Autors Tēma: Labvakar!  (Lasīts 20131 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Labvakar!
« Atbilde #30 : 2018. gada 18. augusts, 20:03:29 »
Labvakar

Pieslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2018. gada 18. augusts, 21:45:07 »
Mani arī alt vesture interesē ko ar to saproti

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #32 : 2018. gada 18. augusts, 23:18:44 »
ko ar to saproti
To, ka visa vēsture līdz ~1700. gadam ir pilnībā izdomāta.
Īstenībā nekāda senā Roma un senā Grieķija un varbūt pat senā Ēģipte nav bijušas.
Līdz ~1700. gadam visā pasaulē bija praktiski globāla samērā vienota civilizācija ar grandiozām celtnēm - visai līdzīgām visā pasaulē.
Bija ļoti augsti attīstītas tehnoloģijas, līdz kurām mums vēl augt un augt.
Bija bezmaksas bezvadu elektriskais apgaismojums, transkontinentālās pazemes metro līnijas u.t.t.
Maskavas metro neuzbūvēja.
Maskavas metro vienkārši atrada. Tāpat arī citur pasaulē.

~1700. gadā, iespējams kāda vispasaules mēroga militāra konflikta rezultātā, bet varbūt arī cita iemesla dēļ notika globāla katastrofa, kā rezultātā visa Eiropa, Āzija, varbūt arī Amerika nokļuva vidēji zem 2 līdz 10 vai pat vairāk metru biezas smilšu/dubļu/mālu kārtas.
Sibīrija cieta visvairāk, tur nonesa praktiski visas pilsētas, un iestājās plašs mūžīgais sasalums.
Mamuti, ko tur atrada iepriekšējā gadsimta otrā pusē, gāja bojā nevis ledus laikmetā, bet pirms nieka 300 gadiem.

Turpināt?

Ā, starp citu Lielais Ķīnas mūris nav ķīniešu darbs. Tas mūris bija nevis lai Ķīnu aizsargātu, bet lai aizsargātos pret ķīniešiem.
Tur visas ieejas ir no otras puses un "šaujamlūkas" virzienā pret Ķīnu :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 18. augusts, 23:25:30 no Krimsons »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #33 : 2018. gada 18. augusts, 23:48:12 »
Izklausās amizanti :)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2018. gada 19. augusts, 00:22:46 »
Es esmu lasījusi diezgan daudz no "citādās vēstures", bet tik radikāli varianti gan nav gadījušies :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #35 : 2018. gada 19. augusts, 10:36:51 »
Nu, ja tā padomā, ir diezgan neticami, ka pirmās līnijas Maskavas metro no nulles bez pieredzes tajos laikus uzbūvēja četros gados. Tāpat kā ka metro būvēja visu WWII laiku. Lielisks materiāls alternatīvo teoriju veidotājiem. Bet tas viss, lai arī kādā veidā, ir noticis sen un nekā nevar ietekmēt šodienu. Kāda starpība, kā ir bijis.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #36 : 2018. gada 19. augusts, 10:48:38 »
Nav tik traki - vienkārši depresija.

Oi, kāds avieglojums, citādi es jau padomāju ko tādu:
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Pieslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2018. gada 19. augusts, 10:51:18 »
Nu, daudz kas ir jautājumu vērts -izdomātā hronoloģija, sengrieķu sacerējumi, kas pēkšņi 15.-16. gds masveidā parādījās, bet tikai pārrakstītā veidā. Mongoļu iebrukums. Persiešu kaujas rati ar zobeniem riteņu asīs -iedomājieties, kādai šosejai jābūt, lai tie rati neapmestu kūleni pie pirmā pārgrieztā naidnieka -bet gājuši tak kā kādi blenderi. Utt.

Ā, vēl mans mīļotais itālis Felice Vinci ar Iliādas un Odisejas analīzi -Krimson. esi lasījis?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #38 : 2018. gada 19. augusts, 10:57:51 »
Visu izšķir pierādījumi. Taisi blogu vai tēmas un klāj vaļā! Modini mūsos šaubas!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #39 : 2018. gada 19. augusts, 12:06:29 »
Priecē, ka Krimsons māk gramatiski pareizi un saprotami izteikties. Tas pirmkārt.

Otrkārt, gan jau brāļiem Grimmiem, Strugackiem utt. ir bijis "alternatīvo vēsturnieku" gēns :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2018. gada 19. augusts, 12:53:06 »
Videnes laikā vasaras brīvlaikos piepelnījos pie arheologiem.
16.gs. izrakumos nekā alternatīva gan neatrakām, viss kak položenna... 

p.s. kādēļ šeit neparādās Lumberga, reno, Emīlijas ieraksti?
        Gribēju Emīlijai plusu ielikt  :(
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. augusts, 13:03:44 no tuk »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #41 : 2018. gada 19. augusts, 13:41:34 »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2018. gada 19. augusts, 13:53:22 »
Oi, jā... paldies, tiešām cita tēma. Kkā lasīju vien textu, šķita ka šī tēma, sorry. :)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #43 : 2018. gada 19. augusts, 13:57:02 »
Kāda starpība, kā ir bijis.
Lūk, tieši šī iemesla dēļ man nav pārāk liela vēlme par šo intensīvi diskutēt :)
Runā jau, ka tautai, kura nezinot savu pagātni, neesot nākotnes.
Alternatīvās vēstures gadījumā sanāk, ka visai pašreizējai civilizācijai nav nākotnes.
Un tad mēs atkal pie pasaules gala atduramies... :)

Tāpēc laikam labāk - "kāda starpība kā ir bijis?"  :sarcasm:

Bet, ja nopietni, tad mana sieva arī jautā to pašu - "kā tas palīdz dzīvot šodien?"
Varu tikai paraustīt plecus, ka pagaidām nekā...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #44 : 2018. gada 19. augusts, 16:46:40 »
Lūk, tieši šī iemesla dēļ man nav pārāk liela vēlme par šo intensīvi diskutēt :)
Runā jau, ka tautai, kura nezinot savu pagātni, neesot nākotnes.
Alternatīvās vēstures gadījumā sanāk, ka visai pašreizējai civilizācijai nav nākotnes.
Un tad mēs atkal pie pasaules gala atduramies... :)

Tāpēc laikam labāk - "kāda starpība kā ir bijis?"  :sarcasm:

Bet, ja nopietni, tad mana sieva arī jautā to pašu - "kā tas palīdz dzīvot šodien?"
Varu tikai paraustīt plecus, ka pagaidām nekā...

Kā teica viens mans paziņa, tad vēsture ir vissubjektīvākā no zinātnēm, t.i., katrs to kā gumiju var staipīt, uz kuru pusi vien vajag.
Iepriekšminētā sekas ... katra jauna vara visupirms pārraksta ko? Protams, - vēsturi. Ir pieredzēts. Un pierādījumi, un pamatojums faktos bija gan iepriekšējam variantam (jo vēsturnieki, redz, izpētījuši), gan arī jaunajam variantam.
Šis arī visticamāk rada to apātiju un neieinteresētību.