Autors Tēma: kaķa potes.  (Lasīts 2530 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

kaķa potes.
« : 2018. gada 04. septembris, 22:16:49 »
man vajag gandrīz balsojumu -potēt kaķi vai nepotēt?Dotais lielums-mazs kašaks savākts no patversmes...komplektācijā ar veselu buķeti vīrusu utt. nu tagad ir apārstēts ,kļuvis ņiprāks . Jaunieši gatavojas potēšanai,jo lūk tak vajagot, tā teikts.Mans ņuhs un čujs saka ka nafik nevajag...ja būtu mans kaķis nepotētu ne pakam...tagad pliiz argumentus par/pret..vēlams ar linkiem,citātiem piemēriem utt, lai varu jaunatnei parādīt..ak jā, kaķis dzīvos dzīvoklī un nekur nevazāsies...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies olgucis

Re: kaķa potes.
« Atbilde #1 : 2018. gada 04. septembris, 22:47:35 »
ja kaķis tiek ārā - jāpotē. Ja ir mājā tupētājs var  vēl padomāt.

Principā, ja  dzīvoklī  ienāk svešinieki un šiem mājās kāds košaks, tad ienesīs to zarazu mājā, kaut vai ar kurpēm... Mans ir mājas mīlulis, apzinīgi šo potējām līdz 4 gadiem. Tad viņam bija tādas veselības problēmas, ka dzīvošanai deva ne vairāk par nedēļu. Pa stundām dzinām iekšā totālu ķīmiju, kā nabags to izturēja, neviens nesaprot, bet izturēja. Tad pienāca potes laiks -aizbraucu pie veta. izstāstīju par to, ka šim vēl tagad nelabi no iepriekšējas  zāļu devas, kur nu vēl potes indi klat... Viņš piekrita. Teica, ka tāpat ar to kaiti pēc visrūpīgākās kopšanas neviens pāri pieciem gadiem nav izdzīvojis. Kopš tā laika  mīļums nav potēts un  jau  trīs gadus dzīvs vīrs nolemtā termiņa. Droši vien kaut ko saputrojuši ar diagnozi. Kaut gan asins aina bija ne pa jokam...

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #2 : 2018. gada 04. septembris, 22:54:22 »
Mees savu minceni poteejam katru gadu, bet vinja iet uz parku, kur visaadi dziivnieki uzturas - divkaajaini un chetrkaajaini. :)

« Atbilde #3 : 2018. gada 04. septembris, 23:00:57 »
Ar kurpēm tiešām viskautko (šķiet, pat trakumsērgu) var ievazāt, pat ja dzīvnieks pats neiet ārā. Ja kaķis vēl maziņš un knapi atkopies, varbūt vajag drusku nogaidīt, jo novārgušam tās potes nav labi dot. Es savu jaunkundzi (pardon, večiņu) cītīgi potēju katru gadu, kamēr viņai nesākās veselības problēmas, tad vetārste pati teica, ka var kādu gadu to poti izlaist, jo kaut kāds efekts vienalga saglabājoties.   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #4 : 2018. gada 04. septembris, 23:16:31 »
:) :) es jūs lasu un pilnīgi jūtu kā manī briest pārliecība - nepotēt  :rat: tātad  pa punktiem..kas ir tas, pret ko potē?izskatās, ka tas, ko jau  sīkkaķis ir tagad pārcietis... un dabūt trakumsērgu 5stāvā pilsētas vidū  :scratch: ..tur jābūt ļõti sadir@tai karmai :D
paldies par viedokļiem  :big_hug: uzklausīšu visus un ilgi,jo ta ptēšnas lieta nav tik svilstoša.
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2018. gada 04. septembris, 23:47:03 »
 Nu, no likumiskā  viedokļa ārā ejošam dzīvniekam obligāta ir tikai trakumsērga, cits nekas. Iekšā dzīvojošam vispār drīkst nepotēt neko.. Es kādreiz pirms gadiem savu runci apzinīgi potēju ar kkādu komplekso poti, līdzi kamēr pat vetārsts pateica, ka pēc tā nav  vajadzības. Tā šis nodzīvoja 5 gadus potēts un vēl 12 nepotēts. Sveiks un vesels. Tagadējo minceni i prātā nenāk potēt.
Pa šiem gadiem gan arī stipri mainījušies mani uzskati par potēm vispār, nepotēju neko ne sev, ne kaķim, ne zirgam.
:)dabūt trakumsērgu 5stāvā pilsētas vidū  :scratch: ..tur jābūt ļõti sadir@tai karmai :D
Tieši tā  :mrgr:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2018. gada 04. septembris, 23:54:03 »
Pie tam, es vēl atceros, ka kāda kolēģīte bija paņēmusi audzināšanā divus pusaudzīšus, nu lai viņiem kopā jautrāka dzīve.  Aizveda potēt, divu dienu laikā sīkie bija pagalam.  Tas bija pārdesmit gadu atpakaļ...  tajos laikos stāstīja, ka bija problēmas ar  konkrēto potes sastāvu, iepirka kaut kādu lēto drazu

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2018. gada 05. septembris, 06:52:02 »
man kaķis bija bērnībā, kad par dzīvnieku potēšanu vispār nekas nebija dzirdēts. nodzīvoja 17 gadus. šis kaķis ieviesās pirms, eee... jāskatās papīros, bet nu gadi 10 būs. neko par kaķu lietām nezināju, kad to blusaini savācu, bet meitas zināja - ir jāsapotē, jāatbluso, utt. pašas visu noorganizēja. tā nu dzīvo laimīgs ar to vienīgo veta apmeklējumu savā dzīvē... vienīgais uztraukums man ir par šā lieko svaru un nierēm, kā jau kastrātiņam, bet pret to nesapotēsi... :)

man šķiet tā visa ņemšanās vairāk ir vārgulīgajiem šķirnes kaķiem, kuri arī ar visu to ātri aiziet postā, cik novērots pie paziņām. un vēl, ak atvainojiet vetāršti - tā ir naudiņa... tāpat kā visi tie gripas paveidi un ažiotāža ar potēšanos cilvēkiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2018. gada 05. septembris, 07:40:02 »
Mans pēc kompleksās potes aizgāja tutū.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #9 : 2018. gada 05. septembris, 08:42:30 »
Zinu vairākus kaķus, kam pēc kompleksās dūruma vietā iemetās vēzis. Beigas letālas.
Trakumsērga izplatās ar slima dzīvnieka siekalām vai caur ievainojumu ādā vai gļotādā. Nu kur tad pilsētā kāda traka lapsa spļaudīdamās staigātu?  :faint: pat ja tā, tad vajadzētu gan tai spļāvienā trāpīt. Tad atliek vienīgi kvadras teiktais par karmu.
Mani ir nevakcinēti (12 un 2 gadi). Ārā neiet.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2018. gada 05. septembris, 09:00:35 »
Mani zverjugas potes nav redzējuši. Ceru, ka šamiem putnu vai cūku gripa nepiemetīsies.
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #11 : 2018. gada 05. septembris, 10:37:10 »
Ja Tavs bars sāks rukšķēt vai čivināt,noteikti pamanīsi.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2018. gada 05. septembris, 11:54:27 »
paldies mīļīe... man jau likās,ka es pareizi domāju  :big_hug:
manējie šībrīža mīluļi potes uz pilnu klapi dabūja ,kad vajadzēja braukt uz UKIju... tā pārdzīvoju, ka to viniem nodaru. Tagad atkal 8+ gadus dzīvo mierīgi un netaisos neko viņiem durt.

to,ka potes ir bizness, tas jau nav nekāds noslēpums, bet nu visam jau ar smadzenēm jāpieiet...protams, ja kaķi vazā pa citām valstīm(izstādes) vai šams ganās pa pierobežu mežiem, tad jau vajag to adatu...bet nu parastam normālam istabas minkānam...kapēc durt un graut gan imunitati, gan radīt cancera risku???

IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2018. gada 29. oktobris, 21:36:46 »
jautājums aktualizējies... varbūt vēl kāds nav izteicies, kam ir ko teikt??!!! Achtung!! Achtung!!!
IG- mellenessniega

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #14 : 2018. gada 29. oktobris, 21:57:49 »
Manam kaķim kopš dzimšanas nekas nav potēts.