienas maksājumu limits un mēneša maksājumu limits. Kādi skaitās man, pat nezinu, jo pārsniegt nav izdevies, bet saskāros ar to, veicot uzņēmuma maksājumus, un, kad tādas situācijas sāka atkārtoties, tos limitus palielinājām.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #58 : 2025. gada 29. decembris, 22:58:03 »
Šausmas! Nē, nu vienīgais variants to naudu turēt zeķē. Bet ar jau nesanāk, jo izņemt var vien 750 mēnesī, pārējais tāpat paliek bankā.
Iegājām pēc darba ar kolēģi maximā, tur foreles izpārdod pa 2.45, ne man vajadzēja, bet nu kā nenopirksi. Pie kases viegls šoks, labi ka kolēģe samaksāja to piecīti... Un man tāds jaunums. Nu šomēnes protams, ka tēriņu ne mazums, bet ka nevaru rīkoties ar savu naudu, mī šokā...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #59 : 2025. gada 30. decembris, 09:04:46 »
Man nekādu ierobežojumu lietot naudu nav. Jā, skaidras naudas IZŅEMŠANAI ir 750 ierobežojums, jo tālāk jāmaksā %. Bet bezskaidrā var skaitīt visur un visiem, hoš mašīnu pirkt, hoš māju. Mājas pirkšanai gan būs visādi līgumi utt, līdz ar to banka būs iepriekš informēta par naudas plūsmu iekšā-ārā kontā.

Tuk - paskaties savos bankas iestatījumos, vai nav ielikts pašai kaut kāds kartes limits. Man bija savulaik, ko pati definēju kartēm, lai neaizskaitās vai nepaņemās veikalā kas vairāk, kā paredzēts vai gribēts (pašiem arī gadās kļūdīties, ne tikai zagļi un krāpnieki šiverē).
Visus sakost!