Autors Tēma: Re: Burkošanas prieki  (Lasīts 24248 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #60 : 2020. gada 31. augusts, 11:19:35 »
Nē, parastās skrūvējamās burkas, no šampinjoniem, tomātu mērces u.c. :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #61 : 2020. gada 31. augusts, 12:03:33 »
Es vienkārśi esmu slinka. Ja var ko nedarīt, nedaru. Ja vien tas nesagădā baudu.  :n+:

Atslēdzies Camma

Re: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #62 : 2020. gada 31. augusts, 12:25:19 »
9 burciņas... hēēēēh... ne ta piesēst, neta paglabāt... vot 29 vai 59, tad jau ir aršana!
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #63 : 2020. gada 31. augusts, 12:25:56 »
kopš sākām atšķirot stiklu no pārējiem atkritumiem, vairs nenomāc burku krāšanas sērga un pēc tam atdošanas konservētājiem nedienas :thumbsup:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #64 : 2020. gada 31. augusts, 12:50:09 »
9 burciņas... hēēēēh... ne ta piesēst, neta paglabāt... vot 29 vai 59, tad jau ir aršana!

mums maza siltumnīca...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #65 : 2020. gada 31. augusts, 13:12:27 »
Es no minikonservētājiem - ziemoju nelielos apjomos. Nav arī lielākas vajadzības.
Šobrīd rindā gurķu, ķiploku, tomātu mērces vārījums.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Camma

« Atbilde #66 : 2020. gada 31. augusts, 14:55:18 »
Neņemiet mani par pilnu, māžojos. Vienkārši man negribās krāmēties vairākas reizes (kaut gan, tāpat sanāk), patīk vienā piegājienā vienādus marinējumus salikt vienādās burciņās. Bez tam, katram gaume un saimes lielums atšķiras - mani razbainieki pieraduši pie maniem ietaisījumiem un veikala produktus smādē. Nu un kāpēc man sīrupiņš pie tējas vai minerāļa jāpērk par bargu naudu, ja pašiem piebiris aizklēts zālājs ar labum labu aliču?
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #67 : 2020. gada 31. augusts, 15:16:53 »
Neņemiet mani par pilnu, māžojos. Vienkārši man negribās krāmēties vairākas reizes (kaut gan, tāpat sanāk), patīk vienā piegājienā vienādus marinējumus salikt vienādās burciņās. Bez tam, katram gaume un saimes lielums atšķiras - mani razbainieki pieraduši pie maniem ietaisījumiem un veikala produktus smādē. Nu un kāpēc man sīrupiņš pie tējas vai minerāļa jāpērk par bargu naudu, ja pašiem piebiris aizklēts zālājs ar labum labu aliču?

izstāsti, ko ar aliču dari? mūsmājā tā netiek cienīta a(p)salūti...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #68 : 2020. gada 31. augusts, 15:53:22 »
Noskaloju, pieleju ūdeni, lai apsedz, uzvāru, nosmeļu dzidro daļu sīrupam, biezumus izberžu caur ļoti rupju sietu. Sīrupam lieku parasto cukuru apmēram 3 kg uz 5 litriem (sīrups takšu!), biezumiem - ievārījumu cukuru. Ar cukuriem ir tā, ka jāskatās pašiem, cik saldu grib.
Man zaptes garšo skābenas - tad var arī pie pankūkām un kūkās iezieķēt.
No puszaļām aličām pagāšnedēl uztapa tkemali - recepti ņēmu no neta. To gan tikai kaut kādām mērcēm/zupām/marinādēm izmantošu.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #69 : 2020. gada 31. augusts, 15:55:39 »
sīrupu esam taisījuši, aroniju-ķiršu tomēr gardāks ;) zaptes ēdam aveņu, zemeņu un brūkleņu

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #70 : 2020. gada 31. augusts, 16:52:33 »
Lūk, sīrupi galīgi neinteresē, lai gan cidoniju pārstrādē rodas gribi negribi. Labi, ka vīrs lieto. Ievārījumi reizi pa reizei noder, galvenais sāļās zaptes un marinējumi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Nāra

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #71 : 2021. gada 13. jūlijs, 15:06:33 »
Burkotāji  :fp:  šajās dienās laukos izslkaloju 100+ burkas, pilnīgi visus plauktus iztīrīju. Vecākā zapte bija 24 g.veca  :fp: Skaloju un domāju - kas cilvēkiem galvās, kāpēc vāra, ja neapēd. Vāra un vāra - tikai tāpēc, ka ir no kā, ka žēl nenovākt ienākušos ražu  :scratch:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #72 : 2021. gada 13. jūlijs, 15:26:07 »
Ko iesāksi ar 100+ burkām? :)
Nē, man nevajag :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #73 : 2021. gada 13. jūlijs, 15:26:22 »
OMG... bet no tādām zaptēm sanāak brangi vīni...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #74 : 2021. gada 13. jūlijs, 15:29:31 »
no vecām zaptēm Sintija Jenerte TV cepa keksu, recepti vairs neatceros, bet toreiz pamēģināju un bija ok.