Autors Tēma: Depresiju cēloņi  (Lasīts 3529 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Depresiju cēloņi
« Atbilde #30 : 2018. gada 31. augusts, 10:40:57 »
Var tikai apskaust Zigfrīdu. Cilvēks nezina nevienu ar depresiju sirgstošo. Un tas ir labi, varam tikai novēlēt, lai arī turpmāk tā būtu.
Skumjāk, ja visnotaļ medicīniskas personas rekomendē iegādāt bērnu depresijas terapijai. Tad jau labāk būtu ieteikuši kļūt par voluntieriem bērnunamos vai aprūpes namos. Oj, pēdējos gan no saraksta jāsvītro - tur var tiešām depresijā iedzīvoties!
Visus sakost!

Atslēdzies dip

« Atbilde #31 : 2018. gada 31. augusts, 23:29:03 »
Gan jau dip arī ņems vērā ;)

Es centīšos ņemt vērā, bet tas nav mans stils :just_popcorn:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #32 : 2018. gada 01. septembris, 00:31:28 »
No depresijas atceros tikai vienu gadījumu ar kādu pazīstamu skuķi. Tai laikā viņa jau dzīvoja atsevišķi no mātes un es tad parasti pāris reizes gadā ieskrēju pie viņas uzsist  svaigu klaču. Uz to brīdi, viss jau bija galā, skuķis pakoja koferus uz prom braukšanu. Izrādās, ka pēdējā pusgadā ar viņu bija daudz kas noticis. Dažus mēnešus atpakaļ viņas sirds āķītis pēkšņi paziņoja, ka neredz viņu savā nākotnes dzīvē un vienkārši aizgāja. Tas būtu maz teikts, ka skuķis tajās attiecībās bija tik dziļi, ka visam citam viņas acīs nekādas nozīmes vairs nebija. Un te pēkšņi, ka no mājas izmests kaķēns, svešā pasaulē. Protams mammis atskrēja viņu mierināt,  un te izrādījās, ka meituks jau pāris mēnešus  kopš stāvoklī! Mammis paziņoja, ka Mums bērns no Tā cilvēka nav vajadzīgs un aizstiepa meitu pie pazīstama ārsta. Viss notika tik strauji, arī mammucis aiztinās, pārliecināts, ka ir savam bērnam izdarījis to labāko. Un te skuķis pēkšņi palika viens, bez mīlestības, bez iespējamā bērna, pasaulē, kurā neredz sev vietu un arī to negrib. Un viss... sākās tas, ko sauc par depresiju. Viņa vairs negāja ārā, jo tur nebija viņai vietas, negāja uz darbu, jo negribēja ne ar vienu runāt, nezvanīja nevienam un klausuli necēla, praktiski neko neēda, viņai pat tādas domas nebija. Kaut kur uz mēneša beigām mammis iebrauca ciemos... tika saukti ātrie, jo skuķis bija dzīvs, bet ne uz ko nereaģēja. Cik ilgi viņai to interesi pret dzīvi atgrieza, nezinu. Tad, kad es iebraucu, viņa jau pāris mēnešus bija mājā. Un krāmēja koferus. Mammis aizgāja uzlikt kafiju, bet skuķis man iečukstēja ausī,-  Zini, es ienīstu savu māti... Nākošajā dienā viņa aizlidoja. Tagad dzīvo kaut kur siltajās zemēs, man stāstīja, ka esot apcerējusies. Mammucis savu dzīvi beidza pansionātā.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #33 : 2018. gada 03. septembris, 10:10:07 »
Par kādu vīra radinieci ne pārāk tālajos padomijas gados. Dzīvoja skaista un talantīga meitene, sāka kopdzīvi ar sen pazīstamu puisi. Abiem labas profesijas, viņa - ļoti laba šuvēja - modelētāja, viņš  perfekts zobu tehniķis. Abu klientūras loks bija priekš tiem laikiem ļoti situēti biedri - slaveni dakteri, aktieri, veikalu vadītāji utt. Tad piedzima bērns. Kā vēlāk ne vienu reizi vien man stāstīja viņas vīrs: "kā piedzima meitiņa, viņa sajuka prātā". Reāli tas izpaudās kā pēkšņi sācies intereses trūkums par dzīvi, bērnu ieskaitot. Parādījās jauni paziņas alkoholiķi, kosmētikas maciņš piebāzts ar nervu tabletēm, pati pazuda dienām. Un dzīve aizgāja pa pieskari.
Ar tagadējo prātu saprotu, ka tā bija neatklāta un neārstēta pēcdzemdību depresija.