Autors Tēma: Galdiņi  (Lasīts 5027 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Galdiņi
« : 2018. gada 13. jūlijs, 15:46:56 »
tēma ir mūžsena un patapināta no viedā personāža Skudrinieka, kas ar savu nenogurdināmo asprātību pirms daudziem gadiem izcēlās nu jau fosilos forumos.

Proti - katram ir kāda iecienīta vieta, kurp viņš regulāri dodas uzturēties publiskā vidē. Nu, visbiežāk tā ir ēdnīca/kafejnīca vai sabtransports. Tad nu katrā šādā publiskā telpā, ko ikdienā apmeklējam, mums ir noskatītas iemīļotās vietas, teiksim - noteikts galdiņš ar skatu uz pagalmu/jūru/ielu/cietumu/u.tml. un sabransportā noteikts sēdeklis, kurā jūtamies vislabāk un vismazāk citu pasažieru apdraudēti. Bet dzīve ir dzīve un ne vienmēr vēlmes saskan ar iespējām. Nereti (pat itin bieži) mūsu iecerētais galdiņš ir aizņemts.. vai sēdeklī izplūdis kāds nepievilcīgs radījums, kuram pat tuvu apsēsties negribas.
Tā jūtīgākam cilvēkam var tikt sabojāta oma un viņš šo laiku publiskajā vidē pavada nelāgā noskaņā, sacīsim, diskomfortā. Tas var pat samaitāt omu uz visu dienu, kas vēlāk var atsaukties uz veicamajiem pienākumiem, tie tiek veikti ar naidīguma pieskaņu un var radīt ķēdes reakciju, ietekmējot citas personas, kas atrodas ar neapmierināto vienā laikā un telpā, kaut vai virtuālajā.
It kā ikdienišķi sīkumi, kas var iespaidot cilvēku, atkarībā no viņa jūtīguma pakāpes. Šķiet, ka mani šādas problēmas nenomāc, bet kas zin. Reizēm katram gadās sabozties par it neko.
P.S., tēma, protams, ir pilnīgs bulšits, bet ja gribas paļerkšķēt par neko, tad droši varam izvērsties ;)

Atslēdzies ...(cita)

Re: Galdiņi
« Atbilde #1 : 2018. gada 13. jūlijs, 16:11:07 »
Turpinu tādā pašā garā. Man Valmierā patīk mazītiņa kafejnīciņa Mellene. Kādreiz "krītu grēkā" un iegriežos padzert kafiju, apēst kūciņu. Kafejnīcā ir tikai 3 galdiņi un loga lete. Man labāk patīk, ja brīvs ir kāds no 2 malējiem galdiņiem, bet pavisam nepatik lete pie loga.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 13. jūlijs, 16:33:08 no ...(cita) »

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2018. gada 13. jūlijs, 16:27:35 »
Hmm. Man tāds ir viens soliņš/galdiņš pie Mēmeles. Viena piesēžama vietiņa Vecrīgā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2018. gada 13. jūlijs, 16:56:22 »
Tie visi ir dzīves sīkumi. Trolejbusā vairāk satraucos par to, lai blakus kāds neadekvāts tips neapsēžas. Bet arī tad ir iespēja pārsēsties.

p.s. Skudrinieku atceros, esmu ar viņu bazarējusi. Sen. Ļoti sen. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 13. jūlijs, 17:08:16 no Luīze »

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2018. gada 13. jūlijs, 18:23:02 »
Par vietu /a la galdiņš/ vēl jāpadomā. Neesmu piefiksējis.
Bet runājot par svarīgiem sīkumiem / it kā/, man ir ļoti svarīgi no kādas krūzītes es dzeru konkrētu dzērienu. Piem. piens ir garšīgs no vienas konkrētas krūzes. Bet no šīs krūzes tēja nav dzerama. Tajā krūzē, no kuras garšīga ir kafija, piens nezkāpēc vairs nešķiet tik gards.
Zupa ir ēdama tikai un vienīgi no bļodiņas. Bleķa vai porcelāna - nav svarīgi. Bļodiņa :)

Ir man zeķes, kuras es velku tikai brīvdienās. Ar tām man brīvdienu sajūtas pilnīgākas. Saprotu jau - sviestainas iedomas, bet.... :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2018. gada 14. jūlijs, 01:29:32 »
Tā, ka kāda ieraduma/rituāla iztrūkums rada diskomfortu, jā, tā mēdz būt.
Bet lai tas sasniegtu tāāādu aizkaitinātibas pakāpi, ka sabojā omu uz visu dienu,
veicamo darbu, nevainīgiem līdzcilvēkiem, nē, tā gan nav.
Kkā ieaudzināts savākties neskatoties ne uz ko.

Šķiet tas vairāk varētu piemist ne pārāk elastīgām personībām,
kurām grūti pārslēgties atbilstoši jaunai situācijai, citiem spēles noteikumiem...
Vai arī gados vecākiem cilvēkiem, vairāk uz rutīnu tendētiem.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2018. gada 14. jūlijs, 01:54:53 »

Kkā ieaudzināts savākties neskatoties ne uz ko.
Šķiet tas vairāk varētu piemist ne pārāk elastīgām personībām,
kurām grūti pārslēgties atbilstoši jaunai situācijai, citiem spēles noteikumiem...
Vai arī gados vecākiem cilvēkiem, vairāk uz rutīnu tendētiem.

Laikam vecs esmu bijis vienmēr. Gadiem ejot arvien tiešāk saprotu un nesaprotu "наглость  -второе счастье". Man ieaudzināta tolerance pārākajā pakāpē. Ja notiek blaušana, skaidrošanās  es paiešu malā un neiemaisīšos līdz netiek aizskartas manas intereses. Pēdējā laikā cenšos būt nemanāms. Pieredze liecina, ka taisnības meklēšana vēlāk var neganti atspēlēties.
Grūtāk ir vērot pagātni. Es zinu, ka es būtu "augstāk", bet tad es būtu sevi notirgojis un justos pērkams. Redzēju, jutu, kā  tie, kuriem "pēc manis kaut plūdi"/izpostītas dzīves/ iekāpj lexusā. Sākām jau kopā...
.. bet man joprojām sāp redzot izmestu kaķēnu...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2018. gada 14. jūlijs, 08:54:36 »
Ir pilsētas, kur man tīk uzturēties, un ir tādas, kas manās sajūtās ir "tukšas". Un vienmēr man jocīgi liekas, kad kāds man saka, ka viņam kāda no manām iemīļotajām pilsētām nepatīk. Liekas - kā tad tā, viņš taču neko nesaprot :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2018. gada 14. jūlijs, 10:36:23 »
Un tas, kuram tās Tavuprāt “tukšās“ patīk, 
domā - “kā tad tā, viņš taču neko nesaprot“... ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2018. gada 14. jūlijs, 17:08:28 »
es kā spiegs -nekad nesēdēšu ar muguru pret durvīm, vienalga, kafejnīca vai darbavieta.

Atslēdzies dip

« Atbilde #10 : 2018. gada 14. jūlijs, 18:17:03 »
Nekad nesēdēšu pretī spogulim. Cilvēkam, kurš man ir simpātisks, iešu viņam kreisajā pusē. Ja eju labajā, kontakta nav. Nav un viss. Jā, kafejnīcās, kuras apmeklēju biežāk, sēžu vienā un tajā pašā vietā. Ja esmu viena, nelabi jūtos, ja pie galdiņa ir vēl kāds. Pludmalē meklēju vietu, lai man 20 metru rādiusā nebūtu neviena cilvēka:))
Ejot ciemos pie paziņām, sēžu vienā un taja pašā vietā.
Prasās pēc diagnozes :rat:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #11 : 2018. gada 14. jūlijs, 21:04:34 »
Man svešās mājās,ja atļauj izvēlēties,kur sēdēt, 90% gadījumu tā izrādās saimnieka vieta! Kurš tāds pieklājīgs,neko nesaka,bet gadās arī citādi :D.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2018. gada 14. jūlijs, 21:16:29 »
eee....

man ir tikai viens niķis - brauciens JAU ir izdevies, ja dabūju vietu lidmašīnā 1F :D

pilnīgi nekādu citu putnu šajā ziņā...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #13 : 2018. gada 15. jūlijs, 12:04:40 »
Man putnu ir daudz un dažādu sugu. :) Gan par krūzītēm, gan par vietu pie pusdienu galda, gan sabtransportā. Sevišķi svarīgi man ir, ja eju kopā ar kādu pa ielu, lai tas otrs man būtu kreisajā pusē. Un tikai tā! Jo, ja kāds  nonāk noteiktā leņķī labajā pusē, man sākas ļoti izteikts diskomforts, pie dažām personām pat kas līdzīgs panikai.
Interesanti, kas gan bija noticis kādā no iepriekšējām inkarnācijām.  ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2018. gada 15. jūlijs, 12:17:08 »
O jā! Man arī ir tarakāni un putni. Sēžu, kur brīvs, ja nepatīk nesēžu nemaz, absolūti piedrāžu vietas, '' kur obligāti jāieiet" (modes brēciens). Sen esmu atmetusi ''pieklājības'' pasākumus un ja nepatīk kompānija, ņemu parpalas un dodos prom bez paskaidrojumiem. Neesmu novērojusi nekādas likumsakarības ar veikšanos-neveikšanos. Vobščem, bieza miza.
Visus sakost!