Autors Tēma: plastmasas maisiņi  (Lasīts 5113 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Re: plastmasas maisiņi
« Atbilde #15 : 2018. gada 04. septembris, 19:02:36 »
Milleram ar'
bet ne Henrijam Milleram! ;)

Atslēdzies Anna@anna

« Atbilde #16 : 2018. gada 04. septembris, 19:44:34 »
Es domāju, ka citi smīnēs, bet galvenais vai tevi tas uztrauc vai esi mierīga ar to. Es vispār esmu sajusmā par cilvēkiem, kas neuztraucas par citu cilvēku viedokli, tu taču nedari neko slikto. Es kādreiz biju domājusi par to, lai iet iepirkties ar burkām, jo izejot no veikala, man ir pilns maiss ar trauciņiem (salāti, skabais krējums utt.). Bet zinu, ka citi skatīsies uz mani, ka uz trako. Ceru, ka pienāks laiks, kad izmainīsies šāda attieksme.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2018. gada 04. septembris, 19:50:35 »
Kāpēc gan nevarētu iet ar burciņām uz veikalu, ja tur ir sveramie produkti un pārdevēja apkalpo? Tas būtu stilīgi nevis apkaunojoši :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #18 : 2018. gada 04. septembris, 19:51:50 »
Es nezinu, kādā pasaulē jūs dzīvojat, es laikam citā...attieksme sen ir mainījusies, cilvēki ņem uz veikalu savuus mazos auduma maisiņus, burkas..tas pat ir mūsdienīgi un kruti.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #19 : 2018. gada 04. septembris, 19:56:40 »
Es arī par šo nobrīnījos. Bet nu padomāju- tā laikam ir LV. Viens uz otru skatās, drīzāk jau domā, ka otrs uz viņu bolās.. Neuzdrošinās savu maišeli izvilkt utt. Un burkānus iepirkt dodas Hugo Boss uzvalkā, par šo visvairāk jārēc.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2018. gada 04. septembris, 20:05:43 »

Kāpēc gan nevarētu iet ar burciņām uz veikalu, ja tur ir sveramie produkti un pārdevēja apkalpo? Tas būtu stilīgi nevis apkaunojoši :)

Kāpēc tad nevar. Var.
Man jau šķiet, ka kāda kam daļa, kurš iekš kamā pako savus pirkumus. Personīgi es vispār neievēroju/neredzu, kādus maisus vai burkas citi lieto, un manis pēc Nakats varētu arī nepucēties, tāpat neievērotu viņa maizes maisiņu. Tāpat man būtu vienalga, ko tur kurš par mani padomās, ja vispār ievēros.
Ar burkām nestaigāju nevis tāpēc, ka tas būtu nestilīgi vai kauns, bet smagi un neparocīgi gan, un nestaipu līdzi tās burkas. Un netaisos ieviest liekus traukus, ko mazgāt idejas, modes vai "krutuma"vārdā.   

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2018. gada 04. septembris, 20:08:34 »
Varbūt nakata kungs agrāk pats personiski nepirka burkānus, bet tagad pērk un nezina, kā to izdarīt veiksmīgāk ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #22 : 2018. gada 04. septembris, 20:12:21 »
Jā, nevar saprast, kā jāģērbjas un kādā kuļķenē tos burkānus likt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #23 : 2018. gada 04. septembris, 20:16:39 »
Ja visu laiku dzīvojas pa gultu ar plašo Zodiaku, tad varbūt nezina, kā jāuzvedas veikalā

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #24 : 2018. gada 04. septembris, 21:09:20 »
Tie, ko es atkritumu konteinerā izmetu un par kuru izvešanu maksāju, taču netiek dabā izgāzti, ne? Getliņi tos kaut kā atšķiro, pārstrādā.
Ja runa nav par šķiroto atkritumu konteineriem, bet par parasto zaļo konteineru, nāksies Tevi apbēdināt. Tos vienkārši izber atkritumu kalnā. Rīdzinieki atkritumus saražo daudz vairāk, kā Getliņi jaudā tos pārstrādāt, reāli pārstrādā tikai 1/4 no tā, ko atved. Pārējo krauj kalnā un pēc gadiem 5 Getliņus slēgs vispār, atkritumus vairs nepieņems, jo viņiem nebūs kur tos likt. Ja ir gadījies būt Getliņos, nevar nepalikt nepamanītas kaiju kolonijas, kas turp dodas ēdiena meklējumos. Tā lūk atkritumi no Getliņiem arī nonāk jūrā.
Bez uzbrauciena, vienkārši informācija.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2018. gada 04. septembris, 22:14:21 »
Rīdzinieki atkritumus saražo daudz vairāk, kā Getliņi jaudā tos pārstrādāt...

Kā tad, rīdzinieki ražo atkritumus...
Katra desa iepakota vienā apvalkā un tad vēl otrā celofāna... Končas vienā celofanā un tad vēl krietni piepūstā, 2reiz lielākā otrreiz... Tā var turpināt bezgalīgi. Rīdzinieki to ražo?
Tikkai nevajag! Tie maisiņi ir mazākā bēda, tāpat kā patērētāji.
Problēma ir ražotāji, bet tā ir neaizskaramā kasta!
Tie maisiņi ir vien problēmas risināšanas imitācija uz kuru daudzi pavelkas...
Man ir pilnīgi vienalga - ir vai nav bodē maisiņi, bet pilnīgi nav vienalga, ka problēma netiek risināta tās saknē un būtībā...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #26 : 2018. gada 04. septembris, 22:44:06 »

Kā tad, rīdzinieki ražo atkritumus...
Katra desa iepakota vienā apvalkā un tad vēl otrā celofāna... Končas vienā celofanā un tad vēl krietni piepūstā, 2reiz lielākā otrreiz... Tā var turpināt bezgalīgi. Rīdzinieki to ražo?
Tikkai nevajag! Tie maisiņi ir mazākā bēda, tāpat kā patērētāji.
Problēma ir ražotāji, bet tā ir neaizskaramā kasta!
Tie maisiņi ir vien problēmas risināšanas imitācija uz kuru daudzi pavelkas...
Man ir pilnīgi vienalga - ir vai nav bodē maisiņi, bet pilnīgi nav vienalga, ka problēma netiek risināta tās saknē un būtībā...
Patiesībā Tev ir iespēja neizvēlēties produktus iepakojumos. Ņemt sveramos produktus un likt tos savos maisiņos, padomāt, vai Tev tiešām vajag tās konfektes tajos dubultiepakojumā utt. Tā var turpināt bezgalīgi. Ir iespējas izvēlēties, līdz ar ko atkritumus ražo tas, kas izvēlas tos iegādāties.
Piemēram, iedomājies Selgas cepumus. Ir mazā paciņa, kas iepakojumā un ir sveramie cepumi. Ja ražotājs, šajā gadījumā "Laima", redzēs, ka pēc cepumiem iepakojumos strauji krītas pieprasījums, ka cilvēki pērk sveramos, ko viņi darīs? Izpētīs, kāpēc tos tajā plēvītē nepērk un pārstās viņus pakot plēvēs. Būs vai nu atpakaļ papīra iepakojums, vai arī paliks tikai sveramā versija. Tava nauda, tā, ko Tu atstāj veikalā, ir zīme ražotājam, ka Tevi apmierina viņa produkts un viņš to ražo vēl. Ja pircējs savu naudu izvēlēsies atdot ražotājiem, kam iepakojumi ir no videi draudzīga iepakojuma vai tā nav vispār, plēvi cienošie ražotāji būs spiesti pielāgoties un mainīt iepakojumus. Tā tas strādā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2018. gada 04. septembris, 23:59:47 »
Teorētiski jā.  Praktiski - nē, tā tas nestrādā. Jo cilvēku, kas idejas vārdā atteiksies no iepirkšanās ērtībām,  būs pārāk maz, lai manāmi ietekmētu patēriņu.  Kaut ko mainīt var tikai valstiski - ar likuma spēku, ar DRN iepakojumam, ar atkritumu apsaimniekošanu utml.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2018. gada 05. septembris, 07:26:04 »
Patiesībā Tev ir iespēja neizvēlēties produktus iepakojumos. Ņemt sveramos produktus un likt tos savos maisiņos, padomāt, vai Tev tiešām vajag tās konfektes tajos dubultiepakojumā utt.
Piemēram, iedomājies Selgas cepumus. Ir mazā paciņa, kas iepakojumā un ir sveramie cepumiumi ir no videi draudzīga iepakojuma vai tā nav vispār, plēvi cienošie ražotāji būs spiesti pielāgoties un mainīt iepakojumus. Tā tas strādā.

Jap, man arī tagad ir iespēja izvēlēties - likt tajā mazajā vai nelikt,
ņemt to veikalā vai neņemt... bez nekādām  direktīvām un aizliegumiem no augšas :)

Protams, mēslu ir bezjēgā daudz, bet tomēr rezultatīvāk regulēt mēslu ražotājus ar tām
regulām un aizliegumiem, nekā saražoto mēslu patērētājus. Mēslu pakošanai iekārtas uzstādītas, kredīti ņemti, tas jaatpelna, tā ka pērc vai nepērc to pakoto mēslu, tas tiks ražots.
Tā vien māņu kustība ar tiem maisiņiem...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #29 : 2018. gada 05. septembris, 08:46:28 »
Ja valstī pie varas būtu saimnieks (-i), tad LV, iespējams, vēl meklētu, kur pa lēto tos maisiņus un PE pudeles turkšās dabūt un importētu. Īstenībā no PE, PP var ražot pat degvielu vai gāzi.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?