Autors Tēma: Alternatīvā vēsture  (Lasīts 19920 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Alternatīvā vēsture
« Atbilde #30 : 2018. gada 20. augusts, 08:11:02 »
3x muļķības

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #31 : 2018. gada 20. augusts, 08:30:49 »
Mans fāters jau sen veido ciltskoku. Diezgan nopietnu, tur vairāki simti radagabalu.
Pirmais sencis dzimis 1722. gadā - kā pret sienu, dziļāk netiek un viss.
Viens skaidrojums šim te man ir Lielais mēris (Latvijā 1709.-1711.). Tava zināmā senča vecāki būs aizklīduši uz pavisam citu Latvijas malu. Varbūt pat bija bērni, kuru vecāki miruši, tad nu arī nezināja, no kurienes nākuši...

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #32 : 2018. gada 20. augusts, 11:07:00 »
Tu gribi apgalvot, ka ir arī radiācija kkur vēl joprojām saglabājusies
Nē.
Radiācija ir speciāli izdomāts bubulis iebiedēšanai.
Ja buma ir pareizi uzbūvēta, tad visa radiācija transformējas sprādziena enerģijā.

Kodolziema iestājas nevis no radiācijas, bet no putekļiem augšējos atmosfēras slāņos.
Virszemes atomsprādzienus pasaulē izbeidza, jo sākās klimata pārmaiņas.
Un tie, kuri pētījuši Semipalatinsku, vispār apgalvo, ka mēs, piemēram, Latvijā pat nepamanītu nelielu kodolkariņu Baltkrievijā vai aiz Abrenes.
Ja plašsaziņas līdzekļi vienotos klusēt, mēs pilnīgi mierīgi turpinātu dzīvot, neko nenojaušot.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2018. gada 20. augusts, 13:19:46 »
Un ar ko sirga japāņi pēc Hirosimas? Un Černobiļas likvidatori? Un dēļ kā pīkst dozimetri?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #34 : 2018. gada 20. augusts, 13:33:21 »
Nejauc lietas!
Černobiļā nebija bumba bet tieši radioaktīvo materiālu izmešana.
Par Hirosimu domas dalās - ir liecības, ka paliekošās radiācijas nebija, tikai tiešā starojuma blieziens sprādziena brīdī.
Resp., kad putekļi izklīda, varēja uzsākt sakopšanas darbus.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2018. gada 20. augusts, 13:53:11 »
Ja plašsaziņas līdzekļi vienotos klusēt, mēs pilnīgi mierīgi turpinātu dzīvot, neko nenojaušot.

Gribētu redzēt, kas šos piespiestu klusēt, laikā kad katrs var kļūt par reportieri.
Jā, PSRS laikos bija cenzūra, tad viss sliktais notika aiz kordona, bet "laimes zemē" cilvēki mierīgi cēla komunismu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #36 : 2018. gada 20. augusts, 14:00:18 »
Krimson- tēma -alternatīvā vēsture,  faktiski būtu pievienojama neskaramajamām(nu tur reliģija, naudaszīmju skaits makā, vecums pēc passes blablabla :) ).....Faktiski, ja vislaik negribi buut opozīciā , vai kādam kko skaidrot un taisnotis, tad gudrak ir klusēt.  :smile: Jo tā vietā- lai pieņemtu informāciju diskusijai, cilēki vairākumā gadījumu uzreiz norāda Tvaiķenes virzienā. Jo tēma pārsvarā veidojas laikietilpīgi un apgrūtinoši un katram indivīdam nevajadzīgi.... nafik tagad meklēt kko ...neziko ...ja lūk, jau no bernības man visi avoti saka ,ka Visam būs būt šādi!Basta....(ejam runat par vakariņām )....

Stāsts manuprat ir par ceļu un meklēšanu..un izziņas garu.... Tagad saakas uzbrukumi Krimsonam...a nafik :scratch: ... viņš tak neko neapgalvo...un neska ka Tagad vēsture būs cita . viņš stāsta ko ir atradis...Lielais puiks man neko labprātīgi nedeva un savas domas neizteica...es ar stangām vilku laukā- nu parādi man, ko esi atradis :)viņš tā ar teica-  ja gribi skaties(lasi pati) ,bet manas domas neprasi...domā pati. Te starp citu ir stāsts,kad bērni māca mūs ... bet ne par to tg...ja gribi ar kādu par to runāt... jāver vaļā blogotava.... vai jāmekle domubiedru forumi....ar laiku paliek vienk par gruutu, buut vislaik opozīcijā kuru pats pat neesi izvēlējies.....
Jebkurā gadījumā es tomēr esmu par Dullajiem Daukām ....

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2018. gada 20. augusts, 14:11:23 »
no tvneta: "Pagājušā gada janvārī Trampa padomniece Kelienna Konveja, viesojoties raidījumā “Meet the Press”, izmantoja vārdkopu "alternatīvie fakti", cenšoties attaisnot Baltā nama preses sekretāra nepatiesos apgalvojumus par rekordlielo pūli Trampa inaugurācijā. [size=78%][/size]Uz šo Konvejas izteikumu Tods atbildēja, ka alternatīvie fakti neesot nekādi fakti, bet gan nepatiesība.
To pašu var teikt par (alternatīvo)vēsturi. :)

Vēsture vienmēr ir izmantota, lai bīdītu politiku. Kad es skolā mācījos vēsturi, tā saucās "šķiru cīņas vēsture", tb tika mēģināts parādīt, kā jau no senajiem laikiem vienja šķira tika apspiesta un pārējās šķiras tai bija uzkundzējušās. Un tā līdz mūsdienām.

Otra šīs vēstures šķautne bija "tautu atbrīvošana", ko īstenoja krievu tauta - visus atbrīvoja jau no senajiem laikiem un uzņēma "draudzīgajā saimē" :)

Gribētu zināt kādu politiku bīda Krimsons ar savu alternatīvo vēsturi? :)  Argumenti - šajā saitā bija teikts tas un tas, neiztur kritiku, tā nav motivācija :) turklāt tādus saitiņus es varu uzcept 5 gab katru dienu. :)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #38 : 2018. gada 20. augusts, 14:16:10 »
mellene88, apkopošu un ielikšu avotus, kas man šķiet interesanti.
Tuvākajās dienās.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #39 : 2018. gada 20. augusts, 14:25:43 »
nu nē Krimson  :blushing: es jau negribēju tā uzreiz- apkopojumu... ;) ja nee, man ar sāks rasties aizdomas  :)
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #40 : 2018. gada 20. augusts, 16:00:58 »
Daddy, bet piekrīti, ka ir taču tik daudz neizskaidrojamu lietu. Tieši par seno laiku vēsturi. Un mēs paši dzīvojām falšā vaļstī ar falšu vēsturi, tādēļ tik labi to varam saprast. Ja PSRS būtu ilgāk pastāvējusi, pēc 100 gadiem neviens vairs nezinātu, kā tur patiesībā viss bija, bet ticētu oficiālajām PSRS vēstures grāmatām, pārējo sauktu par alternatīvo vēsturi. Un nevajag jau pieņemt, ka tieši ir tā, kā Krimsons kaut kur atradis, bet tas, ka lietas ir neskaidras un ticamības momenta nav arī oficiālajai vēsturei, tas gan. Pie tam katrā valstī māca kaut ko pavisam citu.

Es jau čatā minēju par New Grange, kur 20 - 40 tonnīgi milzīgi akmeņi ar ornamentiem un rakstiem, tas it kā esot neolīta laikmets. Kā tie akmeņi nez no kurienes un nez kā dabūti uz turieni, ja apkārtnē tāda materiāla nemaz nav. Tās it kā senas kapenes, bet sajūta, ka viss jauns, viss glancēts, pat kaut kāds skelets tur mētājās. Un, jā, interesanti, ka, kā jau Krimsons minēja, atklāts 17 gs

Tāpat nesaprotu, kas vispār ir cilvēki. Eiropieši ir attīstījušies, bet mūža mežos dzīvo pilnīgi primitīvu dzīvi. Kas viņi ir? Kā tas var būt? Tāpat Āfrikā, ja neskaita Ziemeļāfriku, kur kaut kādas senas civilizācijas pēdas.

Un Latīņamerika, seno Maiju kultūra un Inku valsts, bet apkārt civilizāciju neredzējušas primitīvas ciltis, un kas tās par zīmēm vai aerodromiem, ko var redzēt tikai no zināma augstuma?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2018. gada 20. augusts, 16:07:35 »
Broņa, piekrītu, ka ir daudz neizskaidrotu lietu.
Bet piekrīti arī Tu, ka "alternatīvās vēstures" un "alternatīvo faktu" skaidrotāji pie TĀM lietām neķeras klāt, bet apšauba lietas, kas šķiet jau pierādītas un pašsaprotamas, nu tur zemes apaļums, Austrālijas eksistence, ceļojumi uz mēnesi, 11/09 terora akti u.c. 

Jautājums KĀPĒC?
Tīri teorētiski - NEIZSKAIDROTO lietu ir vairāk nekā IZSKAIDROTO - lūdzu, ņemieties, izvirziet teorijas skaidrojiet. Nē, zeme ir plakana, jo...  :rat: :rat:      

PS. es ilgi nevarēju saprast to REN TV raidījumu par visādām hipotēzēm, kuru vada Igors Prokopenko (agresīvā tonī) - kam tas vajadzīgs? Nu šķiet sāku saprast - lai radītu cilvēkos nedrošību graujot viņu pasaules uzskatu (ne uz ko nevar paļauties), un piesaistītu viņus caram PU un baznīcai.

Atslēdzies mary

« Atbilde #42 : 2018. gada 20. augusts, 16:41:51 »
Piekrītu Daddy par to, ka visi šie alternatīvās vēstures faktu plūdi, kas radušies galvenokārt pēdējā desmitgadē, kā arī neskaitāmās sazvērestības teorijas, kas tiek uzmācīgi daudz kur uzspiestas, ir lai pilnīgi cilvēkus dezorientētu, radītu šaubas par pilnīgi visu. Tas pats RenTv, tur taču izgāzti miljoni katru dienu stāstot par NLO, dažādiem pasaules gala variantiem, pseidozinātnieku-ekspertu izklāstījumi, ko daudzi mutēm vaļā skatās un tic. To taču nedara bez nolūka. Un tā ir vesela apstulbošanas industrija.
Vai tiešām var noticēt, ka arheoloģija, visādu arhīvu pētīšana ir tikai kaut kādi safabricēti pierādījumi? Tā gribas ticēt fantastikai? Protams, ka vēsture tiek grozīta šurpu turpu, bet ne līdz tādai pakāpei to var izdarīt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #43 : 2018. gada 20. augusts, 18:34:12 »
Atbilde uz visu šo ir vienkārša patiesībā. Nebūtu prastajiem ļaudīm melojuši ārsti, - nebūtu žurnāla "Ko ārsts jums nestāsta." Nebūtu melojuši gadu desmitiem un simtiem par vienu vai otru lietu, - nebūtu alternatīvās vēstures. Nebūtu mums melojuši un noklusējuši PSRS laikā notikumus (katastrofas, dumpjus, streikus, utml.), nebūtu baumu par to, ka tas vai cits. Nebūtu mums mūsu dārgie LV politiķi un dienesti melojuši vienā laidā visus šos gadus, - nebūtu info, ka Zolitūdes Maxima drupās īstenībā daudz vairāk cilvēku bojā aizgāja. Ne Krimsons vai kāds cits ir vainīgs, bet gan tie maitas. Un kamēr melos, es tiražēšu visas tās lietas, kuras par sazvērestību teorijām sauc un kurās nav redzamu pretrunu. Citādi baisi gudri tie uzvalciņos, - pūš miglu acīs vienā laidā, bet, kad sāc apšaubīt, tad tā, lūk, esot muļķiem izgudrota sazvērestību teorija.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 20. augusts, 18:40:02 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #44 : 2018. gada 22. augusts, 00:57:26 »
man visp baiigs slinkums šajā tēmā kko rakstiit, jo saprotu bezjēdzības(HA) apli, kas var sākties... bet tomēr, tomēr...no visa pieminētā.. (man, kā sirdī botāniķim)..vienmēr ir interesējis ..kāpēc vecajās bildēs Nav KOKU!!! :scratch: . nu mūsdienu izpratnē, normālu koku.
Es kkad mēģināju sameklēt, Latvijas pirmo fotobildi, lai redzētu, vai tajā bildētā Jelgavas māja (nu neizlikšos,ka es atceros,kas tā bija par māju) atkal stāv plikā laukā.... bet man neizdevās to bildi atrast interneta plašumos..mož kādā grāmata ir..ja ziniet pačukstiet, kur var redzēt.
IG- mellenessniega