Autors Tēma: Vai laba saruna var būt bezpersoniska?  (Lasīts 5302 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Vai laba saruna var būt bezpersoniska?
« Atbilde #30 : 2018. gada 19. septembris, 23:00:00 »
citu reizi uzreiz jādefinē laikam, kas ir laba saruna, bet tas izslēdz pusi šīs sarunas. Mani neinteresēja nodefinēt, bet kā tagad savilkt tomēr visu kopā, es nezinu.  :scratch:

Ja godīgi, jēgu šai sarunai nesaskatu, kur nu vēl labu ;) , tā, papļāpāt laiku īsinot... :)

Atslēdzies karloss

« Atbilde #31 : 2018. gada 19. septembris, 23:06:36 »
Tad kādas ir šīs sarunas - personiskas, bezpersoniskas?  Bet labas gan ir.  :smile:  Galu galā - citādi jau nerunātu. ;)
Tātad daudzas labas sarunas šeit ir bijušas un ir ar virtuālu bezpersoniskumu, bet tomēr ar personiskām detaļām.

Citāts
Ko jāsaprot ar "bezpersoniska"?
citā aspektā bezpersoniskumu var saprast arī "bez personas piejaukumiem", neitrāla, bez aizspriedumiem, anglsiki arī "unbiased". Dažreiz, manuprāt, labām sarunām tieši nepieciešama tā distancēšanās no "savas personas", lai varētu sakarīgi parunāt un kaut ko jaunu izdomāt un kaut kur ar to sarunu "nokļūt".

Atslēdzies karloss

« Atbilde #32 : 2018. gada 19. septembris, 23:11:43 »
Nu, laba saruna, ja sarunbiedriem interesē vienam otra domas. Pieņemsim, bet arī tad saruna var
izvērsties dranķīga, ne laba. Vai sarunai obligāti jābūt labai?, būtiskāk, ka rezultatīva.
o, šis man patīk. interesē vienam otra domas un ir rezultāts. Ja patiešām interesē abi, tad var sākt sarunāties, piekrītu. Bieži vien nākas sastapties tikai ar sava viedokļa bāšanu otram ausī.

Atslēdzies karloss

« Atbilde #33 : 2018. gada 19. septembris, 23:12:32 »
papļāpāt laiku īsinot... :)
šis jau arī ir ielikts zem "dienas pļāpa";)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2018. gada 19. septembris, 23:21:13 »
Laba saruna  n o t e i k t i  n a v skolmeistariska tirpināšana  :P
Tev kāds referāts jāraksta?

Atslēdzies reno

« Atbilde #35 : 2018. gada 19. septembris, 23:33:44 »
Nevajag jaukt saturīgu sarunu, kurā iegūst konkrētu jaunu informāciju par līdz šim nezināmām lietām ar pačalošanu laiku pavadot, kaut gan arī tā var būt interesanta un jaunu informāciju sniedzoša. Kad notiek viena vai otra veida saruna -to šeit nevar paredzēt. Ja tevi tas uztrauc -raksti pats un uzsāc to domu apmaiņu,galvenais - jāpaveicas atrast īsto tēmu īstajā brīdī.

Atslēdzies karloss

« Atbilde #36 : 2018. gada 19. septembris, 23:35:37 »
Referāts nav jāraksta, nē. Jautājums arī galvenokārt nav par to, kas ir laba saruna, bet vai laba saruna var vai nevar būt bezpersoniska. Es arī neredzu vajadzību obligāti pievilkt klāt referātu, klau, es arī īsinu laiku pļāpājot.  :just_popcorn: Ja man ir daudz laika, ko īsināt, es varu katram atbildēt kaut vai divreiz. 

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #37 : 2018. gada 19. septembris, 23:41:00 »
jebkura saruna forumā jau sen nav bezpersoniska. Par katru  sarunas dalībnieku daudziem jau sen ir savs viedoklis. Tevi es iedomājos, kaut kur tā starp 37 un 42, tādu garlaikotu kantora darbinieku, kas nedēļas beigās   dzer mohito un nedēļas sākuma šampi. Pats droši vien nepērk, tātad strādā  jautru dāmu kolektīvā. Īsti neesi gatavs komunicēt, bet papļāpāt gribās.  Mans tēls droši vien, tāds gaisā pasists sievišķis ar švilpi galvā un ortopēdisko matraci guļamistabā, kas  drausmīgi gari raksta, bet visi viņu pacieš, jo to prasa Labais Tonis.

Atslēdzies karloss

« Atbilde #38 : 2018. gada 19. septembris, 23:56:43 »
Tevi es iedomājos, (..)
Pilnīgi nekas neatbilst manai personai, atskaitot izlaktos dzērienus minētajās dienās, sagadīšanās.  :n+:

Citāts
Īsti neesi gatavs komunicēt, bet papļāpāt gribās.
Patiesībā otrādi, bet visu jau uzreiz nevar. Neaizmirsti, ka daudzi joprojām mani lamā par kaut kādu x un y inkarnāciju vispār atsitot jebkādu komunikācijs iespēju. Man arī bija maldīgs priekšstats par iespēju anonīmi te sarunāties, jo ne anonīmi un iepostējot sava kaķa/suņa/astoņkāja bildes un ceļojumu bildes var arī soctīklos, kur visi visiem rads un draugs.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #39 : 2018. gada 20. septembris, 00:07:13 »
protams, ka tas neesi tu ;o)))) tas ir tavs tēls, kas jau Man izveidojās. Droši vien ar laiku nāks klāt kādas citas iezīmes, vai kaut kas mainīsies. Kāpēc tevi uztrauc, x un y reinkarnācijas varbūtība? Varbūt meitenes noilgojušās pēc x , kur nu pēc y. Ļaut tak viņām pasapņot.

Atslēdzies karloss

« Atbilde #40 : 2018. gada 20. septembris, 00:12:35 »
Jā, cilvēkiem laikam patīk veidot tēlus. Mani nesatrauc inkarnācijas, mani drīzāk tas kaitina, ja ne aizvaino. Bet saprotu, ka tā ir kaut kāda šī foruma karma un vēsture, kam vienkārši jātiek cauri, bet nav vnk patīkami, ja godīgi  :brauc: Un par citiem es vados pēc principa "Don't figure others out", jo priekšstats par sevi jau ir maldīgs, kur nu vēl par citiem. Bet pēc tam cilvēkam ir tieksme reaģēt, pamatojoties uz šī maldīgā priekšstata par otru.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 20. septembris, 00:19:28 no karloss »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #41 : 2018. gada 20. septembris, 00:15:49 »
Tas ir vairākos virzienos - gan Tu pats veido savu tēlu, gan par Tevi katrs veido savējo - nekas ūbersevišķs vai tikai šim forumam raksturīgs, atslābsti, lūdzu, nedaudz ;)

Atslēdzies karloss

« Atbilde #42 : 2018. gada 20. septembris, 00:24:00 »
 :bricks:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #43 : 2018. gada 20. septembris, 00:25:13 »
ai, da beidz? Skaties no pozitīvās puses, ja meitenes nevar aizmirst x un y, tātad tie bija spilgti tēli un ja tiem līdzinies, tātad neesi zemē metams, vai ne? Bet tu vēl pārāk maz esi runājis, lai varētu  iezīmēt kādas līdzības. Gan jau tu mūs vēl pārsteigsi. Mēs mīlam savus  foruma vīriešus, pāri nedaram... es pat teiktu, ka viņiem jābūt stipriem nerviem lai to uzmanību izturētu

Atslēdzies karloss

« Atbilde #44 : 2018. gada 20. septembris, 00:38:21 »
ai, tas iepriekšējais bija par to, ka tēma pašaprakās. Viss aizgāja tieši manas personas iztirzāšanā. ;)