Autors Tēma: Kā dzīvot ar ģipsi?  (Lasīts 3807 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Re: Kā dzīvot ar ģipsi?
« Atbilde #15 : 2018. gada 27. septembris, 00:52:52 »
Adāmā adata noteikti noderēs,  piedomā pie drēbēm, lai vieglāk uzvilkt, šad tad varētu būt smeldze traumētā vietā, tas ir normāli - iedzer kādu ripu. Un pacietīgi gaidi 6 nedēļas. Tāda ir tā dzīve. Fizioterapija noteikti noderēs... bet vēlāk.  Skaties no labās puses - vārīgā vieta rokai ir piesegta un kaut kad tev to ģipsi noņems.  Bērni, mazbērni ir? Pasaki, lai tev uz ģipša ko mīļu uzraksta. Tad tev tas ģipsis patiks vairāk.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 27. septembris, 07:04:47 no pitons »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #16 : 2018. gada 27. septembris, 07:27:17 »
kaut kur tv redzēju ka mūsējie džeki izdomājuši ģipša vietā 3D langetes, uzliekamas, plasikāta. Maza, plāna, vienkārša, nekāds ģipša klucis..  Sīkāk par pieejamību nezinu

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2018. gada 27. septembris, 07:37:11 »
kaut kur tv redzēju ka mūsējie džeki izdomājuši ģipša vietā 3D langetes, uzliekamas, plasikāta. Maza, plāna, vienkārša, nekāds ģipša klucis..  Sīkāk par pieejamību nezinu

Es arī mēģināju šo atrast Elzzy, bet no Delfiem pazudis. Bija par kaut kād;am inovācijām, par ko balsot

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2018. gada 27. septembris, 07:40:14 »

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #19 : 2018. gada 27. septembris, 08:28:58 »
Man ir tā locītava, kura uzreiz zem delnas. Pirksti brīvi, kustinu. Sāp joprojām riebīgi. Tā kā otra roka arī kritienā cieta - ir jautri. Par to plastikāta ģipsi - prasīju, sākumā pienākas klucis

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #20 : 2018. gada 27. septembris, 17:17:46 »
Vēl no dabas līdzekļiem der Altaja mumijo (zolotoje mumijo) - ir aptiekās.Garšo riebīgi, bet var izšķīdināt pienā vai ūdenī, pieņemt medu klāt - veicina ātrāku kaula reģenerāciju

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2018. gada 27. septembris, 20:30:25 »
profesionālais debilisms -lasu ģipsis, domāju -riģipsis

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #22 : 2018. gada 28. septembris, 08:10:58 »
Vēl no dabas līdzekļiem der Altaja mumijo (zolotoje mumijo) - ir aptiekās.Garšo riebīgi, bet var izšķīdināt pienā vai ūdenī, pieņemt medu klāt - veicina ātrāku kaula reģenerāciju

ne par tēmu, bet par Mumijo asociācijas tikai ar anekdoti. Peķka rāda Čapajam mazu melni brūnu pikucīti un prasa - Kas tas ir? Mumijo? Čapajs paņem, paosta, pagaršo, nospļaujās un saka - garšo pēc sūda. Uz ko Peķka atbild - Nu, jā, es jau domāju - no kurienes man biksēs varētu gadīties Mumijo.

Atslēdzies dille

« Atbilde #23 : 2018. gada 03. oktobris, 15:31:04 »
Labā ziņa, ka viss reiz pāriet un sadzīst.
Paredzēto 4 nedēļu vietā 3 mēnešus dziedēju muskuļa plīsumu kājā, bija vēl 2 recidīvi, jo man visu gribējās tā strauji, fiksi.
Nācās nomierināties un samierināties un izbaudīt plusus. Un tādi ir vienmēr, atkarīgs tikai, kā uz visu paskatās :)

(Bob(j)a aņuks smieklīgs, bet es sakaunējos atzīmēt ar "patīk" )

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #24 : 2018. gada 03. oktobris, 19:52:31 »
Tā. Pēcārsta update - pēc 4 nedēļām jāiet pie fizioterapeita jau bez ģipša :D

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #25 : 2018. gada 07. oktobris, 20:48:04 »
Ja nu te kāds ieskatās - zilumi zem ģipša ir normāli? Visas rokas zilas. Zem un ap.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #26 : 2018. gada 07. oktobris, 21:16:24 »
Droši vien zilumi ne jau no ģipša, bet no trieciena.
Un šitie roku zilumi var būt teju vai līdz pleciem.

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #27 : 2018. gada 07. oktobris, 21:21:21 »
Bet viņi metās arvien jauni. Šovakar 2 svaigus atradu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #28 : 2018. gada 08. oktobris, 00:48:51 »
elkonis tev nav ieģipsēts? vai tikai plaukstas locītava un līdz elkonim? Vispār jau asinsrite varētu būt nedaudz ierobežota, tomēr ģipša spiediens virsū, ja roku nekustina, tad asins līdz kapilāriem knapi tiek. Ja zilumi, tad kaut kas ar asinsriti. Mēģini varbūt šad tad viegli elkoni pakustināt, palūdz lai kāds no mājiniekiem tev viegli pirkstu galus pamasē. Pirksti auksti? Pati diez vai varēsi pirkstu galus savā starpā paberzēt, kauliņiem jādzīst , nevajadzētu lieki piepūlēt. tev laikam, bija locītava traumēta , un otrai rokai arī kaut kāda problēma... Ka zilumi, tad kaut kur iekšēji asinsvadi plīst. Parasti jau pirkstu gali ar ģipsi vienmēr tādi tumšāk, bet zilumus neatceros. Ja patiešām bailes paliek, piezvani ģimenes ārstam, pakonsultējies, vai tev ir jāuztraucas vai ne?