Autors Tēma: Par domāšanu, nevis par maisiņiem. Zero Waste  (Lasīts 13052 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Par domāšanu, nevis par maisiņiem. Zero Waste
« Atbilde #135 : 2018. gada 15. novembris, 09:06:43 »
Visu teorētiski atbalstu, bet man pārāk maza virtuve, lai šķirotu  :thinking: Vienīgi papīru atšķiroju.
Privātmājās čaklāk šķiro, jo tur vairāk jāmaksā par konteinera izvešanu.

laukos es dūšīgi šķiroju - bioatkritumi kompostā, viss degošais (papīri, plastmasa) mucā un debesīs, nedegošais (stikli, metāls, pamperi) maisā un uz Rīgu :)

Atslēdzies dille

« Atbilde #136 : 2018. gada 15. novembris, 11:00:17 »

laukos es dūšīgi šķiroju - bioatkritumi kompostā, viss degošais (papīri, plastmasa) mucā un debesīs, nedegošais (stikli, metāls, pamperi) maisā un uz Rīgu :)

Man māsasvīrs ir ķīmiķis un vienmēr atgādina, cik vājprātā indīga ir degoša plastmasa - pats tur laukos pastaigājies, mazbērni arī un visu to saelpojaties. Kopumā fui. Piedranķē savas plaušas un elpceļus + vēl ozona caurumu izdedzini. Varbūt tas caurums tieši virs Taviem laukiem ir krietni lielssss...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #137 : 2018. gada 15. novembris, 11:10:40 »
Jā, par daddy un plastmasas dedzināšanu esmu šokā

Atslēdzies daddy

« Atbilde #138 : 2018. gada 15. novembris, 13:46:03 »

kā tad...no ekoloģijas viedokļa neredzu atšķirību, kur sadedzina - Siguldas vai Rīgas novadā. Pa plastmasas dūmiem staigāt nav atļauts, da i nav nekādu dūmu sasniedzamā augstumā, jo dedzināšana notiek mucā, viss sadeg bez dūmiem.

bet 10eur/m3 ir arguments...tad kad lielģimene tur dzīvo, tad kubikmetrs savācās dažās dienās.

Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #140 : 2018. gada 15. novembris, 15:11:42 »
kā tad...no ekoloģijas viedokļa neredzu atšķirību, kur sadedzina - Siguldas vai Rīgas novadā. Pa plastmasas dūmiem staigāt nav atļauts, da i nav nekādu dūmu sasniedzamā augstumā, jo dedzināšana notiek mucā, viss sadeg bez dūmiem.
bet 10eur/m3 ir arguments...tad kad lielģimene tur dzīvo, tad kubikmetrs savācās dažās dienās.

Teici, ka mucā un debesīs. Gan jau no tām debesīm kas tiek arī mums atpakaļ

Atslēdzies tuk

« Atbilde #141 : 2018. gada 16. novembris, 12:16:46 »

Dūšīgs FUJ, par plastmasas dedzināšanu!, un kur tie indīgie, kancerogēnie pelni paliek?
Arī maisā uz Rīgu?
Ar gruntsūdeņiem upēs?, un maksķerētajās zivīs un mazbērnu vēderos...

Kkas vienkārši neiedomājams... :( :( :(

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #142 : 2018. gada 16. novembris, 12:50:53 »
Daddy - tik baigi grūti tai lielģimenei plastmasu sakompresēt ???Lai mazbērni palēkā pa izlietotajām plastmasas pudelēm un kārbiņām, tad maisā iekšā un pa ceļam vai Rīgā tam domātajā tvertnē samest - baigais darbs?Vispār nesaprotu ļaužus, kas nespēj saplacināt plastmasas utml. iepakojumus - nē - iemet maisā un pašiem lieku reizi jāiet uz konteineri.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #143 : 2018. gada 16. novembris, 12:58:07 »
Daddy - tik baigi grūti tai lielģimenei plastmasu sakompresēt ???Lai mazbērni palēkā pa izlietotajām plastmasas pudelēm un kārbiņām, tad maisā iekšā un pa ceļam vai Rīgā tam domātajā tvertnē samest - baigais darbs?Vispār nesaprotu ļaužus, kas nespēj saplacināt plastmasas utml. iepakojumus - nē - iemet maisā un pašiem lieku reizi jāiet uz konteineri.

Oi, nevajag - lielās PET pudeles tiek krātas un izlietotas 2x - pirmo reizi tajās salej bērzu sulu raudzēšanai, otrreiz (vēlāk vasarā) tajās salej zapcūdeni un uztaisa lapseņu-mušu ķerenes. Un rudenī, kad pilnas, aizskrūvē un ved uz Rīgu, uz miskasti! :)  Ir jau doma arī to mušu-vircu kaut kā izmantot (tur pāris spaiņi salasītos), bet visam laika nepietiek :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #144 : 2018. gada 16. novembris, 13:18:30 »
Ir vēl viena iespēja. Ja brauc uz LT vai EE, - nesapresētas maisos iekšā un 10 centi par katru.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #145 : 2018. gada 16. novembris, 13:44:58 »
Jup Zigi :smile: ..bet vienīgais, es tuvumā tos automatus neesmu redzējusi (iedomajies ,tumsonība) bet nedomaju,ka tur nevar iebāzt arii sapresētu... JEB... sapresētu netpazīs un kapeiku nedos? :scratch: ...to varetu pakomentēt kāds kurš to automātu redzējis... vest sapresētu pudeļu maisu buutu visādā ziņā reālāk  :talking:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #146 : 2018. gada 16. novembris, 13:49:03 »
ka tik tur nebija speciāls marķējums virsū, ka tā pudele pirkta EE vai LT

Atslēdzies Minne

« Atbilde #147 : 2018. gada 16. novembris, 14:43:09 »
Cik redzēts - AT un Vācijā - automāts ņem nesapresētas pudeles

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #148 : 2018. gada 16. novembris, 16:14:48 »
marķējums ir burts D, kur kājiņas vietā pudele.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #149 : 2018. gada 16. novembris, 16:44:47 »
es  4x lasu ko Lumbis rakstījis...  :confused: :sad_smiley:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega