Autors Tēma: Skaidra un bezskaidra nauda  (Lasīts 14707 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Skaidra un bezskaidra nauda
« Atbilde #60 : 2025. gada 30. decembris, 10:03:23 »
Ne, ne, pati 100 punkti nekādus limitus sev neesmu likusi. Bet nu pēc svētkiem būs jānoskaidro kas par sviestu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #61 : 2025. gada 30. decembris, 11:03:36 »
nezinu, es tikko ņēmu 1700. Bet pa 700 dienā, nemēģināju vairāk, varbūt būtu varējis.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #62 : 2025. gada 30. decembris, 11:39:53 »
Banka pati uzliek tos limitus. Varbūt kaut lādā sākotnējā līgumā bija, ko nemaz neievēroji, līdz kamēr nesanāca pārsniegt. Viņus var palielināt.
Nezinu, kādi ir manējie. Vienreiz 2000 vajadzēja pārskaitīt, domāju, vai atļaus dienas limits, bet nekas, aizgāja. Ja tā, tad man pietiek.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #63 : 2025. gada 30. decembris, 16:35:11 »
Nesen ārdījos uz vella paraušanu, jo nevarēju kaut kādu sīkumu netā samaksāt. Sabļāvu uz banku, a šie man pretī - madām, jaunu karti saņēmāt? saņēmāt. atļāvāt pirkumus netā? nē? a vot katru reizi jaunu karti saņemot iestatījumus jāpārčeko!
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #64 : 2025. gada 30. decembris, 16:46:12 »
Ja par naudām -es tikai brīnos, kur tām nabaga pensionārēm tādas summas -20, 30 tūkst. ko krāpniekiem atdot. Ja gadā pa visām pāris miljoni sanāk

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #65 : 2025. gada 30. decembris, 19:06:45 »
Ka kartes neņem, bieži neesmu novērojusi, bet ar tiem telefoniem pie kasēm gan tauta bieži mahājas un sašutinās.
Toč. Šodien stāvu, stāvu, gaidu gaidu, kamēr priekšā stāvošā ģimene, galvas kopā sabāzuši, cenšas sabakstīt telefonā Rimi karti. Fig vam. Beidzās ar to, ka aizdevu viņiem savu plastikāta gabalu. Būšu tagad vinnējusi 1.06 eur uz viņu rēķina  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #66 : 2025. gada 30. decembris, 19:33:15 »
Lasu, ka Vācijā banka apzagta. 30 miljoni. Lūk to es saprotu, ja zagt, tad ar vērienu! Nevis polšu veikalā...  :rofl:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #67 : 2025. gada 31. decembris, 14:31:44 »
Es pati banku kartēm uzlieku limitus, ieej internetbanka un maini kaut katru dienu. Piem., vienai ir 7tk. Bez problēmām. Varbūt ir kādi griesti, bet man vairāk nav vajadzējis. Var uzlikt, cik max izņemt un cik pārskaitīt.
Visu taču pašam jāuzstāda, arī tas, vai drīkst interneta pirkumus.

Es toties vnm brīnos un sakaitinos, kad veikalā kāds maksā ar skaidru naudu, skaita tos centus un kave rindu un sevi. Kāpēc  :scratch:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #68 : 2025. gada 31. decembris, 19:19:42 »
Maksājot ar skaidru naudu zemapziņā/apziņā tu kontrolē naudas plūsmu. Paņem, noliec, piefiksē. No kartes novelkot šīs sajūtas nav.

Čau, Nāra!

Maksājot ar skaidru naudu, ir cerība, ka izdos jubilejas 2 eiro monētas. Es tās krāju un pētu :rofl:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #69 : 2026. gada 01. janvāris, 10:04:34 »
Toč. Šodien stāvu, stāvu, gaidu gaidu, kamēr priekšā stāvošā ģimene, galvas kopā sabāzuši, cenšas sabakstīt telefonā Rimi karti. Fig vam. Beidzās ar to, ka aizdevu viņiem savu plastikāta gabalu. Būšu tagad vinnējusi 1.06 eur uz viņu rēķina  :mrgr:

Ja vien viņi neiztērēja TAVU uzkrājumu! tagad tāda krāpšana esot - paprasa citam atlaižsu kartiņu un ja neskatās uz pirkstiem, tad mēģina iztērēt uzkrājumu savā labā!! 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #70 : 2026. gada 01. janvāris, 10:05:51 »
Lasu, ka Vācijā banka apzagta. 30 miljoni. Lūk to es saprotu, ja zagt, tad ar vērienu! Nevis polšu veikalā...  :rofl:

Es sapratu, ka privātie seifi - dārglietas u.c. zelts. Skaidrā nauda izspārdīta. kam tos fanķikus vajag??  :?:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #71 : 2026. gada 02. janvāris, 21:17:31 »

Ja vien viņi neiztērēja TAVU uzkrājumu! tagad tāda krāpšana esot - paprasa citam atlaižsu kartiņu un ja neskatās uz pirkstiem, tad mēģina iztērēt uzkrājumu savā labā!! 
Ha! Man šitā Maximā viens jauneklis pie pašapkalpošanas kasēm palūdza, vai es varot iedot savu Paldies karti. Es atbildēju, ka ok, tūliņ iedošu, bet vispirms samaksāju par savu pirkumu un pie reizes arī iztērēju visu summu, kas kartē bija uzkrāta (~ 7 eur).  :mrgr:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #72 : 2026. gada 03. janvāris, 08:50:36 »
Nocietināšu savu labo sirdi, man tur kādi 20 eur uzkrāti

Atslēdzies Camma

« Atbilde #73 : 2026. gada 03. janvāris, 10:40:28 »
Hm, kā var notērēt uzkrājumu, ja pats stāvi blakus?

Reiz aizdevu karti ārzemniekam, kas bija pajēmis kauč kādu dārgo vissīti ar atlaidi rimikartēm. Starpība bija iespaidīga un šis pie kases bija sašutis un satriekts. Tad jau labāk lai paliek ar atmiņām par atsaucīgajiem vietējiem...
Visus sakost!

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #74 : 2026. gada 03. janvāris, 14:16:07 »
Hm, kā var notērēt uzkrājumu, ja pats stāvi blakus?

Reiz aizdevu karti ārzemniekam, kas bija pajēmis kauč kādu dārgo vissīti ar atlaidi rimikartēm. Starpība bija iespaidīga un šis pie kases bija sašutis un satriekts. Tad jau labāk lai paliek ar atmiņām par atsaucīgajiem vietējiem...
Kad pašapkalpošanas kasēs iedod karti, cilvēks reģistrē un atdod. Un tālāk viņam parādās opcija: norēķināties ar paldies/rimi karti
 Un viņš norēķinās arī. Pie parastās kases ir sarežģīti to veikt.
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 03. janvāris, 14:22:21 no Amālija »