Autors Tēma: Es - pensijā.  (Lasīts 5357 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies magda

Re: Es - pensijā.
« Atbilde #45 : 2018. gada 18. septembris, 11:29:11 »
Nāra- sasmējos par Taviem stereotipiem- kā ir laukos! :) Lai gan- tādi , vai līdzīgi ir vairākumam! Mēs ar vīru nu jau gadu esam oficiāli laucinieki. No pilsētas,kas domā un dara pārcēlāmies uz dzīvi lauku īpašumā. Pirms tam to pārbūvējot no augšas līdz apakšai.  Radi, draugi  un kolēģi bija , un tie,kas vēl nav bijuši pie mums, ir šokā un neticīgi groza galvu- kad mums tā lauku mendele pāries?! Mums, jo diena jo vairāk patīk! Arī par dzērvēm,kas aiz loga klaigā... :)
Jāatzīst,ka mēs to beidzot varam atļauties- bērni ir izstudējuši un savā dzīvē braši turas . Mazbērns viens- viņam ir ļoti labi un gudri vecāki :), mums tiek prieks ,kad tiekamies un kad brīvlaikos dzīvojas pie mums.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #46 : 2018. gada 18. septembris, 11:44:20 »
Es laikam iekšēji jūtos sabijusies no tādām vecumdienām, kas nāk ar fizisku nevarību, alcheimeru un demencēm  :faint:

Citādi - jebkur var labi dzīvot

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2018. gada 18. septembris, 11:48:42 »
Es laikam iekšēji jūtos sabijusies no tādām vecumdienām, kas nāk ar fizisku nevarību, alcheimeru un demencēm  :faint:

Citādi - jebkur var labi dzīvot

To jau neviens negrib, bet vēl jau, cerams, kāds laiks līdz tam visam...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #48 : 2018. gada 18. septembris, 12:55:27 »
par bērniem, kuri priecīgi aulekšo uz pāķiem katru brīvu brīdi, jo te ir DABA.

Mhm :) un nebeidz elst - cik laaabi... Un mazbērnam var smilškasti ierīkot :) un štābiņu kokā...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #49 : 2018. gada 18. septembris, 22:13:40 »
Izdomāju. Gribu dzīvot Masdar City pensijas gados, no novembra līdz martam. Otru pusi gada - Latvijā. Tā, lūk.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #50 : 2018. gada 19. septembris, 00:18:05 »
Mana sapņu pilsēta Avroville... Un viss tas dzīves ritms un dzīves iekārtojums. Ja tikai tai Indijā nebūtu tik drausmīgs klimats... iehh. Bija pasen kāda dokumentāla  filma, kā interesenti no visām valstīm, praktiski uz tukšas vietas nolēma uzcelt nākotnes pilsētu. Tur liekas arī kādi desmit cilvēku no Latvijas dzīvo. Tur, interesents atbrauc, gadu pusotra padzīvo tai dzīves ritmā, ja patīk, uzceļ māju pēc sava prāta (kādi tur interesanti projekti!). Pēc tevis, māja paliks pilsētas īpašumā. Noteikumi tādi, ka katru dienu 2 stundas jāveltī sabiedriskam darbam, kuru pats izvēlies ( teiksim šodien ravēšu, rīt  pastrādāšu bibliotekā, parīt pasniegšu pāris stundas bērniem skolā). Viss pārējais laiks pieder tev var nodarboties ar mākslu, mācīt citus, var biznesoties, ja esi spečuks kādā jomā vari  veltīt  savas idejas pilsētas pilnveidošanai. Katram cilvēkam mēnesī pārskaita kaut kādus minimālus  uztura līdzekļus, ja negribi  mājā ēst taisīt ir bezmaksas ēdnīca, kur  tiek viss gatavots ar saules enerģiju. Ja vēlies vairāk naudas, var izīrēt kādas istabas tūristiem. Tie ir vienīgie, kas kaut ko par dzīvi maksā. Bez sava gala visādu jogas un meditācijas un jebkādas citādas nodarbes. transports - velo.  Tāds īpatneis dzīves veids. Gribētos izbaudīt. Tā nepierasti

https://www.google.lv/search?q=auroville&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjBwaGeuMXdAhVlp4sKHcl1BE4Q_AUICigB&biw=1920&bih=943
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. septembris, 00:23:50 no olgucis »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #51 : 2018. gada 19. septembris, 00:21:54 »
Kas to finansē?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #52 : 2018. gada 19. septembris, 00:24:51 »
Es jau tagad tur brauktu. Bet neticas, ka tā var būt. Pārāk rožaini.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #53 : 2018. gada 19. septembris, 00:29:56 »
Es tur lasīju... īsti neatceros, bet kaut kāds princips ir . Pilsētu  dibināja liekas  piecdesmitajos gados... Internetā  daudz rakstīts. Bija arī par naudām. Nu ķipa, interesentiem, kas vēlās pārcelties bija aprakstīti noteikumi. Tad pie viņiem  ļoti dadzas mājas pieņem tūristus - visu gadu, es pat atradu, kur var pierakstīties  un kā sazināties ... Ja nebūtu Indija ar saviem 40 grādiem ...  Liekas, ka par dzīvi nemaksā tikai iedzīvotāji, tie kas  vēl domā un grib, maksā dienas naudu un ko tur vēl. Vēl  viņiem bija kaut kādi veikaliņi ar  ārstniecības zālēm... es neiedziļinājis. Kaut gan labprāt palasu, kas tur jauns

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #54 : 2018. gada 19. septembris, 00:31:19 »
Jāpameklē tos noteikumus, liekas es pat krievu valodā atradu ... pameklēšu ... Nu tiešām tāda dzīve, kas man patiktu

https://www.quora.com/What-is-Auroville-in-India

te kaut kas  nedaudz ir ... bet es vēl plašāk redzēju , jāpameklē

https://life-with-dream.org/aurovil-gorod-budushhego-ili-kuda-privodyat-mechty/

re kur vēl... šoreiz nav iespaidi no  ģimenītes, kas uz pāris dienām iebrauca,  bet gan  tāda Avrovilla, kas man patiktu

https://bigpicture.ru/?p=733967

« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. septembris, 01:03:09 no olgucis »

Atslēdzies karloss

« Atbilde #55 : 2018. gada 19. septembris, 09:52:11 »
Citāts
kādi desmit cilvēku no Latvijas dzīvo
Nezinu, cik latviešu tur dzīvo, bet zinu vienus, kas tikko tur paciemojušies. Vieta lieliska, noteikti vajag kādreiz aizbraukt, ja gribas, dziļu pensiju negaidot.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #56 : 2018. gada 20. septembris, 13:22:46 »
Domājams, ka tā būs izdienas pensija, un ka diezgan ātri.  ;)
Mierīga dzīve mazpilsētā pie jūras savā privātajā mājiņā... Braucieni makšķerēt uz kurieni un kad vēlos. Nākotnes mazbērni (ja nu tādi būs) ciemos tikai komplektā ar vecākiem. Izbraucieni ciemos pie draugiem un radiem nelielos un saprātīgos apjomos. Un fiziskā un garīgā veselība lai puslīdz turas.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #57 : 2018. gada 20. septembris, 13:39:13 »
oj...Ragana man atgādinaja, ka zinu vienu penZionāru savā ģimenē, kurš aizgāja penZijā...hm..varu kljūdīties,bet apmēram pirms 6.gadiem.Pinīg satraka  :rofl: - pārvācās uz citu pilsētu, dzied korī, atrada darbu iepriekšējā sfērā tikai jau augstākā reitingā, nedēļas nogalēs brauc uz lielpilsētu pasniedz kkadas tur gudras lietas kursantiem ar ko nopelna + tikpat laikam cik pamatdarbā... regulāri tup mežos un ierakumos..nezinu lakam tas pie darba specifikas piederas... vēl iestājās augstskolā studē tieslietas un kkādu likumdošanu  :scratch: , jebkurā brīvā brīdī rūpējas par vecākiem un kaķiem un papagaiļiem...+ vēl visskkas ko es nezinu un apakstiit nespēju...
karoč es varu tikai apbrīnot...man tāds apjoms aktivitāšu tikai sapņos var rādīties.... es nespētu :( neenu oky ,es esmu vecāka...cik labi, tas nozīmē,ka man nav jātrako jaunākiem līdzi :D
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #58 : 2018. gada 20. septembris, 13:57:55 »
Enerģija ir dāvana.  :saule: Pie tāda secinājuma sen esmu nonākusi vērojot dzīvi un cilvēkus.
Man kaut kā tā deva ir tikusi vai nu mazāka, vai vismaz stipri nevienmērīgi sadalīta. Līdz ar to nākas sevi paskubināt, paškājīgi sev sadotot pa pēcpusi, lai iegūtu vismaz kaut kādu paātrinājumu.
Kādreiz es domāju, ka esmu slinka no dzimšanas un šai sakarā grimu pašpārmetumos. Tagad daru viskautko, lai varētu slinkot ar zināmu komfortu un ar laisku skaudībiņu nolūkotos uz aktīvistiem.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #59 : 2018. gada 20. septembris, 16:54:18 »
 Mellene, pec Tava rakstītā - Tu esi vecāka par pirms 6 gadiem pensijā aizgàjušu pensionāru?  :rat:  :rofl:
Pārlasīju 3reiz!