Autors Tēma: Re: Burkošanas prieki  (Lasīts 24240 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #150 : 2024. gada 02. septembris, 15:44:24 »
2 eur/l

Atslēdzies daddy

« Atbilde #151 : 2024. gada 02. septembris, 15:54:21 »
tas jau baigi lēti!!

Atslēdzies reno

« Atbilde #152 : 2024. gada 02. septembris, 22:39:44 »
Tādēļ jau nav iekāriena speciāli braukt, lasīt, tīrīt, un cik tad nu man vajag. Es vienmēr atbalstu čigānu kopienu :)

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #153 : 2024. gada 02. septembris, 22:51:50 »
Savārīju 8 puslitrenes brūklenes ar āboliem. Un tieši nodomāju: cik jauki bija lasīt. Ne obligāti, bet priekam. Cits vēstījums ievārījumam

Atslēdzies daddy

« Atbilde #154 : 2024. gada 03. septembris, 08:12:48 »
Savārīju 8 puslitrenes brūklenes ar āboliem. Un tieši nodomāju: cik jauki bija lasīt. Ne obligāti, bet priekam. Cits vēstījums ievārījumam

arī taisnība, 8 puslitrenēm kādu litru ogu vajag... to pat es spētu salasīt!!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #155 : 2024. gada 03. septembris, 09:44:32 »
Ielīdu pagrabā un nospļāvos - kamēr nepiebeigs jau esošos krājumus, neko no jauna nevārīšu! Vienīgais, kas nezināmā veidā vienmēr izbeidzas - skābēti un marinēti gurķi/sēnes. Vēl lečo un gorloģors.
Esmu izmēģinājusies visādas jaunas būšanas ar čatnijiem, vīriešu zaptēm, pesto, adžikām, tkemali utt. - vienu burķeli nomoka un viss, pierijušies atkrīt.
Varbūt vēl kādas 6-8 puslitrenes lečo un tomātus želejā samuģīšu....
Brūkles ar/bez cukura, ar/bez āboliem un visādas citādas zaptes stāv grēdām...
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #156 : 2024. gada 03. septembris, 10:20:00 »
Paklau... uznāca mendele salikt burkaš boršča dārzeņu daļu... kaut ko tādu burkojat, varat, lūdzu, kādu pārbaudītu maisījumu ieteikt?Boršū vāru reizi 3 gados :D bet vot nesinu kāpēc sagribējās tieši šai ziemai, laikam citas zupas drusku apnikušas, un kaut kas tak jāieburko, ne...? :D Piebildīšu, ka nekad neesmu zupu sagataves vispaŗ taisījusi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #157 : 2024. gada 03. septembris, 10:24:43 »
Es taisu tikai sagataves aukstajai zupai, ja ienākas daudz biešu, kuras nav kur likt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #158 : 2024. gada 03. septembris, 11:25:27 »
Kad bija savs lauks/siltumnīca, tad rudeņos liku burkās burkānus/sīpolus/papriku/tomātus,selerijkātus,pētersīļkātus - visu sagriež smalki, pieliek sāli un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, burko. Izmantoju zupām, sautējumiem. Var iegāzt katlā visu 0,5 burku un izmantot kā pamatu zupai, vai likt pa ēdamkarotēm pie sautējuma vai kā garšvielu zupai. Modifikāciju varētu arī ar bietēm un biešu lapām taisīt.
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #159 : 2024. gada 03. septembris, 14:05:04 »
Paklau... uznāca mendele salikt burkaš boršča dārzeņu daļu... kaut ko tādu burkojat, varat, lūdzu, kādu pārbaudītu maisījumu ieteikt?Boršū vāru reizi 3 gados :D bet vot nesinu kāpēc sagribējās tieši šai ziemai, laikam citas zupas drusku apnikušas, un kaut kas tak jāieburko, ne...? :D Piebildīšu, ka nekad neesmu zupu sagataves vispaŗ taisījusi

Kad sāku studēt, tad mamma sāka gatavot to, ko dažās receptēs sauc par biešu lečo, citās par studentu zupu. Mājās to saucam par boršču vai sarkano zupu. Tie, kuri tikuši pie burciņām, slavē un saka, ka ļoti garšīgi un beidzot viegli var tikt pie kārtīgas mājas zupas.

Vārītas bietes 1.5kg (daži taisa ar nevārītām)
Burkāni 1 kg
Tomāti 1 kg (daži blanšē un velk mizu nost, bet tas galīgi nav obligāti)
Paprika 1kg
Sīpoli 0.5kg
Eļļa 1 glāze
Sāls pēc garšas vai 3 ēdamkarotes
Cukurs pēc garšas vai 1 glāze.
Etiķis 1-2 ēdamkarotes.

Bietes un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, papriku iztīra un sagriež strēmelītēs, tomātus sagriež pēc patikšanas un sīpolus sagriež smalki.
Visu ber katlā un vāra ~40 minūtes vai kamēr burkāni un paprika mīksti. Pievieno etiķi un pavāra vēl mirkli vai vienkārši atstāj neturpinot vārīšanu.
Atstāj, lai savelkas un mazliet padziest un burkās iekšā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #160 : 2024. gada 03. septembris, 14:34:37 »
Apm. tādas zupas sagataves esmu taisījusi, ļoti labas. Pašlaik vairs nav īsti aktuāli, divatā varam arī sviestmaizi uzēst, ja negribas gatavot.

Bet burkošanai bremzes uzliku tā paša iemesla dēļ -paskatījos uz neizēstajām. Cits viss vēl tā, bet zaļie tomāti vai kabaču ikri ne tikai neuzrunā, pat pagriež muguru.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #161 : 2024. gada 03. septembris, 14:44:54 »
Kad sāku studēt, tad mamma sāka gatavot to, ko dažās receptēs sauc par biešu lečo, citās par studentu zupu. Mājās to saucam par boršču vai sarkano zupu. Tie, kuri tikuši pie burciņām, slavē un saka, ka ļoti garšīgi un beidzot viegli var tikt pie kārtīgas mājas zupas.

Vārītas bietes 1.5kg (daži taisa ar nevārītām)
Burkāni 1 kg
Tomāti 1 kg (daži blanšē un velk mizu nost, bet tas galīgi nav obligāti)
Paprika 1kg
Sīpoli 0.5kg
Eļļa 1 glāze
Sāls pēc garšas vai 3 ēdamkarotes
Cukurs pēc garšas vai 1 glāze.
Etiķis 1-2 ēdamkarotes.

Bietes un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, papriku iztīra un sagriež strēmelītēs, tomātus sagriež pēc patikšanas un sīpolus sagriež smalki.
Visu ber katlā un vāra ~40 minūtes vai kamēr burkāni un paprika mīksti. Pievieno etiķi un pavāra vēl mirkli vai vienkārši atstāj neturpinot vārīšanu.
Atstāj, lai savelkas un mazliet padziest un burkās iekšā.

ahā, šitas izskatās lietojams. Man kāreiz ir posms dzīvē, kad vajag fiksos ēdienus. Tad nu varu vakarā sagatavot buljona daļu, un atstāt pusdienās piegāzt šitādu burciņu un sagrieztu kāpostu, un man izskatās ka varētu būt pēc boršča

Bietes taisos cept cepeškrāsnī, folijā, nevāru vispār

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #162 : 2024. gada 03. septembris, 16:31:57 »
ahā, šitas izskatās lietojams. Man kāreiz ir posms dzīvē, kad vajag fiksos ēdienus. Tad nu varu vakarā sagatavot buljona daļu, un atstāt pusdienās piegāzt šitādu burciņu un sagrieztu kāpostu, un man izskatās ka varētu būt pēc boršča

Bietes taisos cept cepeškrāsnī, folijā, nevāru vispār

Tieši tā! Kā ērtāk! Ir cilvēki, kuri šajā kombinācijā liek svaigas bietes!
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 03. septembris, 21:02:54 no baaciens »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #163 : 2024. gada 03. septembris, 21:38:32 »
Ceptas bietes - tas ir augstākā pilotāža! Garšīgi.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #164 : 2024. gada 12. oktobris, 14:35:59 »
Jaunieši atveda bumbierus no omes dārza. Bija cieti kā krams, izliku verandā nogatavināšanai. Tā šamie tur 3 nedēļas gatavinājās, neko tā i nenogatavinājās. Šon ņēmu un sabriedu ielikt kompotā. Jēēēēziņ, ku cieti briesmoņi! Kamēr nomizoju un sagriezu šķēlēs tos 3 kg, rokas beiktas. Mizojot skaņa tāda, ka ar nazi pa rupjo šmirģeli laistu.

Gala rezultātā sanāca ļoti izskatīgs un garšīgs kompots - pieliku bišku citronskābes, dažas krustnagliņas un sauju mello vīnogu (pavēru logu un saplūcu, vot). No vīnogām iekrāsojās smuki tumšrozā.

Jā, jā zinu solījumu neko neburkot, bet kā lai neuztaisa apelsīnu marmelādi, ja rimčikā milzīgi un daiļi apelsīni pa 1,70 kg. Kā reiz mājās ievārtījusies paka ar zaptescukuru.

Tagad uz ķēķa galda visā krāšņumā burciņas ar zeltainu apelsīnu marmelādi un rozā bumbieru kompotu. Mmmmmm, ku garšīgi ziemīši būs!
Visus sakost!