Autors Tēma: Dezinsekcija  (Lasīts 1079 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Maruu

Dezinsekcija
« : 2018. gada 26. jūlijs, 02:05:00 »
Tā vien rādās, ka es labi dzīvoju!
Pirms pus gada kaimiņu opis pārdeva savu dzīvokli, jaunie kaimiņi uztaisīja kapitālo remontu. Saka, ka prusaki mīl dzīvot tur, kur ir labi, tā nu bijušā kaimiņa lolotie prusaciņi nu ir ievākušies pie manis. Devu viņiem krītiņus, bet zīmēt viņi negrib, arī mājiņas viņus neinteresē. Tā kā negribas to sērgu ielaist tālāk, sāku pētīt tādu variantu, kā dezinsekcija. Kantoru daudz, cenas nebiedē, bet ir kaudze jautājumu.
1) Kā tas notiek? Uz to laiku noteikti vajag evakuēt kaķi, ne?
2) Ok, es šos izindēšu savā dzīvoklī, cik liela iespēja, ka šie atnāks atpakaļ, ja nu vēl kādam kaimiņam tikuši?
3) Ko pēc tam ar visām mantām? Visu veļu pārmazgāt, bērna rotaļlietas uz tīrītavu un tā, vai tomēr ir arī cilvēkam un kaķim nekaitīgi varianti?
4) Cik ilgu laiku pēc tā procesa jādzīvo pie mammas, pirms drīkst atgriezties mājās?
Kādam ir pieredze? Varbūt var ieteikt, kuru kantori labāk izvēlēties?

Atslēdzies Camma

Re: Dezinsekcija
« Atbilde #1 : 2018. gada 26. jūlijs, 09:48:09 »
Izvēlies uzreiz vienu kantori, piezvani un uzdod šos jautājumus viņu specam. Piezvanīsi uz diviem - pa 10 minūtēm dabūsi infu, par visiem jautājumiem. Iespējams, ka dezinsekcijas procedūras atšķiras. Cik zinu, tad šitādu kukaiņu izvešana ar stabulēm notiek visā miteklī, ne tikai vienā dzīvoklī.
Visus sakost!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2018. gada 26. jūlijs, 21:46:06 »
man šitie bija ieviesti kkādā 3-4jā UK-ijas gadā, tb ,kamēr mēs prom, šamie iekšā  :rat: , atbraucu nokonstatēju un gandrīz trieku ķēru.
nezinu kā , bet ar kkādām metodēm Nince (lai vieglas smiltis) šamos dabūja prom...tas, ka teiksim jāindē visa 50dzīvokļu daudzstāvene manuprāt ir diezgan bulšits...nemaz jau viņi tā neskrien pa trubām un šahtām... aaa atceros, kad mēs nopirkām dzīvokli tak tur prusaki bija tādā slānī ka plauktiem grīdu nevarēja caurskatīt... arī tikām galā un neviens kaimiņš nesūdzējās,ka pie šiem ievākušies migranti.Kā tikām galā :scratch: vellos,skaidri vairs netceros .... galvenais laikam pluss bija tas ,ka paši uz vietas nedzīvojām...(abos gadījumos) līdz ar to šamiem ūdens un paikas rezerves nogrieztas...tad laikam tika pūsts kkas kobrveidīgs(neatceros nosaukumu, bet tieši prusakiem paredzēts, krievijā ražots)...bet jāpūš gandrīz gāzmaskā esot, jo jābūt koncentrācijai pamatīgai.. ja ir doma to visu fiksi pabeigt....un tad pēc laika jaiet vēdināt un tīrīt....vēl tagad atceros,kā Nince man raksta ..aizejot vēdināt un priecīga skatoties- prusaku vairs neesmot...tad paverot skatu uz augšu...a šamie pie griestiem saglābušies, tad nu gāzusi vēl vienu devu indes..nu tā lai tiek arī līdz griestiem..tad gan vairāk nebija nekur :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2018. gada 26. jūlijs, 22:20:29 »
Mēs tikām galā ar uzcītīgu viņu dauzīšanu un tīrības uzturēšanu. Pastiprinātā grīdu mazgāšana un mītnes vietu meklēšana (aiz ledusskapja, zem plīts virsmas (kā ieslēdzām, tā no karstuma juka uz visām pusēm)), krītiņi, mājiņas un pūšamie draņķi. Taču kaut kur lasījām, ka indes viņu nenogalina, bet tikai apreibina. Tāpēc pēc indēšanas vienmēr visus iereibušos likvidējām. 2 mēnešu cīņa beidzās ar mūsu uzvaru. Pēdējos 10 gados vēl tikai 2 eksemplāri manīti un uzreiz neitralizēti... Esmu vērīga uz šiem, ja es neredzu, tad kaķis reaģē un kungam atliek izpildīt nāves spriedumu

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2018. gada 26. jūlijs, 22:39:03 »
Stāstu no pieredzes.

Nopirkām Rīgā baigi nolaistu dzīvokli. Baigi. Pilns ar prusakiem. 9stāvene.

Noplēsām visas tapetes, norāvām grīdas un viendien sapūtām speciālus prusaknīdētājus - kkādus aerosolus (diemžēl vairs neatceros, ko tieši). Tad nācām atpakaļ, vēdinājām un vācām līķus, vismaz pusspaini.

Ar to principā viss arī bija galā. Sākumposmā pa kādam retajam vēl no kaimiņdzērāja ielavījās, bet turējām speciālos prusaku diskus, bet ar laiku vairs ne, jo prusaku vairs nebija. Tā ka piekrītu viedoklim, ka visa māja nav jāindē, lai nesastaptos ar prusakiem, pietiek daudzmaz tīru un kārtīgu vidi uzturēt.

p.s.uzrakstīju un sapratu, ka Maruu taču tas neder - visu noplēst un pieindēt gaisu

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2018. gada 26. jūlijs, 22:41:34 »
Galvenais visā - nekur ne drupačiņas, ne krikumiņa, ne lāsītes. Man šķiet, mūsējie nevis no indēm apsprāga, bet aizgāja meklēt labāku vietu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2018. gada 26. jūlijs, 22:57:50 »
jap  :smile: , tāpēc es saku,ka mums bija viegli,jo šamiem vienk.nebija ko ēst, indi pa virsu un gotavs...Par otrajiem toč zinu,ka paši neatnāca bet šamos ievilka īrnieki ar savām parpalām...
Un apsprāga,nevis apdulla no tās pūšamās indes, vēl gadu pēc tam pa kādam varēja atrast starp gramatām ,vai nelietotās vāzēs...
un ievazāt var ar viskko... zinu, ka vienreiz uz mammas māju aizvedu prusaku no īrēta Jūrmalas dzīvokļa...tur šamie tusēja...a es uz laukiem tik aizbraucu..Gan jau kādā somā bija ielīdis...un es šamo svētdienas rītā ieraugu pie mutesbļodas  :rat: , bet tas tad laikam arī bija vienīgais, jo lauku māju tomēr neaplaidām :D nuu tobiš citus atraduši netikām(bet kas zin vai lauku apstākļus šamie maz izturētu)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2018. gada 26. jūlijs, 22:59:19 »
Mums noteikti bija vairāk un labāk, ko ēst nekā dzērājkaimiņam, bet pie mums viņi pēc slaktēšanas netusējās

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2018. gada 26. jūlijs, 23:00:06 »
Mhm, bija tāds pūšamais ar nosaukumu COBRA.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #9 : 2018. gada 26. jūlijs, 23:21:00 »
Mhm, bija tāds pūšamais ar nosaukumu COBRA.
"Mūsējie" cobrai uzšķaudīja.
Lieliski palīdzēja Krievijā ražota želeja. Nopirkt varēja centrāltirgū vienā vienīgā kioskā.
Ik pa 50 cm uz grīdlīstēm gar visām sienām. Zvēriem nekaitē, vēdināšana nav vajadzīga. Saslaucīt apsprāgušos vajadzēja katru dienu.
Pēc nedēļas vairs nemanīja nevienu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2018. gada 26. jūlijs, 23:23:58 »
Jā, izskatās, ka Bromam visvērtīgākās akcijas :P

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2018. gada 27. jūlijs, 11:42:46 »
Tēva metode bija - iejaukt borskābes pulveri cukurūdenī un šur tur virtuvē izlikt ielietu burku vāciņos. Pēc pāris nedēļām pastumdījām virtuves skapīšus un novācām mirstīgās atliekas.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck