Autors Tēma: Alternatīvā vēsture  (Lasīts 19911 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Alternatīvā vēsture
« Atbilde #60 : 2018. gada 22. augusts, 09:44:47 »
Ja jau nerūsošie, tad tā kā vajadzētu būt papilnam visādu vraku. A nau. Jo pilnīgi visus noslēpt diez vai izdotos.

plinn, Camma...  a kur Tavas nerūsošās dakšiņas paliek? ...tā kā vajadzētu būt palielai kaudzei... :D 
Nerūsošais tērauds arī rūsē, tikai lēnāk. Man nerūsošai kūpinātavai pēc 30 gadu ekspluatācijas caurums izdega.  a kas 30 gadi, pret mūžību, koa??  :sarcasm: 

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #61 : 2018. gada 22. augusts, 10:00:52 »
Gan jau tos kuģīšus pa 200-300 gadiem lāpīja un vietām pārmetināja arī.
Vispār Indijā (laikam Indijā - nepiesienieties) tās 3000 gadus vecās nerūsošās dzelzs kolonnas sastāvs ir izpētīts.
Ūdens, nokļūstot uz tās kolonnas, veido ar metālu nerūsošu elektroķīmisko kārtiņu.

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #62 : 2018. gada 22. augusts, 10:39:02 »
varu samērā precīzi pateikt
Neplānoju ar putām uz lūpām.
Ja pārāk aizraujos, piebremzējiet :)

Hā, bet šito Tu nebūsi gaidījusi:
http://www.missteribabylonestar.com/
:)
(nav mans viedoklis, tas tik tā, lai aiznes jumtu - atslodzei)
((+ to džeku visur dzēš, bet tas nu tā))

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #63 : 2018. gada 22. augusts, 10:52:05 »
Tas viss ir no sērijas - dodiet man atbalsta punktu...  :faint: Pierādīt var jebko, vajag tikai izvēlēties atbilstošus pamatfaktus - labāk grūti katram pašam pierādāmus/pārbaudāmus. Pirms vairākiem gadiem radio intervijā dzirdēju apgalvojumu, ka arī kristīgajā pasaules uzskatā tiek atzīta reinkarnācija un par to ir rakstīts, un raksti glabājas Vatikāna bibliotēkā... Nu, protams, ikvienam ir iespēja to pārbaudīt... :sarcasm:

Man patīk lasīt fantastiku, taču labas fantastikas pamatā ir pilnībā izstrādātas aprakstītās pasaules pastāvēšanas likumsakarības, tā, lai šīs pasaules, lai arī izdomātas, būtu loģiskas un nenonāktu pretrunās. Visas šīs plakano, dobo zemju, otras Mēnesspuses teorijas ir interesantas, taču manā uztverē tikai fantastika, kas slikti saskaņojas ar reālo pasauli.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #64 : 2018. gada 22. augusts, 11:02:10 »
dzirdēju apgalvojumu, ka arī kristīgajā pasaules uzskatā tiek atzīta reinkarnācija un par to ir rakstīts, un raksti glabājas Vatikāna bibliotēkā... Nu, protams, ikvienam ir iespēja to pārbaudīt... :sarcasm:
Šis gan laikam ir patiess fakts, kurā nu tur koncilā no reinkarnācijas idejas atteicās.
Agrīno kristietību diezgan pamatīgi izvētīja un apstiprināja nebūt ne visu.
UPD:
V koncils Konstantinopoles II koncils (553.g.).
V Vispasaules koncilu Konstantinopolē sasauca imperators Justiniāns.
Tā laika Romas bīskaps Vigilijs, lai nebūtu jāpiedalās, paslēpās kādā Halkedonas baznīcā.
Sapulcējās 165 cilvēki un koncilā atzina imperatora gribu nosodīt trijus Antiohijas skolas sacerējumus: Nestorija skolotāja Mopsuhestijas Teodora sacerējumu, Kiras Teodorēta sacerējumu un vēstījumu, kuru sarakstījis kāds Ība no Edesas, kas noraidīja Efesas koncila uzvarētāja Aleksandrijas Kirila mācību. Galu galā arī Romas bīskaps Vigilijs atzina koncilu par vispasaules un akceptēja tā lēmumus. Arī viņa pēctecis Pelagijs pēc zināmas svārstīšanās akceptēja lēmumus, līdz ar to Rietumu kristietismā radīdams šizmu – Milānas bīskapi to neatzina līdz pat 570.g., Āfrikas – vēl dažus gadus ilgāk.
Kā viens no lēmumiem esot bijis reinkarnācijas vietu izņemšanano Bībeles un jēdziena neatzīšana kā tāda.

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #65 : 2018. gada 22. augusts, 11:15:06 »
Spārka, ņemot vērā iespējami izdomātos 1000 vai pat mazliet vairāk gadus, es neieteiktu pārāk uzticēties ne šim:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_popes#Chronological_list ,
ne arī visam, kas pa to laiku it kā noticis...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #66 : 2018. gada 22. augusts, 11:16:12 »
Es jau nesaku, ka šis ir mīts (šķiet, intervija bija ar kādu luterāņu mācītāju), tikai ar to ieteikumu, kā pārbaudīt... Jāatzīst, neesmu interesējusies, cik viegli laicīgam vienkāršam nezinātniekam) cilvēkam piekļūt Vatikāna krājumiem, taču pat, ja tas nav pārāk sarežģīti, cik spējīgi ir tos izlasīt... Ne jau mūsdienu valodās tie teksti rakstīti.

Tikko iešāvās prātā jautājums dažādu teoriju atbalstītājiem par tēlotājmākslu (iespējams, kkur ir jau apskatīts) - kā tas nāk, ka atrastie cilvēces pirmsākumu zīmējumi ir visai primitīvi, kā bērna rokas radīti, tad tie kļūst arvien precīzāki, sasniedzot fotogrāfijas līmeni, līdz modernā māksla atkal piedāvā ko, kā daudzi saka - arī bērns tā varētu?
Pašai man ir versijas - gan loģiskas, gan sazvērnieciskas, taču interesanti būtu palasīt citus teorētiķus ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #67 : 2018. gada 22. augusts, 11:19:23 »
Nu arī Spārkas dotais fakts ir tikai alternatīvā vēsture. Baumu līmenī, jo, kurš tad klāt bija 553.gadā? Kurš var to apliecināt, ja pierādījumi iznīcināti? Ak, Vatikāna bibliotēkā stāv. Tas tāpat kā mums tie čekas maisi.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #68 : 2018. gada 22. augusts, 16:51:46 »
Krimson-es tev ielieku pa  :yes: šur un tur, kā bonusu nākotnei..un ar domu,ka kkad ziemā šo visu papētīšu. Man ir netikums - kā sāku, tā ierokos. Bet tagad es nevaru atļauties ierakšanos. A virspusēji...nav jēgas. Tātad no šejienes šoto noglabāju vēlākam ...p.s ir gan tev labs darbs, ka vari atļauties rakāšanos... un par to vēl algu samaksā :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #69 : 2018. gada 22. augusts, 18:00:22 »
Ziemas pili projektēja itālis un viņiem bija nospļauties par klimatu -mode un viss. Jo bija tehnoloģija lielāku stikla lokšņu izgatavošanai

Vēl man neizpratne par to skursteņu trūkumu Maskavā -kas, viņiem pavardu nebija? Ugunskuri un dūmistabas? Londona nosvila lielajā ugunsgrēkā sliktu skursteņu dēļ

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #70 : 2018. gada 22. augusts, 18:24:34 »
Ziemas pili projektēja itālis
Tā nav taisnība, tā ir pasaka.
Ja tas itālis vispār jebkad ir dzīvojis, tad viņš vēl nebija piedzimis, kad būvēja Ziemas pili.
Ziemas pili būvēja vēl pirms 1700. gada globālās katastrofas.
Un ne jau Pēteris I cēla Pēterburgu.
Viņš to vienkārši atrada jau gatavu un tukšu pēc plūdiem + vēl apraktu zem dubļiem.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 22. augusts, 18:35:09 no Krimsons »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #71 : 2018. gada 22. augusts, 18:50:08 »
oh..palc Krimson  :rat: sits neies krastā... ja tu uz visiem argumentiem teiksi...tā vis nebija - bija plūdi  :scratch: es gan klausos visus..par un pret. kāpēc tu domā,ka plūdi bija ir  vairāk ticams, nekā plūdi nebija... vai sprādziens bija /sprādziens nebija  :scratch:
nee šitik radikāla un strauja apgāšana neder pat man :D
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #72 : 2018. gada 22. augusts, 19:22:39 »
mellene, Tev arī - "Rastrelli - es ģībstu"?  :)
Ielikšu, ielikšu tās saites, kur cilvēki meklē un atrod pierādījumus, pats neko nemēģināšu pierādīt.

Mans stils - esmu skolotājs - saku: "tā ir",  un neko daudz nepierādu (gribi, klausi, negribi, neklausi)  :)
Ja būtu tematiskais forums nevis sarunu, tad būtu citādāk.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #73 : 2018. gada 22. augusts, 22:08:30 »
Citāts
zīmēja to, ko redzēja

Kāpēc tāda pārliecība? Arčimboldo arī zīmēja ko redzēja? Vai precizēsim - vai tas, ko mākslinieks attēlo, vienmēr ir tas kas patiesībā, lai gan viņš varbūt tā redz?

Nekādi neredzu, ar ko šīs teorijas ir labākas vai ticamākas par tradicionālajām

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #74 : 2018. gada 22. augusts, 22:56:54 »
Kāpēc tāda pārliecība?
Tas veidojas.
Tā ir dzīve.
Palēnām, pamazām, atziņa ataust.
Bet lēnām.
Daži no tā, kas zīmējumos, identiski ir aplūkojami šodien...

Un arī ēkas fonā, ne tikai, kas priekšplānā...
Ne visu iznīcināja...
(varbūt nesaprata, ka viss jāiznīcina, lai mēs šodien neko nezinātu. Bet varbūt saprata - mierīgi var atstāt ēkas fonā, tāpat šodien neviens neko nesapratīs...)