Autors Tēma: Skaidra un bezskaidra nauda  (Lasīts 14658 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Skaidra un bezskaidra nauda
« Atbilde #105 : 2026. gada 05. janvāris, 15:07:20 »
Ja jau neviens tās kartes neprasa, tad kādēļ šeit raksta ka dažam labam veikalā tomēr prasa? Man arī ir prasījuši... tādēļ atkārtoju vēlreiz, kādēļ neiegādājas paši to karti, maksā simbolisku summu, un tad nav nevienam nekas jādiedelē pie kases.  :?:  Un pilnīgi vienalga vai telefonā tur, vai makā...
Bļāviens, vai viss tiešām jānoved līdz absurdam? Vai nu NEVIENS neprasa, vai VISI prasa! Bet, ka REIZĒM, PARETAM KĀDS paprasa, tāds variants nerullē?!  Kāpēc pašiem nav, man nav statistikas, bet varbūt:
× citā makā/citās drēbēs palikusi;
× nemēdz iepirkties šajā veikalu ķēdē un nejauši ieklīdis;
× kartei termiņš beidzies vai nenolasās;
×pazudusi, jaunu nav pagūts noformēt;
× neizdodas sabakstīt to karti telefonā, kā nupat man priekšā stāvošajiem, kam tad iedevu savu plastikāta gabalu).

Pietiek iemeslu?
Es savu karti dodu, jo eju pie kasieriem un kasieris manu bonusu citam neaizskaitīs. Man no tā gabals nenokritīs, un kartē kaut kāds uzkrājums pienāks klāt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #106 : 2026. gada 05. janvāris, 15:17:55 »
A telefons, jā, man ir vienmēr, un priecājos, ka man tuvāko cilvēku loks dara tāpat. Jā, esmu apritē, un cilvēkiem var būt vajadzība pēc manis. Un man nav pofig par to.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #107 : 2026. gada 05. janvāris, 20:53:47 »
Vai man dieniņ, cik visi šogad nervozi... kas ar jums???  :rat:
Vispār jau citētā replika bija reakcija uz pilnīgi citas personas ierakstu.  :?:  Es tak neteicu - a nu ka Kvadra noskaidro, kādēļ cilvēki diedelē kartes un neiegādājas savējās... vien pārdomas...  :?: 

Nu, es arī savu karti dodu, kaut patiesībā labāk nedotu, jo prasītājas pārsvarā mana vecuma vai jaunākas, pēc pirkumiem nav nekādas mazturīgās lai pašas karti neiegādātos. Un mani kaitina, ka pie pašapkalpošanās kasēm uzstājīgi pieprasa kamēr es vēl skennēju produktus un neesmu beigusi savu iepirkšanos, tā ja... ?

Tie vannā gājēji un wc ar telefonu apmeklētāji, cerams teātrī un koncertā vismaz izslēdzat?, kaut tie pasākumi ir ilgāk kā ieskriet pačurāt...  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 05. janvāris, 21:02:13 no tuk »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #108 : 2026. gada 05. janvāris, 21:17:24 »
Tie vannā gājēji un wc ar telefonu apmeklētāji, cerams teātrī un koncertā vismaz izslēdzat?, kaut tie pasākumi ir ilgāk kā ieskriet pačurāt...  :mrgr:

Tev mans telefons ēst prasa? Jā, eju vannā ar telefonu, jo man patīk vannā gulēt un video skatīties vai vismaz audio klausīties!  Un, ja kāds tai laikā piezvanīs, arī būšu sasniedzama. Jo man nav po par to, ka kādam varu būt vajadzīga. Kad man rodas kāda vajadzība, tad manējie kontakti arī atbild. Šitiem,  kas ieslēdz telefonu vien tad, "kad MAN to vajag" un pārējā laikā pofig, novēlu, lai tad, kad  TEV ko vajadzēs un dikti vajadzēs, adresāts pastaigājas pa parku, nomētājis telefonu mājās, un ieskatās tajā vien tad, kad VIŅAM  ievajadzēsies.  Kā mežā sauc, tā atskan. Telefons nav ne tik liels, ne tik smags, lai to nevarētu arī līdzi paņemt.
Teātrī, ķinīti utml. pasākumos izslēdzu visas skaņas un nevienam netraucēju. Bet neba nu tāpēc telefonu mājās atstāšu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #109 : 2026. gada 05. janvāris, 21:50:11 »
Cilvēk, tev viss labi???  :?:  Vai kāds, es, tev liedzu gulēt vannā ar telefonu? Vai sarunāties veicot fizioloģiskus procesus? Tak uz veselību! Es vien runāju par sevi, es neesmu tik neaizvietojama persona lai atbildētu uz zvaniem uz poda sēžot un vispār, mums gan ģimenē, gan ārpus privātais laiks tiek respektēts... mani pilnīgi nesatrauc, ja man atbild esmu pie stūres, pārzvanīšu, nevaru pašubrīd, vēlāk utml...  :?:  Ja jums tā patīk ka neeksistē privātums, a bet lūgtum, kas tad man...  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #110 : 2026. gada 05. janvāris, 23:19:00 »
Man viss ir labi, un manam privātumam telefons nekādi netraucē. Un ar fizioloģiskiem procesiem fonā nerunāju  (Tev, kā parasti, vajag visu novest līdz absurdam), bet varu atbildēt, tiklīdz tos pabeigusi, nevis pēc pus dienas, kad beidzot atcerējusies par telefona eksistenci.
Bet ok, katram savs. Vienkārši, kā mežā sauc, tā atskan.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #111 : 2026. gada 06. janvāris, 00:09:18 »
Fantazēt jau vari, bet kur radās tā pus diena?  :rofl:
Nja... ir tāds jēdziens kā loģistika, ja kas. Bet tu man atgādināji vienu savulaik bijušu puspriekšnieci kura darba jautājumos zvanīja rītā vakarā, par sestdienām svētdienām nemaz nerunājot un arī brīnījās - kā var neatbildēt un neapspriest viņas ģeniālās idejas ārpus darba laika. Līdz tukkngs viņu vienreiz atšuva, nu ne visai smalki, jo mājienus damsis nesaprata. Bet tad vismaz no tās telefona jājējas  bija miers... Man kā intravertam labāk vispār sūtīt SMS nevis zvanīt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #112 : 2026. gada 06. janvāris, 09:22:23 »
Parasti kriminālromānos telefoni viskritiskākajā brīdī mūžīgi izlādējušies vai aizmirsti mājās :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #113 : 2026. gada 06. janvāris, 09:29:37 »
Parasti kriminālromānos telefoni viskritiskākajā brīdī mūžīgi izlādējušies vai aizmirsti mājās :mrgr:

Ne tikai romānos. Šķiet, ka kaut kur te jau rakstīju: ceļojumā ārpus Latvijas biju viena un nobloķējās telefons. Vajadzēja ievadīt PIN 2, kuru, protams nezināju. Rezultātā - tad, kad tiku mājās, biju laimīgākais cilvēks uz pasaules :rofl: .

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #114 : 2026. gada 06. janvāris, 10:35:36 »
tā jau tagad ir realitāte - telefons ir dzīves sastāvdaļa, naudas maks, dokuments un vienlaikus vēl smadzeņu "trešā puslode". Stulbākais ir tas, ka to visu jādarbina ar elektrību un ja kaut kas notiek ar to, tad viss beidzas, pārklājuma nav, nekā vairs nav. Skaidrā nauda arī tad ir tikai īslaicīgs glābiņš.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #115 : 2026. gada 06. janvāris, 12:17:46 »
Neviens taču nav tik naivs, lai visas olas turētu vienā groziņā...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #116 : 2026. gada 06. janvāris, 12:26:53 »
Neviens taču nav tik naivs, lai visas olas turētu vienā groziņā...

Un to saka cilvēks, kuram telefons nav visu laiku visur līdzi?!
 :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #117 : 2026. gada 06. janvāris, 12:38:23 »
Kas tevi tā izbrīna? Tieši tā, ir telefons un ir alternatīva ja nu nav tā telefona. Nepieļauj domu, ka telefons var izlādēties, pazust vai kāds nozagt, tu taču tā mīli prognozēt baisus scenārijus, un ko tad tu pasāksi bez tā savā telefona bez kura pat pačurāt nevari... Tev visa dzīve apstāsies.  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #118 : 2026. gada 06. janvāris, 14:19:03 »
Kas tevi tā izbrīna? Tieši tā, ir telefons un ir alternatīva ja nu nav tā telefona. Nepieļauj domu, ka telefons var izlādēties, pazust vai kāds nozagt, tu taču tā mīli prognozēt baisus scenārijus, un ko tad tu pasāksi bez tā savā telefona bez kura pat pačurāt nevari... Tev visa dzīve apstāsies.  :mrgr:

Es neprognozēju. Diemžēl ar mani tā notiek. Viss ko rakstu ir par mani: es, Pifs, esmu paslīdējusi vannasistabā un plika gulējusi uz grīdas. Un domājusi ne tikai kā tikt līdz telefonam un izsaukt palīdzību, bet arī par to kā atslēgt durvis, lai tā palīdzība tiek pie manis!! Es, Pifs, ceļojumā paliku bez telefona un informācijas par transfēru uz lidostu. Un ne tikai. Ar mani tā notiek!!!
Tikko Jauno gadu sagaidīju Tallinā. Un tikai man, mans pasūtītais vienvietīgais numuriņš nebija rezervēts! Nācās telefonā meklēt visu e-pasta saraksti ar tūrfirmu+ internetbankā meklēt maksājuma apstiprinājumus. Bez telefona nu nekā. Ej nu pierādi, ka esi pasūtījis, maksājis utt.
Tāda ir mana dzīve!
Nu un kāda ir alternatīva, ja nav telefona? Dators? Papīrā visu izprintēt katram gadījumam?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #119 : 2026. gada 06. janvāris, 14:29:16 »
Tev štruntīga karma... :rofl: