Autors Tēma: planšete  (Lasīts 5730 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

planšete
« : 2018. gada 24. jūlijs, 20:04:00 »
Nekad neesmu slēpusi, ka esmu datoridiots. Neskatoties uz to, ka katru dienu klabinu klaviatūru. Tātad, liekas pienācis laiks, ka vajadzētu planšeti, jo tupēšana pie stacionārās virpas nepieceļoties visu dienu, no gada uz gadu vēl nedaudz un mani dobeigs. Jo datoru lietoju ne tikai darbam, bet arī pindzelēšanas vajadzībām un arī visiem citiem iespējamiem sīkumiem.
Tāpēc, nolēmu, ka vajag  vismaz planšeti. Es tā saprotu, ka internetu tur arī var dabūt. Lasām gabalus, spēlītes, vēstules, tāpat forumā ieskriet. Tad vēl, daudzi pindzelētāji to veiksmīgi lieto, novietojot blakus molbertam pēc vajadzības.

Tātad, jautājums, ko tieši man vajag? Kam jāpievērš uzmanība? Marka, kādi tur vēl parametri... Man jau galvenais, lai bilžuks būtu labs un lai  varētu reiz piecelties no tā krēsla, bet lai dzīve turpinātos. Protams, ka man ir savs datorpuika, jautāju, viņš teica, ka man tādu nevajag. Atnākšot, savienos kompi ar TV, varēšot tur  tos bilžukus skatīt. Bet tad jau es atkal būšu piesieta pie tās darba vietas... galu galā man gribētos ne tikai bildes skatīt. Vienā vārdā - viņš mani bremzē...  :sad_smiley:

Atslēdzies olgucis

Re: planšete
« Atbilde #1 : 2018. gada 24. jūlijs, 21:56:34 »
nu ja, tā es arī domāju - visiem pofig... Iešu lekt Daugavā

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2018. gada 25. jūlijs, 00:39:16 »
Olguci, nelec Daugavā!
Es Tev ieteiktu, ja pati nebūtu Ņibumbum

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2018. gada 25. jūlijs, 00:48:36 »
Olguci,, nelec vis  :m:

Priekš manis tēma nāk ar novēlošanos  - pirms Jāņiem nopirku planšeti, no kuras šobrīd  rakstu :mrgr: Nu ir jau  forši tā - gulēt teltī nekurienes viducī, bet ar internetu :mrgr:
Nekāds padomdevējs nebūšu - nopirku bez dižas saprašanās, mani kritēriji bija, lai ērti līdzi paņemt, tātad neliela un viegla, lai simku var ielikt, un lai lēti maksā :mrgr:  Jo vajadzēja steidzami ceļojumā ko līdzi paņemt,  lai kartes būtu kur paskatīties, transportus utml.  Nu, šo funkciju viņa godam izpildīja - kad man beidzot pieleca, kā ar viņu apieties :D

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2018. gada 25. jūlijs, 07:48:19 »
vo, vo ... man tieši tādu vajag!!! Es vienkārši skatos piedāvājumu... tur cenas no 250 līdz pāri 600. Hrens viņu zina, kādu man vajag.  Droši vien, ka baigi kruto  nē, jo es vienkārši nemācēšu visus tos labumus izmantot, tai pašā laikā, es pa paradumam negribu arī galīgo štruntu, lai pēkšņi izrādītos, ka tādu vai citādu funkciju šams nevelk. A kādu funkciju man vajag. es pati nezinu. Es kad mobilo pirku arī teicu, ka nezinu, ko man vajag, vienkārši es gribu, lai tur viss būtu... Es tak saku, ka datoridiots, vienkārši noprotu, ka  planšete man atvieglotu dzīvi

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2018. gada 25. jūlijs, 07:52:06 »
Izmanto opciju "vai varu jums palīdzēt". Pārdotuvē nopratini konsultantu tā, lai Tu viņam pēc tam murgos rādītos.
(Man nav, jo nevajag. Līdz ar to neko ieteikt nevaru.)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2018. gada 25. jūlijs, 07:57:18 »
Planšete ir forša, jo nav jāsēž pie datora, vari gultā un jebkur netoties. Ļoti reti slēdzu parasto datoru.Es teiktu - paprasi, lai bērni uzdāvina.  Viņi parasti zina, ko māte sapratīs un ko viņai vajag. Vai iesaku sekot Spārkas padomam.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2018. gada 25. jūlijs, 08:50:52 »
Nu nē, stacionārais dators nesalīdzināmi ērtāks - lielais ekrāns, normāla klaviatūra, pele, tik vien ka gultā (un citur nekur) līdzi nepaņemsi.  Planšete, pa manam, tikai tāds mobilais  variants,  nu, kā prīmuss salīdzinājumā ar mājas plīti  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2018. gada 25. jūlijs, 09:01:55 »
Labi, pastāstīšu, kā es darīju. Tā kā nebiju ar mieru šai līdzņemamajai mantai tērēt vairāk par 100+ naudas, skatījos iekš ss,  ko tur kurš pārdod.  Pavisam no rokas bez garantijas ņemt noraustījos, tad nu nopirku darbnīcā no džeka, kas remontē, uzpērk, pārdod tālāk... No attiecīgā izmēra un cenu kategorijas izvēloties to, kurai atmiņa lielāka.  Ar 3 mēnešu garantiju. Līdz šim viss kārtībā, problēmu nav.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 25. jūlijs, 09:19:40 no kvadra »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #9 : 2018. gada 25. jūlijs, 11:05:13 »
A planšetei "pietiekošā atmiņa" tas ir cik? Nu ķipa, lai internetu nebremzētu, kādu grāmatu lasīšanai ceļā ielādētu. Vai filmiņu (varbūt- es vispār nesaprotu par ko runāju)... noskatītos. Nu Ķipa man datorā 465GB atmiņas - aizņemts 59GB. ( Ar ko aizņemts, hren viņu zina, droši vien ar kaut ko ļoti svarīgu , es ceru

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2018. gada 25. jūlijs, 11:23:25 »
A planšetei "pietiekošā atmiņa" tas ir cik?
Atmiņa gan jau būs pietiekama visām, jo nosauktajiem mērķiem planšetes arī domātas. Bet pārliecinies un ņem lielāko pieejamajā cenu grupā.
Vairāk skaties uz procesora frekvenci, no 1,5 GHz uz augšu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2018. gada 25. jūlijs, 11:40:09 »
Nu re - vismaz kāds cipars... ! Citādi šamie man jautās,  kādi gadžeta parametri mani spēj apmierināt,  a es tikai darba procesā sapratīšu, ka man kaut kas lāga nerullē.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2018. gada 25. jūlijs, 16:54:53 »
Nu nē, stacionārais dators nesalīdzināmi ērtāks - lielais ekrāns, normāla klaviatūra, pele, tik vien ka gultā (un citur nekur) līdzi nepaņemsi. 

Nu, nezinu, es portatīvo visu laiku gultā lietoju, un peli aŗī gultā ņemu

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2018. gada 25. jūlijs, 19:42:43 »
Man ir jau otrā planšete, es esmu planšetcilvēks. Telefoni man patīk compact, un planšete nepieciešama specifiskām lietām, arī garu tekstu rakstīšanai, kājās stāvot. Sākotnēji biju saziepējusies uz Lenovo Yoga atlokāmo, bet man zīmēšanas funkcija bij nesvarīga, tāpēc beigu galā paņēmu vienkorpusa Lenovo, bet ar labiem parametriem.
https://www.dateks.lv/cenas/plansetdatori/153536-lenovo-lenovo-tb-x704l-msm8953-10-1inch
Tieši šis, no šā veikala, bij vislētāk konkrētais modelis.

Sākumā jau uz šito biju saziepējusies...
https://m.1a.lv/telefoni_plansetdatori/plansetdatori_elasitaji_aksesuari/plansetdatori/lenovo_yoga_book_101_64gb_lte_gold

iztirpināju 3  datorpuikas, kamēr nonācu pie vēlamā rezultāta :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2018. gada 25. jūlijs, 19:54:53 »
Katram savs. Mans vīrs savu planšeti pārdeva, jo vairs nelietoja. Pilnībā iztiek ar telefonu. Ja vajag ko lielāku padarīt, tad pie datora.