Autors Tēma: Sāpes kŕūšu rajonā. Elpas trūkums  (Lasīts 2566 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Elk377

Sāpes kŕūšu rajonā. Elpas trūkums
« : 2018. gada 26. septembris, 00:22:53 »
Labdien. Šī gada sākuma piemetās kaite. Sāka sāpēt krūšu rajonā kad ievelku elpu, sākuma nekādi nevarēju nožāvāties, nevarēju ievilkt pietiekami elpas jo sāpēja. Vēlāk pēc kāda laika sāpes pārgāja. Tad atkal sākās ka nepietiek elpas lai nožāvātos, velku gaisu iekšā sāk itkā durt, smacēt iekšā un viss jāpūš ārā. Ir bijis ka vienkārši pietrūkst gaisa lai nožāvātos. Sāpēja gan labajā pusē gan kreisajā.
Dzīvoju ārpus LV. Cik reizes pie ārsta neesmu bijis tik neko neatrod. Ņēma asinsanalīzes, taisīja rentgenu, klausījās kas iekšā, asinsspiediens utt. Neko neatrada.
Tagad jau iet kāds 7 mēnesis. Dažas dienas viss labi un pa laikam parādās atkal, biežāk bez sāpēm bet gaisu ievilkt grūti. Ir arī bijuši no tā ka vienkārši pakustos , īpaši rokas kad vēzē.

Ir kādas idejas kas varētu būt par vainu?
Un pie kāda tieši speciālista vajadzētu iet LAtvijā?
Aizmirsu piebilst. Pa visu šo laiku ir pasliktinājusies veselība.
Nogurums. Ir bijis ka galvas reiboņi.

Vīrietis 26 gadi, 185cm , 85kg

Atslēdzies olgucis

Re: Sāpes kŕūšu rajonā. Elpas trūkums
« Atbilde #1 : 2018. gada 26. septembris, 01:29:30 »
Sāpes krūtīs ieelpojot, varētu būt dažādu iemeslu dēļ. Vari pameklēt Googlē pēc simptomiem. Pameklēju - Google piedāvā tādus variantus : plaušas, sirds, asinsvadi, kuņģis, traumas.
1. Plaušu karsonis... nu septiņus mēnešus priekš plaušu karsoņa tā kā par ilgu;
2. Sirds, sirds perikarda iekaisums - tur apkārt sirsniņai ir tāds aizsarga  "maisiņš", kas to brīnumu sargā... bet nu diez vai to tev izmeklējot atrastu
3. Stenokardija - tam tu esi par jaunu
4. Plaušas no pārējiem orgāniem aizsargā arī tāds maisiņš, saucās pleiras membrāna, tur ir tāds šķidrums, kas  kā gaiss riepās pasargā plaušas no traumām, ja bija kāda trauma, varēja to pārdurt vai vienkārši rasties iekaisums, tāpēc ieelpot ir sāpīgi, tad vēl tas šķidrums sāktu krāties plaušās un vienkārši nepietiek  vietas pilnai ieelpai, tāpēc arī nogurums - organismam maz skābekļa;
5. Paaugstināta kuņģa skābes izdalīšanos  un skābes atviļņa problēmas. Nu to kuņģa problēmu varētu gan dabūt, ja ēd uz ātro  roku, to kas pagadās. Tā skābe, īpaši guļot naktī apdedzina elpvadus... kaut kā tā.

var vēl palasīt
https://www.aslimnica.lv/lv/saturs/sapes-kruskurvi
http://nesaap.lv/sapes-krutis

Atslēdzies Elk377

« Atbilde #2 : 2018. gada 26. septembris, 02:04:36 »
Sāpes krūtīs ieelpojot, varētu būt dažādu iemeslu dēļ. Vari pameklēt Googlē pēc simptomiem. Pameklēju - Google piedāvā tādus variantus : plaušas, sirds, asinsvadi, kuņģis, traumas.
1. Plaušu karsonis... nu septiņus mēnešus priekš plaušu karsoņa tā kā par ilgu;
2. Sirds, sirds perikarda iekaisums - tur apkārt sirsniņai ir tāds aizsarga  "maisiņš", kas to brīnumu sargā... bet nu diez vai to tev izmeklējot atrastu
3. Stenokardija - tam tu esi par jaunu
4. Plaušas no pārējiem orgāniem aizsargā arī tāds maisiņš, saucās pleiras membrāna, tur ir tāds šķidrums, kas  kā gaiss riepās pasargā plaušas no traumām, ja bija kāda trauma, varēja to pārdurt vai vienkārši rasties iekaisums, tāpēc ieelpot ir sāpīgi, tad vēl tas šķidrums sāktu krāties plaušās un vienkārši nepietiek  vietas pilnai ieelpai, tāpēc arī nogurums - organismam maz skābekļa;
5. Paaugstināta kuņģa skābes izdalīšanos  un skābes atviļņa problēmas. Nu to kuņģa problēmu varētu gan dabūt, ja ēd uz ātro  roku, to kas pagadās. Tā skābe, īpaši guļot naktī apdedzina elpvadus... kaut kā tā.

var vēl palasīt
https://www.aslimnica.lv/lv/saturs/sapes-kruskurvi
http://nesaap.lv/sapes-krutis

hmm liels Paldies par atbildi. Tērējat savu laiku ar tik smuku atbildi ))

Tātad kādus ārstus ieteiktu man apmeklēt kā pirmos?
Kardiologs sirdij .Un plaušām kurš dakteris palīdzētu vairāk?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2018. gada 26. septembris, 02:18:00 »
Tikai, lai izslēgtu iespēju.
Lauztas ribas nav bijušas? Kāds kritiens, cita trauma? Bet to rentgenam būtu bijis jāuzrāda.

Atslēdzies Elk377

« Atbilde #4 : 2018. gada 26. septembris, 02:24:47 »
Tikai, lai izslēgtu iespēju.
Lauztas ribas nav bijušas? Kāds kritiens, cita trauma? Bet to rentgenam būtu bijis jāuzrāda.

nekad neko neesmu lauzis. Un traumas kŗūšu rajonā nekas tāds nav bijis.
Kad taisīja rentgenu uzsvars bija uz gaisu plaušās ( angliski tas būs - pneumothorax) .

Atslēdzies Elk377

« Atbilde #5 : 2018. gada 26. septembris, 02:40:27 »
Un vēl. Esmu klausījies citu cilvēku viedokli, kuri zina kas man par kaiti. Daudzas reizes esmu dzirdējis ka tas varētu vienkārši būt kāds nervs kurš ir ''pagriezies'' ne tā kā tam vajadzētu būt. Dzirdēts daudz par šo klausītāju ''paziņām'' kuriem palīdzējusi adatu terapija.

Par neko tādu līdz šim neesmu domājis un neesmu nekam tādam ticējis, bet pēdējie 7-8 mēneši ir mani tā nogurdinājuši, ka esmu gatavs pamēģināt daudz ko .

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2018. gada 26. septembris, 06:26:05 »
Aizej pārbaudies uz žultsakmeņiem. Nopietni.
Man gan tās sāpju lēkmes nebij ar žāvāšanos un roku kustināšanu saistītas, vienkārši uznāca bezelpa ar spazmām tā ka maz neliekas... Nekādi nesasaistījās ar iekšu darbībām, likās - "nervs", "stress", "varbūt sirds" u.c. baismas. Atrada akmeņus, izvācu žultspūsi, viss pārgāja.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2018. gada 26. septembris, 07:19:43 »
vajag ģimenes ārstu, kuram ir pilns rublis un sākt kompleksu izmeklēšanu. Analīzes, t.sk. specifiskās, ļautu vismaz izslēgt citas lietas, jo palielinātais nogurums liek aizdomāties. Mugurkaula rentgens un ķirurga konsultācija. Varbūt, ka beigu galā var tikt cauri tikai ar fizioterapeitiskiem vingrojumiem, ja tas tiešām ir tikai starpskriemeļu nervs. Bet forumā diez vai kāds izārstēs

Atslēdzies Elk377

« Atbilde #8 : 2018. gada 26. septembris, 12:22:52 »
Ğimenes ārsts man diemžēl ļoti slikts. Pie kāda tieši speciālista vajadzētu iet sākymam?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2018. gada 26. septembris, 12:37:30 »
Ğimenes ārsts man diemžēl ļoti slikts.
Nomainīt nevar? Būtībā ģimenes ārstiem ir terapeita kvalifikācija, tad sanāk - pie cita terapeita. Viņi tā kā vairāk kopsakarā ķermeni skatās, nevis atsevišķi. Un, ja nevar palīdzēt,  lai iesaka, pie kā tālāk iet.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2018. gada 26. septembris, 13:42:30 »

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #11 : 2018. gada 26. septembris, 14:07:48 »
Algologs nez vai šoreiz būs īstā adrese.Kā jau teica  Bobis - SAKARĪGS ĢĀ - būtu jāsāk ar plašām analīzēm, kvalitatīvu muguras skriemeļu rtg. Ja runa par speciālistiem - pulmonologs - plaušu speciālists. Pieaugošais nespēks liekas aizdomīgs - nav raksturīgs starpribu nerva kairinājumam.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2018. gada 26. septembris, 14:21:29 »
Izskatās, ka autors gatavs sist galvu pret sienu, lai tām fiziskajām izpausmēm, kas var norādīt uz da jebkādu virzienu, tomēr kāds pateiktu SPECIĀLISTU.
Tā vietā, lai iedziļinātos, prātīgi un loģiski apsvērtu, apklaušinātos pēc laba ģimenes ārsta vai vienkārši internista. Jo katrs spečuks meklēs savā lauciņā. Var jau būt, ka aizraksies līdz saknei, bet tas viss prasa laiku un, iespējams, līdzekļus. Var to ceļu mēģināt saīsināt

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2018. gada 26. septembris, 14:23:57 »
To algologu es minēju kā alternatīvu puiša nesakarīgajam ģimenes ārstam. Jebkurš speciālists var nosūtīt uz analīzēm un pie cita speciālista pēc vajadzības. Par naudu viss notiek un ātri.
Bet sameklēt LABU ģimenes ārstu un vēl tikt pie viņa klāt prasa laiku.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2018. gada 26. septembris, 14:28:16 »
Protams, ka visu var, bet labāk tomēr spečuks, kurš plašāk redz laukumu.
Es, piemēram, liktu uz gremošanas traktu, lai iet pie Danilāna. Tā jau var skraidalēt.

Pie internistiem tikt klāt nav tik sarežģīti