Autors Tēma: Es - pensijā.  (Lasīts 5390 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Es - pensijā.
« Atbilde #30 : 2018. gada 17. septembris, 13:28:17 »
Jā, ja ģimenē nenotiks demogrāfisks sprādziens, tad arī jaunākie mazbērni būs tīņi, manai pensijai sākoties.
Par dzīves vietu/veidu drusciņ domājam jau tagad - vairāk akcentu uz laukiem, kur agrāk aizbraucām tikai nopeldēties un alu iedzert.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2018. gada 17. septembris, 13:39:23 »
Mums lauku mājai drīz jau 20 gadi būs... un tīri nesaistīti brīvdienās iedomājos, ka ja tur gribētu dzīvot pastāvīgi, tad vajadzētu vēl siltinājumu ~5cm uzlikt un siltumsūkni ierīkot... jo šobrīd apkure ir kamīns ar gaisa cirkulāciju, bet ja ilgāk padzīvo, tad tā kurināšana 2x dienā sāk besīt. Nē, patiesībā kurināt ir forši, neforši ir malku stiept un pelnus grābt ārā...

Āa, un vēl sakņu pagrabs jāuzbūvē.   Tam visam ~10 gadi laika :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #32 : 2018. gada 17. septembris, 16:06:12 »

Jā, ja ģimenē nenotiks demogrāfisks sprādziens, tad arī jaunākie mazbērni būs tīņi, manai pensijai sākoties.
Par dzīves vietu/veidu drusciņ domājam jau tagad - vairāk akcentu uz laukiem, kur agrāk aizbraucām tikai nopeldēties un alu iedzert.

Man pārliecība ir ka laukos var vecumā dzīvot tikai tie, kas tur visu mūžu ir dzīvojuši. Visdīvainākais man liekas vecumā pārvākšanās uz laukiem. Būtu jābūt otrādi - vecumā palikt dzīvoklī vai pārvākties uz dzīvokli, kur ir ūdens no krāna, malka nav jānes, kur ateja nav aiz stūra, bet, ja arī tas viss kādam laukos ir ierīkots, tad laukiem jābūt ļoti tuvu medicīnas iestādei. Kā arī - tuvu būtu jābūt kultūras dzīvei, ne dzērvju klaigām un vilku gaudām aiz stūra ziemas tumšajos drūmajos lauku vakaros.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #33 : 2018. gada 17. septembris, 16:41:11 »
Es laikam dabūtu depresiju, ja man uz vecumdienām būtu jāielien atpakaļ dzīvoklī... jau tagad klaustrofobija uznāk, kad pie kāda ciemojos, tie zemie griesti un spraukšanās starp mēbelēm... nu nē, paldies. Esmu laimīga tikusi projām un jūtos nobriedusi lauku klusumam. Dzērvju man te nenieka nav, bet kāds erickiņš pasvilpo, stirna logā ieskatās, zaķis vai lapsa - garām pacilpo. Un bekasbekasbekas...:)
Tie apšaubāmas kvalitātes masu pasākumi tuvējā esterādē nesaista ne nieka, kam kvalitatīvākam tāpat mašīna vajadzīga, ne kājas.

Vīramāte, kam 83 gadi, man liekas, nomirtu pēc mēneša, ja viņai nebūtu kur kustēties, aitu, ar ko bārties, dārza, ko ik dienas apstaigāt un pakužināt...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #34 : 2018. gada 17. septembris, 16:43:17 »
Tādu dziļo lauku simtjūdžu meža vidū ar ķemertiņu ārā, mandomāt, maz ir atlicis.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2018. gada 17. septembris, 16:58:12 »
Tā. pie darāmo darbu saraksta (sakņu pagraba) pierakstu - aitas (2 gab - bāršu viņas uz maiņām!) :) :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #36 : 2018. gada 17. septembris, 18:18:31 »
Tā. pie darāmo darbu saraksta (sakņu pagraba) pierakstu - aitas (2 gab - bāršu viņas uz maiņām!) :) :)
Domā šīs tā vienkārši uzklausīs?
Pateiks Tev:

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2018. gada 17. septembris, 19:07:11 »
Es vairāk Nāras pusē. Jo kamēr tā kustēšanās  pa dobēm un kūtiņām sagādā prieku, tikmēr viss kārtībā. Bet ja pēkšņi tāds pensionārs savos laukos kļūst nevarīgs un pieskatāms?
Jūs visi fantazējiet par tiem mundrajiem pensionāru gadiem, bet jādomā jau arī vēl tālāk uz priekšu. Tad man labāk patiktu pilsētā, un kaut kāda terase vai lodžija būtu pilnīgi pietiekama, nevis 1500m2 kopjams  zemesgabals

Vienīgi pilsētā droši vien nevarētu ciest kaimiņu trokšņus aiz sienas un uz ielas. Pašlaik tikai daži dumji suņi vankšķ, citādi klusums un miers.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #38 : 2018. gada 17. septembris, 19:12:03 »
Ek, es ļoti ceru, ka TAD man būs pietiekami liela nauda (jau) un pietiekami laba veselība (vēl), lai beidzot es varētu atļauties darīt tikai to, ko gribu darīt, un nedarīt, ko negribu. Ja tā, tad tas būs labākais laiks manā mūžā  :nam:
Kaut arī tagad jau lielā mērā daru, ko gribu. :bird:

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #39 : 2018. gada 17. septembris, 19:27:33 »
Vienīgi pilsētā droši vien nevarētu ciest kaimiņu trokšņus aiz sienas un uz ielas.
, un kaimiņus, kuri pīpē uz balkona...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #40 : 2018. gada 18. septembris, 09:05:25 »
, un kaimiņus, kuri pīpē uz balkona...
...un kaimiņus, kas dārdina "mūziku".

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2018. gada 18. septembris, 09:35:42 »
Vecumā maņas pavājinās, arī dzirde... ;)

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #42 : 2018. gada 18. septembris, 10:18:57 »
Es pagaidām laimīga strādājošā pensionāre...
Ir laiks un finanses darīt, ko gribas.
Ir laiks ar mazbērniem (7) paņemties, jautri ar viņiem, bet ar mēru.
Ir laiks braukt ciemos pie bērniem (4) un vīra (dzīvo laukos).
Patīk mana dzīve Rīgas centrā ar visām ērtībām. It sevišķi, ka ir kur aizbraukt ciemos ārpus pilsētas.
Laba dzīve...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2018. gada 18. septembris, 11:09:40 »
Nu re, es piekrītu Emīlijai - laukos ir ideāli. Pat klusos ziemas vakaros var iziet ārā klusumā, apstaigāt darzu un izpētīt, kurš tur šonakt saimniekojis. Un uzreiz ievilkties pie krāsns, pīrādziņiem, miežu putras, skābiem kāpostiem. Ak, jā - vannasistaba gan iekārtota iekšā, ir telefons un TV. Nemaz jau nerunājot par bērniem, kuri priecīgi aulekšo uz pāķiem katru brīvu brīdi, jo te ir DABA.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #44 : 2018. gada 18. septembris, 11:11:29 »
laukos ir sūdaini, ka vakarā ārā nav apgaismojuma. Pašam jākurina visādi prožektori vai jādzīvo pilnīgā peklē