Autors Tēma: plastmasas maisiņi  (Lasīts 5160 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: plastmasas maisiņi
« Atbilde #30 : 2018. gada 05. septembris, 08:56:52 »
Labi jau padziedāt, ka var ņemt nepakoto. Tas, ja ir laiks mīčkāties un meklēt lejami beramos. Gribētu gan redzēt kādu, kas tagad pirktu cukuru no maisa, kam ūdens spainis pa nakti blakus pastāvējis. Un vai visi ražotāji savu produkciju dod divos variantos - saiņotā un sveramā? Kurš te šausminājās par apķepotajām vaļējām kastēm?
Par saiņojumiem gan varētu pacīnīties un ieviest pakojumu, kas ātri sadalās.
Visus sakost!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #31 : 2018. gada 05. septembris, 11:33:44 »
Barona ielā starp Matīsa un Bruņinieku tagad veikals Burka ar sveramajiem produktiem.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2018. gada 05. septembris, 11:50:18 »
Varētu jau mēģināt kādu svaigas gaļas gabalu ietuncīt burkā... varbūt doties uzreiz ar katlu... ;)
Cenas drošvien krietni zemas, ja nav iepakojuma, varēs ietaupīt. :)

Atslēdzies karloss

« Atbilde #33 : 2018. gada 05. septembris, 11:53:04 »
 :smile: Uz Barona ielas ir vēl viens beziepakojuma veikals Zeroveikals (viņu produkti pie tam ir arī bioloģiskie). Drīzumā vēl viens beziepakojuma veikals Turza būs uz Ģertrūdes ielas.
Bet burkānus maizes maiziņā sliktākajā gadījumā kasiere autopilotā varētu nopīkstināt pēc svītru koda

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #34 : 2018. gada 05. septembris, 13:01:19 »
Neiedziļinoties tālākajās peripetijās  Nakat k-gs ar šīs tēmas atvēršanu nonāk manā forumtēlu favorītgalā  :big_hug:
paldies... kkā neviens neriskēja līdz šim(solījumus gan atceros )....tēma manuprāt nav izdiskutējma pāris vārdos, jo stāsts nevis par maisiņiem, bet par domāšanu.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2018. gada 05. septembris, 13:40:28 »
Maisiņi jau būs tāpat, vien nebūs bezmaksas, cik nu no likuma sapratu...
Kāds taupīgs pilsonis nāks ar vakar apēstās mākoņmaizes maisiņu,
zeroisti ar auduma kuļķeni un burku,
pārējie aši vien pieradīs pie pāris centiem vairāk pie rēķina...
Es neredzu, ka tas ko diži eko pēdā atrisina.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #36 : 2018. gada 05. septembris, 15:19:35 »
vispār, kādu nedēļu vai pusotras atpakaļ,  Discovery programmā bija par vides un t.sk. ūdeņu piesārņošanu, dzīvo radību bojā eju. Galā bija piesauktas dažas Āfrikas valstis un liekas Ķīna, kaut kas arī no Eiropas gala. Būtu zinājusi, ka noderēs, pierakstītu. Un lūk, šajās valstīs, ne tikai plastmasas maisiņu tirdzniecība, bet pat ievešana valstī  aizliegta. Ja konstatē, tad ne tikai pamatīgs naudas sods, bet arī gadi trīs aiz restēm. Par to Eiropu, liekas Dānija un vēl kaut kas bija piesaukts, - šiem atkritumu VISPĀR nav. Tai nozīmē, ka viss tiek apzinīgi sašķirots un pārstrādāts bez atlikumiem. Principā, tādas vietas, kā izgāztuves - neeksistē. Drazas pārstrāde esot ļoti izdevīga, jo vispār neapliekas ar nodokļiem. Teiksim, visi tie plastikāta apjomi, tiek samalti pulverī, kuru pievieno ceļu materiālu ražošanā... un t.t. Ir domāts, ka ja nebūtu izdevīgi, neviens īpaši neiespringtu

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #37 : 2018. gada 05. septembris, 18:19:03 »
Vot, Mellene pareizi pateica- stāsts ir par domāšanas maiņu. Sāc ar sīkumu, ar pirmo soli. Jau tas vien, ka cilveki sāk domāt, ir labi. Mellene,  gudrā, taisi pati temu, ja nevari sagaidīt  :P
Ļoti patīk zw kustība.

Atslēdzies Annija

« Atbilde #38 : 2018. gada 05. septembris, 18:42:38 »
Protams veikalā brīnīsies, jo mazie maisiņi kā bijuši tā būs bez maksas.glābt planētu ir lieliski ,labāk veikali būtu iepirkuši mazos maisiņus kas sadalās.Tie ir tādi mazliet čaukstīgi .kautkad bija mego un Sky tagad atkal parastie.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #39 : 2018. gada 05. septembris, 19:20:12 »
Protams veikalā brīnīsies, jo mazie maisiņi kā bijuši tā būs bez maksas.glābt planētu ir lieliski ,labāk veikali būtu iepirkuši mazos maisiņus kas sadalās.Tie ir tādi mazliet čaukstīgi .kautkad bija mego un Sky tagad atkal parastie.
cik sapratu, tad viņi sadalās , bet viela nepazūd...tas ir, ja stikla pudeli smalki sadauzīsie, tad pudeli redzēt nevarēs, taču zeme būs pilna ar smalkiem stikliem....šajā gadījumā maisiņš it kā pazudīs, bet zeme būs piesārņota ar plastmasu...secinājums- labāk lai nesadalās, jo tad var savākt un noglabāt/aprakt izgāztuvēs ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2018. gada 05. septembris, 19:44:29 »
Jap, tie pašsadalošies ir baisi, vieni man sadalījās virtuves atvilknē,
savākt to drazu bija vājprāts,
elektrizējās tās sīkās skrandas un planēja pa visu virtuvi,
gan vēl tagad tos neredzami ieelpojam. :(
Vēl vienreiz man tāds sāka dalīties nešanas procesā un visi tirgus pirkumi pašķīda :D
Tiem esot kāds derīguma termiņš, bet nu maisam termiņu skatīties, tas man par traku...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #41 : 2018. gada 05. septembris, 20:47:20 »
Maisiņi sadalās vispirms sīkākos gabalos, tad sabirzt pavisam. Ko tad jūs gribējāt - anihilāciju? Un ja tā ir celuloze, tad to sīko birzumu ātri vien piepes dabā likvidē. Nu takšu painteresējieties, pirms smādēt.
Rimi papīra maisi arī ir labi, es lieku pirkumus akurāti un maisus lietoju 3-5 reizes, rokturi rokas negriež. Otrpusis šajā ziņā ir pilnīgs zābaks - viņš samet visu kā pagadās un nevar saprast, kāpēc rokturi momentā noplīst un kuļķene izskatās pēc grūsnas malkas krāsns. Kā tur bija ar šķībo mūli un sūdīgo spoguli?
Visus sakost!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #42 : 2018. gada 05. septembris, 22:00:08 »
pietiek jau ar Fb zerowaste grupas maņijakiem....tagad arī te.
nu neiešu es ar burkām un tilla maisiņiem uz bodi. ja bode grib manu naudu,tad lai palēkā ar piedāvājumu-mums ir papīra un ekko maisiņi.
  jaunā paaudze jūdzas nost,až acu lēcu šķidrumu meklē izlejamo(tam jābūt sterilam,tāpēc fasēts plastmasā)un pukojas,ka nav piedāvājuma.
  mana paaudze,neesmu aizmirsusi,kā sviestu veikalā kartonam tuvu,papīrā svēra...sviests 200gr,papīrs 50 gr-pa jaunai modei būtu pilnīgi zero un kruta

Atslēdzies Minne

« Atbilde #43 : 2018. gada 05. septembris, 22:14:36 »
olguci, pieļauju, ka daudzās attīstītajās valstīs atkritumu izgāztuves neeksistē, jo atkritumi tiek eksportēti pārstrādei uz zemākas attīstības valstīm, tajā skaitā Latviju ;)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #44 : 2018. gada 11. septembris, 16:27:28 »
Sadir@t labu domu  var vienā setā...  :thinking: Protams ir galējības, kā jau visur ...gan svaigēdāji, jaunizcepti vegāni, gan izlejamā lēcu šķidruma meklētāji utt...bet kritiski loģisko domāšanu neviens tak nav atcēlis. bēda tik tajā ,ka tā domājošu cilvēku paliek mazāk un mazāk.
Nakata domu saprotu...mūsdienu patērētāju sabiedrībā ir grūti ar to maizes kulīti aiziet uz veikalu pēc burkāniem..un lai saka ko grib tās,kas apgalvo..man vienalga , es neskatos... tomēr fakts ,ka ir 10it citi ,kas skatās gan. Latvijā it sevišķi. Jautājums tikai tajā ,kapēc tas vēl satrauc? Es esmu tikusi tam pāri, ka mani strauktu tas, ko citi padomās(nuu ja godigi, kādus 4-5 % vēl satraucos, no tā nevar tik atri un pavisam tikt prom)  :smile: es laikam jau piedzimu ,tā teikt gatava ar Zero waste domāšanu  :smile: ... manī tas ir iezīdies nezinu no kuras dzīves.
šon mani angļu zero waste grupā atkal sasmīdināja meituška ,kura trauku mašīnā izmazgājusi plastmasas salātu trauku..domajusi 2x izmantot, bet tak šis neģēlis izkusis  :wtf: :faint: nu cammon!!! tur tak cilvēkam 6dienas nedēļā lekcijas jālasa ,lai parādītos vismaz kāds domāšanas iedīglis...eh...
komentāri domašanu neveicinaja :D
p.s vispār, es kkur nomuldējos no savas sakotnējās domas...pavedienu vairs negribu meklēt sorry...pusdienas apēstas... :brauc:

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega