Īsti nesapratu sāpi - "latviskā vide" šeit, forumā? Vai Latvijā kā tādā? Kas pie vainas - Latvijas valsts valdība, Latvijas likumi, latviešu kā tautas mentalitāte?
Iespējams, kaut kas jau čatā runāts, ko esmu palaidusi garām, jo to atsekot diemžēl nespēju.
Vaina drošvien pašā (vispirms). Pārāk ilgi esmu bijis projām, svešu cilvēku audzināts.
Kaut vai ciemata kaimiņu salīdzinājums. Aiz žoga dzīvo pāris ... tad sveicinās, tad demonstratīvi izliekas, ka neredz 10 m attālumā. Hren sapratīsi, vai pāra/nepāra datumi, vai kāda cita sistēma redzu/neredzu? Kas pats smieklīgākais, tāāāds nacionālists vārdos, ka vairums klāt nestāv (laikam viņš pirmais ir ieraudzījis

manī nelatvieti) Vēl viens netālu dzīvojošs ... Tāāāāds aktīvists, patriots un vēl nez' kas, bet tad, kad bērni kopā sacensībās ... tēlo no sevis nez' ko ... Jā ir sīkuzņēmums, apgrozījuma ziņā sīkākas par manējo, bet, nu, tā uzvedība un runas veids ... it kā Lembergs viņam kafiju no rītiem vārītu. Lieki skaidrot, par ko es te runāju. Nedaudz pavispārinot, kkāda stulba arogance, kkāda tieksme sevi nostādīt pāri citiem ..., cilvēki 28 gadus iepriekš visi no vienas bedres izlīduši, bet tie, kuri tālāk par s*da tiesu parāpušies, jau nu tāāāāāāā galvā sakāpis, it kā nez' ko sasnieguši vai aristiokrāti n-tajā paaudzē ..., kamēr es domāju pie sevis ... vai tie ir tie cilvēki, kurus es gribētu saukt par savējiem? Pats trakākais, ka es nesaprotu, ar kādiem zirgiem tiem cilvēkiem var piebraukt?
Tajā pašā laikā pāri ielai dzīvo cilvēki, kuri, sīčus pieturā ieraudzījuši, šos paņem savā auto un atved mājās. Krieviete un ukrainis. Taisnību sakot, no ciemata latviskās daļas 95% kontingenta ko tāāāādu ... nu, es būtu ārkārtīgi izbrīnīts.
Otrs krievu pāris, ja brauc paši un ir iespēja, mūsējos jauniešus ņem sev līdzi peldēties. Bez kādiem pontiem un izrādīšanās. Mēs, savukārt viņējo meitu paķeram, kad paši braucam.
Allaž korekti, pieklājīgi un ieturēti.
Darbā (kaimiņu uzņēmumos) gandrīz bez izņēmumiem tas pats. Uzņēmējs - latvietis - nez' kāda personiskās nozīmības apziņa, krievvalodīgais - vienkāršs čalis, kurš vienkārši pelna naudu un arī uzvedas vienkārši, bez izlekšanas, visādiem stulbiem tekstiem un faraona tēlošanas no sevis. pasveicinās un aprunāsies gan ar sētnieku, gan ar kurinātāju, kas tautiešiem, kā izskatās, uz zaļa zara tiekot, tiek uzskatīts bezmaz' vai par pazemojumu.
Ja runājam par SF, tad līdzdalībai sarunās, šķiet, esmu par dumju. Acīmredzot, būt latvietim nav viegli, - ir jābūt plašām zināšanām.

Citādi ...