Autors Tēma: Skaidra un bezskaidra nauda  (Lasīts 14645 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Skaidra un bezskaidra nauda
« Atbilde #90 : 2026. gada 04. janvāris, 19:36:59 »
Es vienkārši esmu pieradusi ka atzvana vēlāk ja ir pie stūres, laiks ar bērniem vai vienkārši privātais laiks...  :?:
Bet zinu cilvēkus, kuri pat vannā vai ejot uz wc ņem līdzi telefonu.  :rofl:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #91 : 2026. gada 04. janvāris, 19:45:46 »
Tēma aizgāja šķērsām :)
Bet es par to smaidiņu, ka telefoni WC un tualetē tiek ņemti līdz. Tu pat iedomāties nevari, cik briesmīgi ir kāpjot ārā no vannas, paslīdēt un krist...un tad gulēt tur tādam plikam, bezpalīdzīgam.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #92 : 2026. gada 04. janvāris, 20:42:50 »
Zinātu kur kritīsi, spilvenu paliktu... telefons krītot jau ar var izkrist no rokas neaizsniedzamā attālumā...

Bet neviens jau tev neliedz neizlaist no rokām to savu telefonu, ja ar to jūties labāk un nenāk prātā visādi šaušalīgi gadījumi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #93 : 2026. gada 04. janvāris, 21:23:13 »
Ņirga pilnīgi nevietā. Protams, ir cilvēki, kuriem nav atbildība ne par bērniem, ne par senioriem, ne par kādu citu ne pilnībā rīcībspējīgu tuvinieku, kad ir jābūt sazvanāmai. Laikam forša sajūta tāda brīvība - negribu un neņemu telefonu nekur līdzi, ne par vienu neesmu atbildīga, un ja man vajadzēs, tad kāds man ātros izsauks. Kāds no tiem, kas ir atbildīgs. 
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #94 : 2026. gada 04. janvāris, 22:16:17 »
Jā, kopš bērni izauguši var atlaist bizes...  :rofl: 
Interesanti, kā tie mūsu vecāki mūs bez mobilajiem uzaudzināja  :scratch: 

Un visa šūme  sākās lidl aplikācijas dēļ, kurai jābūt telefonā  :smej:  Kas tā par lietu ka nav, un izrādās, nav vispār telefons līdzi veikalā, nu kā tā var, nu tāādu bezatbildību, ĀrprāC!!!
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 04. janvāris, 22:25:07 no tuk »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #95 : 2026. gada 04. janvāris, 23:54:03 »
Tuk, vai nu apzináti pàrproti vai kà :faint: ? Nekàds šùmis taću nebija. Tu brìnijies, ka ir cilvèki, kuriem nav veikalu kartes, es, savukàrt, par cilvèkiem kuri var iztik bez telefona. Un Lidl aplikàcija ir tikai tà, starp citu. Ir man aplikàcija un ir kartes. Bet pamazàm iepatìkas aplikàcijas
Un vispàr: lai laimìgs Jaunais gads! Bez traumàm, nelaimèm un visàm tàm likstàm, kuràm nepieciešama neatliekama rìcìba!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #96 : 2026. gada 05. janvāris, 06:12:58 »
Ja jau pašiem IR tās atlaižu kartes, tad kādēļ prasa citiem ļaut izmantot viņu? Tad toč grib iztērēt citu uzkrāto...

Atslēdzies reno

« Atbilde #97 : 2026. gada 05. janvāris, 09:18:58 »
OMG. Kurš un kad te teica, ka prasa citu kartes?!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #98 : 2026. gada 05. janvāris, 09:37:27 »
Ja jau neviens tās kartes neprasa, tad kādēļ šeit raksta ka dažam labam veikalā tomēr prasa? Man arī ir prasījuši... tādēļ atkārtoju vēlreiz, kādēļ neiegādājas paši to karti, maksā simbolisku summu, un tad nav nevienam nekas jādiedelē pie kases.  :?:  Un pilnīgi vienalga vai telefonā tur, vai makā...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #99 : 2026. gada 05. janvāris, 09:47:09 »
Lai jums Jaunajā gadā viss vienmēr būtu pie rokas, pie vietas, kā nu kuram vajag, un tāpēc nekur un nekad nevienam neko nevajadzētu lūgt, un neviens par problēmām nezvanītu!!

Priekā!  :shampis:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #100 : 2026. gada 05. janvāris, 09:48:58 »
Ir krāpnieki. Un ir jāuzmanās.
Bet ir tik pat daudz cilvēku, it sevišķi jaunieši, un it sevišķi vīrieši, kuri vispār neinteresējas par tādām atlaižu kartēm. Pavēro veikalos, ka lielākoties par pirkumiem maksā sievietes. Un vīrieši ir tie, kuri rātni stāv maliņā un labākā gadījumā nopirkto samet maisiņā.
Un jā, man arī dažreiz nav bijušas līdz atlaižu kartes, jo dodoties ceļojumā maks ir bijis iztukšots no liekā. Es gan nekad nesmu diedelējusi karti. Vienreiz gan kasiere manā vietā palūdza, jo ar karti ietaupītā summa bija diezgan liela.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #101 : 2026. gada 05. janvāris, 10:00:14 »
Ja jau neviens tās kartes neprasa, tad kādēļ šeit raksta ka dažam labam veikalā tomēr prasa? Man arī ir prasījuši... tādēļ atkārtoju vēlreiz, kādēļ neiegādājas paši to karti, maksā simbolisku summu, un tad nav nevienam nekas jādiedelē pie kases.  :?:  Un pilnīgi vienalga vai telefonā tur, vai makā...

Nekas sarežgīts, bet baigais čakars. Lai noformētu atlaižu karti uz vietas veikalā, ir jāvēršas info centrā. Vismaz manā piemājas Maximas info centrā bieži neviena nav, vai arī ir rindas, kuras veido cigarešu pircēji utt. Pati esmu pāris reizes visam "atmetusi ar roku". Var arī piereģistrēties internetā - mājas lapā. Bet kā esi mājās - vnk aizmirstas. Tā tas notiek.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #102 : 2026. gada 05. janvāris, 10:29:28 »
Ja čakars, tad paliec gribot... nevis diedelē no tiem, kuri savu laiku tērējuši čakarējoties...
Par tām pārdevējam kuras liek karti dot citiem vispār amizanti, cik atceros, kartes noteikumos bija ka citam dot nedrīkst. Lai pārdevēja dod savējo nevis prasa citiem.
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 05. janvāris, 10:53:02 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #103 : 2026. gada 05. janvāris, 12:55:56 »
Vispār aizdot karti var būt arī izdevīgi -kā reiz savu atlaižu karti ledevu  ap 200 eur pirkumam

Atslēdzies Trix

« Atbilde #104 : 2026. gada 05. janvāris, 13:26:55 »
Ja pašam atlaižu kartē uzkrājums 0,00 – jā, izdevīgi. Jo procentiņš par pirkumu iepilēs tev, bet noņemt nav ko.

Laikam esmu vairākkārt nopīkstinājusi savu atlaižu karti kādam no malas. Vienkārši neatceros, kaut kā nepievēršu uzmanību, jo kartē uzkrātā nauda nestāv. Vecums pietiekams, dzīve ir izmācījusi, ka viss, kas atrodas šādās kartēs, jebkurā mirklī var pazust. Veikals/uzņēmums maina savu atlaižu politiku, bet ja tu neesi biežs viesis, vari arī nepamanīt, kā tavs uzkrājums uzsūcas.
Es visu atceros, Ričard...