Autors Tēma: ķirbja kūka  (Lasīts 1819 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

ķirbja kūka
« : 2014. gada 15. novembris, 17:43:54 »
Recepti ņēmu no laikraksta Diena (ja pareizi atceros, jo interesantas receptes mēdzu izkopēt no daudziem preses izdevumiem). Pārrakstu recepti ar saviem komentāriem iekavās.

6 porcijām (kā to var izmērīt???) vajadzēs:
350 g smilšu cepumu vai 2 paciņas Selgas cepumu (ņēmu vienu cepumu paciņu, jo man nepatīk bieza pamatne)
200 g sviesta (ņēmu aptuveni 80 - 90 g un vienu ēdamkaroti medus)
700 g ķirbja (bija ap kilogramu)
1 bundža nevārīta iebiezinātā piena ar cukuru
2 olas
1/2 citrona (norīvēju miziņu un izspiedu sulu no vesela citrona)
35 g mannas

Cepumus sadrupina vai sablenderē, pielej izkausētu sviestu (es vēl pieliku karoti medus, lai labāk turās kopā), masu samaisa un izlīdzina tortes formā.
Ķirbi sautē nelielā ūdens daudzumā, ieber sietā, nospiež lieko ūdeni (faktiski ar to vispār vajadzētu sāk, jo ķirbim ir jāpadziest, pirms pievieno olas un visu pārējo).
Blenderī saliek ķirbi, iebiezināto pienu, olas, citronu, mannu un visu sakuļ. Var blenderēt tikai ķirbi vai pat samīcīt ar dakšiņu, ja blendera nav, visu pārējo piemaisa klāt ar karoti. Citronu ņēmu veselu, norīvēju miziņu un izspiedu sulu.
Masu lej formā uz cepumu pamatnes, cep cepeškrāsnī 160 grādos aptuveni 40 minūtes. Es cepu aptuveni stundu 175 grādos.  Gatavību pārbauda ar kociņu. Kūkas virsmas krāsa praktiski nemainās.)
Kūkai ļauj atdzist, tad liek ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti.
Ķirbju kūku var pasniegt ar ogām vai ogu mērcēm, ābolu biezeni, saldējumu, bet ļoti labi garšo arī bez šitā visa.

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 12. septembris, 08:27:30 no pitons »

Atslēdzies Luīze

Re: ķirbja kūka
« Atbilde #1 : 2014. gada 15. novembris, 18:51:25 »
Piebildīšu, ka tie, kas ir ēduši un iepriekš nav zinājuši, ka tā ir ķirbja kūka, tā arī neuzminēja par ķirbi kūkā. Variantu bija daudz, sākot ar biezpienu. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2014. gada 15. novembris, 19:01:41 »
Piebildīšu, ka tie, kas ir ēduši un iepriekš nav zinājuši, ka tā ir ķirbja kūka, tā arī neuzminēja par ķirbi kūkā. Variantu bija daudz, sākot ar biezpienu. :)
Starp citu, jaa - izskataas peec biezpiena :)

Paldies par recepti!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 12. septembris, 08:28:17 no pitons »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2014. gada 16. novembris, 00:11:16 »
Esmu ķirbju fans, noteikti izmēģināšu!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2014. gada 16. novembris, 09:39:51 »
Tava recepte - kā kulaks uz acs! Šajās brivdienās kā reiz būs vienu "karieti" vai "kamaza riteni" jānolikvidē.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2014. gada 16. novembris, 12:23:52 »
Droši var ņemt vairāk ķirbja nekā receptē teikts. Vēl jāpamēģina, kā būtu pirms tam ķirbi cept cepeškrāsnī vai tvaicēt, lai nav pēc tam no liekā ūdens jātiek vaļā.  Bet esmu cepusi arī ļoti mitru ķirbi, tāpat garšīgi bija.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #6 : 2014. gada 16. novembris, 12:38:11 »
nu dikti pa smuko :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь