Autors Tēma: Alternatīvā vēsture  (Lasīts 19944 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: Alternatīvā vēsture
« Atbilde #75 : 2018. gada 23. augusts, 03:15:53 »
Krimson  :fryingpan: būsi novedis mani no ceļa,,, paldies par linku uz fotogrāfa M.Loca kolekciju un salīdzinošajām bildēm. Biju redzējusi citas , bet ne šīs. Respekts  Fotogrāfam par  darbu un ieguldījumu  :yes: Tagad par redzēto...VO!!! tas ir tas, par ko bija mans jautājums- neiet man kkas kopā... zem bildēm paraksti bieži skaidro- noganītas ganības, nopļautas pļavas..oky oky.. bet kādiem simtgalvainiem ganāmpulkiem tad visapkart jābūt ,lai tā noēstu pa pliko :scratch:    pārredzamā attālumā tik viens šķūnītis... Skaidrojumam ,ka viss nozāģēts, jo vajag daudz malkas..oky..piekrītu vajag... bet kur tad izcirtumi un zāgēšanas pēdas  :confused: kāpēc mūsdienās koki aug briku braku šņigu šņagu... bet simts gadus atpakalj ,kā parkā??? pa vienam ...un kas ar tiem upju krastiem?? kas visur tik smuki gludi un pieejami... tagad nekam vairs nevar piekļūt...nee nopietni, kokiem tak uz zemes jau no dinozaur laikiem jābūt  :confused: šajās bildēs, kā reiz  mans jautājums pasniegts ar glanci...p.s kā man patīk tā vecā pasaule  :cry: eh...

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #76 : 2018. gada 23. augusts, 07:37:46 »
Upju krasti pirms gadiem 20-30 arī bija daudzi gludi un pieejami... Vismaz laukos un mazpilsētās, kur bija cilvēki, kam bija mājlopi. Nopļāva un noganīja... Lai dabūtu barību savai gotiņai, aitiņai, kaziņai.  Tagad, kad izdzīvojuši tikai lielsaimnieki, kas ar sīkumiem nekrāmējas... ir kā ir. Tā kā nav jāgaida nekādi 100 gadi, lai viss aizaugtu.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 23. augusts, 09:50:52 no Spārka »

Atslēdzies reno

« Atbilde #77 : 2018. gada 23. augusts, 08:18:16 »
Par izmaiņām lauku ainavā pilnīgs Pīii. Un par to globālo slēpšanu (kas? no kā? kāpēc?)dubults Pīīī.
Neesat laukus izmaiņu procesā redzējuši, un ko nograuž kaut pāris govslopi, kas GADIEM to pļavu apkopj. Neviens saimnieks neaizlaida grāvju un pļavu malas ar krūmiem -viņam nemaz neļāva to darīt!Un krūmi izaug 10 gados, tā ka cauri netiek.Pati savām acīm redzu to savos bērzos -kādi zvēri šodien un krūmeļi 60. gadu fočenēs
Baroks  svinēja "uzvaru pār mežonīgo dabu" -nolīdzināja visu pa tīro un stādīja regulārus dārzus, nocietinātām pilīm vairs nebija jēgas un Krievijas galms vispār dzīvoja tikai no rietumu ietekmēm
Visa pasaule pēkšņi vienotā frontē vilto pilnīgi visu? Come on, to var izdarīt šodienas dators fantāzijas filmās

Atslēdzies daddy

« Atbilde #78 : 2018. gada 23. augusts, 08:44:39 »
Sapratāt!  :sarcasm:
Tas ko jūs līdz šim saucāt par sazvērstībām, bija tik tādi peļu pīkstieni salīdzinot ar šo grandiozo vēstures viltošanu!! :)

tiesa, joprojām nesaprotu, kam "šis muris vajadzīgs"?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #79 : 2018. gada 23. augusts, 09:00:18 »
tiesa, joprojām nesaprotu, kam "šis muris vajadzīgs"?

Tas tak skaidrs, lai novērstu uzmanību no pašreizējām sasvērestībām! :D :D :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #80 : 2018. gada 23. augusts, 09:05:58 »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #81 : 2018. gada 23. augusts, 09:44:59 »
Jāāā, pašreizējā ''sazvērestība'' ir ko vērts! Nu labi, kamēr nevar visu notīrīt un sākt no jauna, dzīvojam kā ir. (Ups, a kāpēc nevar visu notīrīt? Krimsons saka, ka var!).
Smukās ainavas... Nav jau tālu jāmeklē. Mans vecvectēvs bija iekopis ļoti skaistu saimniecību, ar ainavām. Tēvs vēl atcerās un ja nekas traks pa nedēļu nenotiks, tad uz septembra sākumu atkal aizbrauksim viņa bērnības vietas apskatīt. Bildes arī saglabājušās diezgan lielā skaitā. Saimnieki īpaši stādījuši kokus ceļa malās, ozolus lauku viducī - lai ir arī kas sirdij un acij patīkams. Pati no bērnības atceros, kā grāvjus vīri raka - ar lāpstām! Un bija lauku ceļi. Tikai kā tur tika klāt tehnika, tā visu sa.isa vienā paņēmienā.
Ceļus vēl līdz šim greiderē. Kas nezina, ko tas nozīmē, pastāstīšu. Grantētajam ceļam 5-6 reizes gadā nobrauc pa virsu ar platu lāpstu. No ceļa vidus izgrābj ap 10 cm grants slānīti, ko sastumj ceļa malās. Rezultātā veidojas sile ar paaugstinātām malām, izgrauztu vidu. Pie viena arī grāvji tiek aizbērti un nav noteces no ceļa plātnes. Krūmi aizaugušajos grāvjos ātri vien saaug milzonīgos apmēros. I viss.
Ja kādam šaubas par gludi noēstām pļaviņām - palasieties kaut vai manu pastāstu par āzi. Lopiņu kādreiz bija daudz un dažādi.
Visus sakost!

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #82 : 2018. gada 23. augusts, 09:59:35 »
reno, laba saite!
Tur komentāros daudz interesantas atsauces.
Es līdz šim pārsvarā krieviski skatījos, man prieks, ka visā pasaulē ar šo ņemas :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #83 : 2018. gada 23. augusts, 10:02:40 »
Ceļus vēl līdz šim greiderē. Kas nezina, ko tas nozīmē, pastāstīšu. Grantētajam ceļam 5-6 reizes gadā nobrauc pa virsu ar platu lāpstu. No ceļa vidus izgrābj ap 10 cm grants slānīti, ko sastumj ceļa malās. Rezultātā veidojas sile ar paaugstinātām malām, izgrauztu vidu. Pie viena arī grāvji tiek aizbērti un nav noteces no ceļa plātnes. Krūmi aizaugušajos grāvjos ātri vien saaug milzonīgos apmēros. I viss.

Camma, Tev bise ir? ja ir, nekavējoties šauj nost to greideristu! (ja bises nav, tad svied viņam ar lielu akmeni!)
Ceļi ir jāgreiderē ar 2 lāpstām - viena (vidējā) stumj uz malu, otra (aizmugurējā) uz vidu, lai beigās ceļa vidus ir augstāks par malām un neveidojas sile.

Atslēdzies reno

« Atbilde #84 : 2018. gada 23. augusts, 10:08:01 »
Es lāga nespēju skatīties, paliek garlaicīgi, labāk lasu, tāpēc Krimson, īsos vārdos -KĀPĒC tas bija tik baisi jāslēpj?
Lai šodien varētu cepties? Un vēl -kur tie līķu kalni palikuši? Pompeji tak pilni ar cilvēciņiem. Te meklētāji atrod tukšus pagrabus. Visus parāva kosmosā?
Atvaino, es atkal ironizēju, bildes par pazemes stāviem interesantas, bet jautājumu vienalga pārāk daudz

Atslēdzies Camma

« Atbilde #85 : 2018. gada 23. augusts, 10:14:19 »
Oj, Daddy, a es i nezināju!  :sarcasm:
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #86 : 2018. gada 23. augusts, 10:18:54 »
Es lāga nespēju skatīties, paliek garlaicīgi, labāk lasu, tāpēc Krimson, īsos vārdos -KĀPĒC tas bija tik baisi jāslēpj?
Lai šodien varētu cepties? Un vēl -kur tie līķu kalni palikuši? Pompeji tak pilni ar cilvēciņiem. Te meklētāji atrod tukšus pagrabus. Visus parāva kosmosā?
Atvaino, es atkal ironizēju, bildes par pazemes stāviem interesantas, bet jautājumu vienalga pārāk daudz

Tās bildes paskatījos, interesanti, daudzas vietas, kur tiešām iespējama aizbirusi apbūve, bet daudzās bildēs pagrabstāvi uzdoti par aizbirušajiem pirmajiem stāviem. Tos pagraba puslodziņus pilnu Rīgu var sabildēt, bet tajā pat laikā esmu bijis pagrabos un tā nepārprotami ir tikai pagrabstāva telpa un nekad nav bijusi apdzīvots pirmais stāvs. Pēc aizbiršanas teorijas ir jābūt vēl ļoti dziļiem pamatiem zem tā aizbirušā pirmā stāva.
Un vēl viena lieta - ir jābūt baisi daudz aibirušo ceļu bruģakmens segumiem. Tikai bik jāparok, tā sanāk. Bet vispār jau interesanti

Atslēdzies daddy

« Atbilde #87 : 2018. gada 23. augusts, 10:19:42 »
https://www.stolenhistory.org/threads/mud-flood-dirt-rain-and-the-story-of-the-buried-buildings.25/

Atradu gan, kur var palasīt par to Ziemas pili

fake news :) jo tajā tipa senajā gravīrā ir attēlota KATRĪNAS PILS, nevis ZIEMAS PILS :) skaitiet logus!! 

vidusmēra anglis protams, var runāt par kultūrslāņa pieaugumu pusinča 100 gados, bet mēs zinām, ka LV, Rīgā kari bija ik pa 50 gadiem un nevienam nebija laika vākt gruvešus nost, bet būvējās tiem pa virsu un dzīvoja tik tālāk. Tāpēc Rīgas baznīcas un torņi izskatās iegrimuši zemē. 

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #88 : 2018. gada 23. augusts, 10:20:27 »
Pārmaiņas pēc var palasīt par "Katrīnas nobīdi".
Katrīna uzaicināja vācu fruktus sastādīt Krievijas vēsturi.
Viņi daudz nepūlējās - paņēma jau gatavu iepriekš izdomāto Romas vēsturi un "pārkopēja" uz Krieviju.
Sanāca, ka visi tie paši izdomātās Romas notikumi precīzi atkārtojās Krievijā, tikai 1168 gadus vēlāk :)

https://www.kramola.info/vesti/letopisi-proshlogo/ekaterininskij-sdvig-v-1168-let

Ne tikai oficiālo impērijas, bet pat oficiālo baznīcas vēsturi pārkopējuši :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #89 : 2018. gada 23. augusts, 10:36:48 »
PS. Krimson, paldies par ideju - ieteikšu sievai kā vēstures mācību atdzīvināt.
Lai uzdod sīkajem pa vienam brīnumam no "stolen history" izpētīt un pārbaudīt! :)

Latviski nav kādi saiti par šo?