Autors Tēma: Iesaku filmu  (Lasīts 3842 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Iesaku filmu
« : 2018. gada 24. septembris, 17:41:56 »
Esmu diezgan liela :) kino skatītāja, sekoju līdzi jaunumiem, kā arī eju uz kino, ja kāds treileris mani ir uz to iedvesmojis. Biju uz šo -  "A Simple Favor" ("Neliels lūgums")

https://www.youtube.com/watch?v=rAqMlh0b2HU

Iesaku, sen neviena filma nebija tā ievilkusi un pārsteigusi ar savu neparedzamību un negaidītiem pavērsieniem. Kā arī - superīgā Bleika Laivlija.
Netā diez vai filmu atradīsiet, jo tikai tagad iekš kino iet pirmizrādes, tā ka kuriem pilsētā nav kino - pierakstiet nosaukumu un gaidiet netā, kuriem kino ir pieejams - iesaku aiziet, nenožēlosiet! Patiks gan kungiem, gan dāmām.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 24. septembris, 17:44:38 no Luīze »

Atslēdzies Krimsons

Atb: Iesaku filmu
« Atbilde #1 : 2023. gada 26. septembris, 19:00:22 »
Nav gluži mans žanrs, bet tiešām izcila starpžanru eklektika!
Nākamais komentārs pilnīgi citā sakarībā, vienkārši negribēju jaunu tēmu.

Bet pieklājības pēc un ar patiesu baudu rezultātā noskatījos minēto kino.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #2 : 2023. gada 26. septembris, 19:05:13 »
Gribu parunāt par kino teoriju kā tādu.

Esat kādreiz aizdomājušies par attēla, skaņas un teksta kopsakarībām?
Ideāla filma, protams, ir šo visu triju apvienojums.
Diemžēl, mūsdienās dominē vai nu specefekti, vai arī ekrāna dialogi, kas pēc savas būtības nav kino, bet gan teātris.

Pat mēmajā kino savulaik neiztika bez paskaidrojošā teksta.
Tomēr, vai spējat iztēloties kino mākslu dziļākajā būtībā, kur tikai un vienīgi attēls visu spēj izteikt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2023. gada 26. septembris, 20:47:37 »
Tu jau pateici -ATTĒLS. Attēlu virkne, kas atspoguļo mirkļa emocijas.
Nē, nevaru iedomāties, ka attēls spētu mums pieņemamā veidā izstāstīt stāstu. Diez vai pantomīma to var aizstāt. Mani pantonīma nespēj saistīt.
Jo tas jau nav vienkārši attēls, bet emocijas, kas tajā ieliktas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2023. gada 26. septembris, 20:54:53 »
Nu bet protams! Mans mīļais Stellings  :in-love: 
Krimson, noskaties jūtūbē - Jos Stelling The galery kaut, tev patiks, filmiņa īsa, bez teksta un tad jau būs āķis lūpā skatīt arī ko citu no viņa filmām bez teksta... ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 26. septembris, 21:07:12 no tuk »

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #5 : 2023. gada 27. septembris, 08:59:52 »
Tuk, noteikti apskatīšos!

Savas domas ilustrācijai varu ieteikt uzmest aci "No One Will Save You"  https://rezka.ag/films/horror/61945-nikto-tebya-ne-spaset-2023.html
Tā ir bezvērtīga šausmene par citplanētiešu ierašanos, var paņemt sākumu minūtes 15, pēc tam pārtīt, vai neskatīties nemaz.
Filmā līdz beigām pilnīgi viss tiek izskaidrots tikai un vienīgi ar attēla palīdzību, mūzika ir tikai fona pēc.

Jā, viss jau tāpat skaidrs - šausmene, bet tomēr uzņemt filmu, kurā vispār nav sarunu kā sugas, un galvenā varone pasaka tikai vienu vārdu pati sev Okej...

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #6 : 2023. gada 27. septembris, 09:58:31 »
Ceru, ka tas ir dziļi personiski (jo nav pārlieku pozitīvi), bet mani uz mūžiem ir ietekmējusi Odrijas Tatū filma L'écume des jours / Mood Indigo

https://rezka.ag/films/fantasy/435-pena-dney-2013.html

Avangarda, Art House, Fantasy filma par slimu meiteni, kuru beigu beigās nogalina vēzis.

Sarunas un skaņa, protams, eksistē, bet visa sāls ir video filmas sākumā vs filmas beigās - neko ģeniālāku kino vēsturē neesmu atradis.
Man šī filma jau gadus desmit brīžiem rādās nakts murgos - nesagatavotiem iesaku sagatavoties pirms noskatīšanās.

Filmas psiholoģiskais vēstījums ir pārlieku programmējošs negataviem prātiem.
Saprotošiem iesasku, jo zelts pārdomām.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 27. septembris, 10:10:49 no Krimsons »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2023. gada 27. septembris, 11:53:24 »
Pieļauju, ka visi arī atceras Herca Franka dokumentālo filmu "Vecāks par 10 minūtēm"(1978.) Teksts tiešām ne vienmēr sižeta uztverei un stāstam nepieciešams.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #8 : 2023. gada 24. decembris, 01:22:25 »
replay veido gana labus tulkojumus, šīs ir viens no piemēriem:  https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/313580/serloka-holmsa-privata-dzive-kriminalkomedija
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2024. gada 13. septembris, 20:34:28 »
Vakar LTV1 arhīvā noskatījos 2022.g. filmu Bezgalīgā mīlestība (rež.Emanuele Crialese  - L'immensita) ar Penelopi Krusu mātes lomā (vāciskais filmas nosaukums Meine fantastische Mutter - Mana fantastiskā māte) . Vēl šodien esmu uz šī stāsta uznestā viļņa.

Parasta itāliešu ģimene 70.to gadu Romā. Māte, tēvs, 3 bērni. Vecākā meita ar sava dzimuma identitātes problēmu, bet nenobīstieties - filmā šī tēma nav uzbāzīga vai didaktiska. Uzrunā filmas enerģētika, savā ziņā vieglums un gaišums. Aktieru tuvplāni, bērni, starojums, montāža, mūzika - vienkārši brīnišķīgi.

Priecāšos, ja kāds noskatīsies un kādu uzrunās. Vēl īsu, īsu brītiņu, vrb pāris dienas, skatāma arhīvā LTV1 un LTV7.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2024. gada 15. septembris, 17:42:44 »
Ja"Bezgalīgajai mīlestībai" nebūtu lasījusi dziesmu teksta tulkojumu, daudz kas būtu zudis. Man.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #11 : 2024. gada 15. septembris, 17:51:05 »
Tagad par filmu "Zaglis, viņa sieva un kanoe".
Mani laikam uzrunāja stāsts. Pie tam, ja vēl teikts, ka patiess gadījums. Man ir grūti atbildēt, vai man patika filma. Man patika stāsts. Jau tagad pieļauju, ka šeit taps diezgan liels savārstījums no manām pārdomām.
Paga, es vispār drīkstu šeit likt gandrīz vai satura izklāstu?

Neatklājot sižetu - atbilde uz Minnes jautājumu par aktieri. Mani šajā filmā viņš vienkārši besīja :mrgr:  Mani besīja viņa pusplikais pauris, pārgudri pašapmierinātā sejas izteiksme, skūpstīšanās maniere. Tad aizdomājos, tas laikam labi, ja viens aktieris dažādās filmās izsauc dažādas reakcijas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2024. gada 15. septembris, 22:31:46 »
Man domāt - ļoti labi, ja aktieris pārliecinoši var nospēlēt dažādus tipāžus - tādēļ mani interesēja Tavs viedoklis :smile:

Nu, aktieris kā vīrietis vispār nav diez kāds siržukauzējs, bet Klusajā dzīvē viņš izraisīja siimpātijas, kurpretī šeit ne - baigais manipulators, tāds maigais sadists kkādā ziņā.

Man arī patika, ka stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem un vnm patīk, ja beigās izrādās, ka attiecīgie cilvēki vēl kkur turpina savas dzīves - dzīves Pēc.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2024. gada 15. septembris, 22:34:41 »
Ja"Bezgalīgajai mīlestībai" nebūtu lasījusi dziesmu teksta tulkojumu, daudz kas būtu zudis. Man.

Jā, pieminēju mūziku, bet par tulkojumu neiedomàjos pateikt. Tev taisnība - tas bija īsti vietā. Un ilgie tuvplāni man patika, varoņu acis

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #14 : 2024. gada 16. septembris, 16:16:23 »
Pāris domas, kuras radās, noskatoties filmu "Zaglis, viņa sieva un kanoe".
Pirmā. Piedošana. Pārsvarā vecāki bērniem piedod vairāk (ātrāk) nekā bērni vecākiem.
Otrā. Tuvs cilvēks tiek apglabāts. Un tad izrādās, ka dzīvs. Kāda laime, Kāds prieks. Tad, savukārt,  izrādās, ka apčakarējis ar savu nāves faktu. Prieks pazūd, jo tā vietā stājas aizvainojums. Baiss aizvainojums. Vairs nav svarīgs fakts, ka mīļotais tētis dzīvs. Svarīgāks ir apčakarējiens.
Trešā. Pirmās un vienīgās attiecības, kuras sākušās 14 gadu vecumā. Pakļaušanās vīram. Bailes tikt pamestai.
Ceturtā. Dzīve kā spēle. Ar noteikumiem. Bez noteikumiem. Un noteikumi mēdz mainīties.