Autors Tēma: Temperatūra  (Lasīts 3420 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Earblown

Temperatūra
« : 2018. gada 25. jūlijs, 23:21:07 »
Sveiki, šodien saplīsis pēdējais no vecajiem labajiem termometriem, varbūt ir kāds cilvēks kuram ir vairāki un būtu gatavi pārdot man kādu?
Liels paldies jau tagad..

Atslēdzies Luīze

Re: Temperatūra
« Atbilde #1 : 2018. gada 25. jūlijs, 23:52:02 »
Kāpēc negribi izmēģināt mūsdienīgāku termometru?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2018. gada 26. jūlijs, 00:23:55 »
varētu..man čupiņa ar tādiem...māsa atveda no Sanktpeteburgas tā,lai maz neliktos :) bet es tālu, gan jau pakaļ nebrauksi  :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2018. gada 26. jūlijs, 07:19:16 »
nez kādēļ uzreiz ienāca prātā, ka Zigfridam ir tāda pat nostāja, jo vecie termomīzeri taču ražoti made in cccp

« Atbilde #4 : 2018. gada 26. jūlijs, 12:03:11 »
nemaz nevajag būt Zigfrīdam - ir arī citi apstākļi, kāpēc dod priekšroku vecajam termometram. Piemēram, ja ir vecs cilvēks, kuram grūti apgūt visas tās jaunās "nospied podziņu" būšanas.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #5 : 2018. gada 26. jūlijs, 12:29:32 »
Neesmu veca un neesmu Zigfr'ids, bet arī dodu priekšroku normāliem vecajiem termometriem. Jaunie (man ir divi) rāda visādus brīnumus, tikai ne pareizus ciparus (pēc viņu domām, es visu laiku dzīvoju ar 39-40 grādu temperatūru, kamēr tai pa laikā vīrs ir "atdzisis" līdz 35 grādiem).
P.S. Ar termometru palīdzēt nevaru, mans pēdējais normālais arī saplīsa nesen.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2018. gada 26. jūlijs, 12:30:40 »
es arī vecs un konZervatīvs ZikPrīds.  :smile:
Nu nevajag man podziņas, ja man labi kalpo dzīvsudrabs :) cik zinu vienīgās šausmas esot tās ,ka varot saplīst :)
Māsa savā vēžacīņas ceļā,kad tempertūras mērīšana bija svarīgs rādītājs lietoja tikai un vienīgi veco dzīvsudraba. Teica,ka saukstēšanās gadījumā varot niekoties ar jaunajiem, jo tur nav tik svarīgi vai ir 36,9 vai tomer 37,2. bet viņai svarīga precizitāte.
nujā ...un tā nu sanācis,ka manā mājā jaunie nav bijuši vajadzīgi.... vecos arī neplēšu....divi gabali,kā atvesti,tā ar viņiem man pietiek  :smile: :smile:
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2018. gada 26. jūlijs, 12:31:56 »
hahaha mēs ar Kikamoru reizē, tikai viena atzīst ka ir  otra ka nav Zigfrīds  :rofl: :rofl: :rofl:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2018. gada 26. jūlijs, 12:35:40 »
nez kādēļ uzreiz ienāca prātā, ka Zigfridam ir tāda pat nostāja, jo vecie termomīzeri taču ražoti made in cccp

Nav runa par to, kur ražoti. Runa ir par to, ka bija standarti (ГОСТ un ОСТ), pie kuriem pieturējās, kā nu varēja un mācēja. Šolaik, šķiet, vienīgais standarts saucas "Pirks vai nepirks?" Piemēram, mīksto mēbeļu koka rāmju dēļiem nedrīkstēja būt zaru vairāk par tik lielumā - lielāku par tik. Šodien no mēbeļniekiem dzirdu, ka kkādas poļu gultas un dīvāni  pat ar nenomizotiem koka gabaliem ... Bet zem auduma takšu neredz, mizots tas dēlis vai nē? :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2018. gada 26. jūlijs, 15:43:45 »
Es arī ar jaunās paaudzes termometru pastāvīgi dzīvoju ar vidējo t° 35,2°C, un tas mani besī!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2018. gada 26. jūlijs, 17:29:38 »
bija ГОСТ un ОСТ un bija arī брак

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2018. gada 26. jūlijs, 18:56:06 »
nuu брак gāja citā kategorijā..neviens jau nespieda šamo ņemt...lai gan, nevaru iedomaties otrās kategorijas termometru :) :scratch:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2018. gada 26. jūlijs, 18:58:32 »
lai arī formāli gāja citā kategorijā, lielākajai daļai sadzīves preču pēc iegādes bija nepieciešama dorabotka. Nu, termometriem laikam nē. Bet man ir mājās divi vecie dzivsudrabnieki. Katrs rāda citādāk...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2018. gada 03. augusts, 14:41:05 »
Pēc tam, kad daiļais elektronikas brīnums man paskaidroja, ka es esmu praktiski simulants un mana ķermeņa temperatūra ir apaļi 36,6, nolēmu noskaidrot:
- kurā ķermeņa krokā/caurumā tā temperatūra ar šo jāmēra, lai atbilstu patiesībai
- ko rāda vecais dzīvsudrabnieks.

" zīdaiņiem līdz trīs mēnešu vecumam rekomendējams rektāli lietojams digitālais termometrs, savukārt lielākiem bērniem un arī pieaugušajiem digitālo termometru lieto mutē vai padusē"

Nu ko, nemu to rektāli lietojamo bērnu termometru, un mēru... (pagājusi stunda)
padusē - aha, jau 37 uzkāpis
mutē - 37,6

Ņemu dzīvsudrabnieku - 37,6...

Jā, liec vien eļektroņiku padusē... :( kātad. Un vienmēr būsi vesels.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2018. gada 03. augusts, 14:50:46 »
Interesanti, interesanti... a kur tika mērīts, kad bija 36,6 ?  :scratch:  :confused:  :thinking: