Autors Tēma: Psiholoģijas mīti  (Lasīts 8052 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Psiholoģijas mīti
« Atbilde #45 : 2025. gada 26. oktobris, 11:46:37 »
Ko grieķisks deguns un perfekta galvas forma liecina par potenciālām rakstura iezīmēm?

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #46 : 2025. gada 26. oktobris, 11:53:17 »
Domāju, ka neko :D
Pielikšu  nekvalitatīvu attēlu (Amālijai). Kā Tevi (mani) redz citi. Es tur esmu Margarita. Tas grieķdeguna portrets ir pavisam citādāks.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2025. gada 26. oktobris, 12:05:37 »
Gan jau ko liecina arī deguna forma... man lors reiz teica - jums tāda klasiska deguna forma  :?:  Man gan šķiet, ka klasisks deguns kā kādam grieķu dievam ir tukkgam nevis man...  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #48 : 2025. gada 26. oktobris, 14:48:07 »
IMHO vairāk par cilvēku pasaka laika gaitā iesēdušies vaibsti – nicīgs smīniņš, piemiegtas acis, lūrēšana caur pieri, urskulī savilktas lūpas.
Un vairāk ķermeņa valoda, ne tik daudz sejas anatomiskās detaļas.

Bet tam, ka visiem, kam ir, piemēram, lielas ausu ļipiņas vai ļipiņu praktiski nav, būtu vienādas rakstura īpašības – neticu.

Vēl jo vairāk, cilvēka īpašības ar gadiem mēdz mainīties, bet plecu platums attiecībā pret pakaļu kāds bija, tāds paliek.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #49 : 2025. gada 26. oktobris, 18:11:10 »
Mīmika, protams, intuitīvi nolasās vieglāk, bet anatomija arī tomēr ko liecina. Izteikta zoda līnija vai pretēji, neizteikta, pieres platums, garš kakls vai īss, acu novietojums, žokļi, nāsis... Man iespaidu bieži rada cilvēka rokas, pat īpaši neanalizējot. Patīk vai nepatīk, ir mans cilvēks vai nav...  :?: 

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #50 : 2025. gada 26. oktobris, 19:02:35 »
Patìk/nepatìk...tas tomèr ir tìri subjektìvi. Visàdi psihopàti viss bieźàk izràdàs vizuàli simpàtiski un glìti cilvèki. Protams, ka dzìves laikà ķermenis pielàgojas raksturam. Esmu sastapusi gara auguma, normàlas miesasbùves cilvèkus, bet plecos un mugurà tàds kùkumińš. Un komunicèjot izràdàs, ka tiešàm cilvèks ir tàds iztapìgi padevìgs.
Iespèjams, tas puisis, kuram tàs neglìtàs lùpas vai zods, tà arì jutàs neglìts un nesaprasts un pievienojàs pie tiem, kuriem tas bija vienaldzìgi. Diemźèl, pie sliktajiem.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2025. gada 26. oktobris, 19:14:51 »
Kur teikts, ka puisis bija neglīts??? :faint: Visnotaļ glīts un ar labu audzināšanu. Es gan viņu pērnvasar tik vienu reizi pie mums Jāņus svinot redzēju.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #52 : 2025. gada 26. oktobris, 19:19:45 »
Atvaino. Automàtiski pieļàvu, jo "gļèvà" apakšlùpa vai kas...bija tas, uz kà tika likts akcents. Tukkungs to bija ievèrojis. Bet ne par to puisi ir runa. Runa ir par mùsu stereotipiem spriedumos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2025. gada 26. oktobris, 19:26:25 »
Tas jau būtu pārāk primitīvi, ja atšķirība būtu - glīts/neglīts. Protams, ka psihopāts vai agresors var būt vairāk kā apburošs. Ne jau par to runa... Bet uz sejas lejas daļas konstrukciju tomēr der paskatīties, drošības labad...  :P   ;)

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #54 : 2025. gada 26. oktobris, 19:38:52 »
Man bija labs pazińa. Vizuàli diezgan nepievilcìgs: atkàrušàs ausis un Tevis noraksturotàs "gaļìgàs" lùpas. Bet kas par superìgu cilvèku bija. Arì gudrs. Diemźèl veselìbas problèmas. Un vińa vairs nav.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #55 : 2025. gada 26. oktobris, 19:44:36 »
Bet varbùt arì Tev taisnìba...puisis neapprecèjàs. Dzívoja kopà ar vecàkiem privàtmàjà. Varbùt nepietika apńèmìbas iet prom un sàkt savu dzìvi :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2025. gada 26. oktobris, 19:52:21 »
Jēz, kur tu to visu rauj, kādas vēl manis noraksturotās "gaļīgās lūpas"???  :fp:   :faint: 
Es taču jau iepriekš rakstīju, ka tie instingti kas parādās vizuāli gēnu konstrukcijā var izpausties un var neizpausties. No audzināšanas, socializācijas atkarīgs... Mums visiem piemīt viens no spēcīgākajiem, seksuālais instingts, bet tak spējam to vairāk vai mazāk savaldīt...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #57 : 2025. gada 27. oktobris, 10:00:13 »
"Tukkngs teica - nebrīnos, viņam tāda ģļēva apakšlūpa, "

Man transformējās uz "gaļīgām lūpām". Tā es to vizualizēju :mrgr:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #58 : 2025. gada 28. oktobris, 07:35:59 »
Man ar tās asociācijas ar pabiezu, mīkstu apakšlūpu...

Manuprāt, saistīti - cilvēki ārēji bieži līdzinās dažādiem dzīvniekiem. Kurš vairāk, kurš mazāk. Kaut vai zobi - vienam ilkņi, otram - izteikti priekšzobi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #59 : 2025. gada 28. oktobris, 10:28:55 »
Tēma jau vispār nav ne par puisi, kur nu par viņa lūpām, bet par fenotipiem...  :?: