Autors Tēma: Mēs stostekļi..  (Lasīts 4015 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Mēs stostekļi..
« : 2018. gada 12. jūlijs, 00:22:22 »
Skatos, visur tiek spriests par Vējoņa runu. Sevišķi pārmesta stostīšanās. Manas domas, ka stostīšanās nav tik svarīga, ja runai būtu saturs. Tieši otrādi, tas norādītu uz emocionālo pacēlumu. Tas nekas, ka pārsakās, sastostās, tas netraucētu, ja runā būtu kaut kas nozīmīgs pateikts, kaut kas no sevis, ja runa būtu sirsnīga, saturīga.

Es runu „nedzirdēju”, tas ir, es redzēju, ka Vējonis runā, dzirdēju kaut kādas skaņas, vārdus, bet saturs mani neaizsniedza. Par ko bija Vējoņa runa? Man likās tukša, neko nepasakoša. Varbūt maldos, neiedziļinājos. Slinkums otrreiz klausīties, kāds var divos vārdos pateikt, par ko tur bija?
 Toties man patika kultūras ministres runa, tai bija saturs, un to es „dzirdēju”.

Man liekas, runu var mierīgi nolasīt arī no lapas. Nekas slikts tas nebūtu. Nu tā kā skolā – tekoši un ar izteiksmi. Bet tad tiešām tur jāieliek saturs. Tās tukšās runas var palikt oficiālām pieņemšanām, saeimas sēdēm utt., bet Dziesmu svētkos runai būtu jābūt vismaz saturīgai, ja ne sirsnīgai.

Man liekas, prezidentam ir slikts runu rakstītājs. Es Vējoņa vietā pateiktu galvenajos vilcienos, ko gribu runā ielikt, lai tikai ietērpj glītos vārdos. Ja mani neapmierinātu rezultāts (runa tukša un garlaicīga), liktu pārrakstīt. Bet Vējonis laikam ņem pretī visu, ko dod. Kādas Jūsu domas?

P.S. Jā, un pamatā lasītu no lapas, jo es arī satraukumā stostos un raustu valodu.

Atslēdzies tuk

Re: Mēs stostekļi..
« Atbilde #1 : 2018. gada 12. jūlijs, 00:40:16 »
Ai, nu ko tur daudz cepties, tas tak jau kopš ievēlēšanas dienas - vispirms jāierauj...
Klausījos dziesmas, ne runas. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2018. gada 12. jūlijs, 09:02:37 »
Bija jau, bija nožēlojami. Un mūsu reakcija tāda -ko no tā tirliņa sagaidīsi...
Ziemassvētkus vasaras vidū, neko vairāk

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2018. gada 12. jūlijs, 11:19:13 »
Par šo tēmu kopš dziesmu svētkiem soc. tīklos nebeidz diskutēt gan aizstāvji, gan noliedzēji, gan gudrie prāti, gan tauta...katru dienu lasu un jau apnicis...ko tur jaunu var pateikt. Es runu cītīgi neklausījos, tāpēc par saturu spriest nevaru. Tas, ka prezidents, nav orators - tas sen zināms. Kas tad nu tāds notika, nekas traks, karš jau no tā nesāksies  ;) Neuzstājās ja NATO samitā...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2018. gada 12. jūlijs, 11:35:24 »
Stostīšanos nedzirdēju, vai nebija domāta stomīšanās?
Runas saturu es varētu apspriest, ja man iedotu izlasīt; galīgi neesmu audiāliķe, vispār neciešu, ka “uz mani runā”. To daļu “kas ir kultūra” svītrotu ārā, teikums par lāpām tā drusku neloģisks  ((c) “nevis pret, bet par spīti”).
Runu tomēr vajag izdomāt pašam, kur nu vēl tik īsu. Pietiek iztēloties saturu, emocionālo noskaņu un pa spilgtam atslēgas momentam sākumā, vidū, beigās.
Runātāja kļūda, manuprāt, ir koncentrēties burtiski uz tekstu, nevis procesu (no turienes arī katastrofālā pārteikšanās).
Man palīdz iedomāts klikšķis – hop, tagad jūs visi klausīsieties! Tad var godājami pabeigt runājamo arī, ja lapsene palien zem brunčiem un sadzeļ no vietas kā ar šujmašīnu (tā bija :D ).   
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 12. jūlijs, 11:44:28 no Spārka »

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2018. gada 12. jūlijs, 11:40:36 »
mūsu prezidentam tik maz to pienākumu, runu teikšana ir viens no tiem. Pa šo laiku jau varēja patrenēties

Ar Vairu jau neviens neprasa sacensties, bet vismaz normāli norunāt.Lapiņa tak arī bija, prom ejot vīkstija kabatā

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #6 : 2018. gada 12. jūlijs, 11:59:26 »
Tās lapiņas tak vējš viņam iz rokām rāva, no turienes visa tālākā ķeza :rofl:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2018. gada 12. jūlijs, 12:04:02 »
Tās lapiņas tak vējš viņam iz rokām rāva, no turienes visa tālākā ķeza :rofl:
Tāpēc arī nevajag lapiņas.
Vēl viena ķeza ar tekstu, kas priekšā - ja pacel acis un, runājot iedvesmas pilns raugies klausītājos, pēc tam grūti ar acīm sameklēt nākamo teikumu, neizbēgami radīsies īsa, bet nepatīkama pauze.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2018. gada 12. jūlijs, 12:19:04 »
Mani līdz šermām besī stostekļi un emmmļotāji. Laikam baisi jāpriecājas, ka neesmu dzirdējusi Vējoni runājam. Bet mani arī Sipeniece besī. Un vēl viens otrs ķerubs masmēdijos.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2018. gada 12. jūlijs, 12:20:53 »
Paradīzē nevienam neviens nebesīs

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2018. gada 12. jūlijs, 12:24:46 »
Ja ir foršs cilvēks, tad mani nekas viņā nebesī.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2018. gada 12. jūlijs, 12:41:19 »
Šodien Dienā Aboltiņš (aktieris) par Vējoņa runu

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2018. gada 12. jūlijs, 12:44:24 »
Diena man vēl pastkastē, bet Tviterī jau Inga Spriņģe oponē šim rakstam.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2018. gada 12. jūlijs, 13:56:38 »
Atgādināšu, ka iepriekšējais prezidents (Bērziņš) jau arī nebija diez kāds runātājs. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2018. gada 12. jūlijs, 13:59:02 »
Biju no tiem, kas klausījās Vējoni. Un nebiju no tiem, kas uzmundrinot viņam applaudēja. Rokas necēlās, lai arī "cilvēciskais faktors, uztraukums, vējš, kas lapiņas aizpūta" un blablabla.

Tīklos tiek pārkopēti Gundara Āboliņa&Co ar kauninājumiem un aicinājumiem pašiem ko tādu pamēģināt, pirms nosodīt. Manuprāt, arguments pilnīgi garām. Katrā postenī savi darba uzdevumi. Ko tad - man vispirms jāpārdod kāda desa, lai drīkstētu atļauties kritizēt pārdevēju, ka tā man vecu preci iesvērusi? Vai jāiet kādu izoperēt, lai drīkstētu izteikt pretenzijas ķirurgam, kurš šķēres vēderā iešuvis? Tur tā kā viss pašsaprotami. Bet ar prezidentu (vai deputātiem) mums dažkārt kā ar svētajām govīm. Un precedenti ar viņu publiskajām runām/prezentācijām vispār nu jau regulāri.

Tā runa bija stīva, nedzīva, samākslota un neīsta. Un vairākkārtējās vārda nozīmē stulbās pārteikšanās bija čau. Man Vējoņa pat nebija žēl, man kkādā ziņā bija žēl to applaudētāju. Lecam pa vecam