Autors Tēma: Laba alga pie saprātīga darba režīma  (Lasīts 8766 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: Laba alga pie saprātīga darba režīma
« Atbilde #30 : 2014. gada 22. novembris, 09:56:02 »
Nu labi, tagad daudzi strādā ne tajā jomā, kur diploms. Bet tas neatceļ prasību pilnveidoties un mērķtiecīgi attīstīties. Es, godīgi sakot, arī dziļi aizdomājos, kur tad un par ko tieši IT speciālistam šitik maz maksā. Pat studenti, cik man zināms, bez štukas eur nestrādā.

Kaut kas autoram savā dzīvē jāmaina uz augšu :)

Atslēdzies j

« Atbilde #31 : 2014. gada 22. novembris, 10:02:13 »
Par to štuku studentiem ir mazliet pārspīlēts :-)
Taču, ja autore būtu IT speciālists ar pieredzi, tad atrast darbu IT sfērā par štuku ar normālu darba laiku pašlaik nebūtu problēma.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #32 : 2014. gada 22. novembris, 11:13:17 »
Šito es tiešām zinu no dzīves, pāris labi draugi tajā jomā darbojas. Vēl pirms gadiem 5 tā nebija, bet tagad viņu reāli pietrūkst, un viņi ir noteicēji darba tirgū.

Varbūt autorei jāpaceļ galva no nebiedzamajiem darbiem, jāiztēlojas, ka viņa no visiem ir atlaista, un jāveic mārketinga pētījums, par kādām naudiņām var vienu šitādu kā viņa uz mēnesi izīrēt? :) Kas zina, varbūt rezultāts nesīs patīkamu pārsteigumu.

Atslēdzies itta

« Atbilde #33 : 2014. gada 22. novembris, 14:28:45 »
Tajā jomā, kur man ir diploms, kaut kā strādāt pavisam noteikti negribu, tas man šobrīd ir vaļasprieks un ja izlemtu strādāt tad noteikti tikai un vienīgi ārzemēs, jo tur pat tās jomas nespeciālistiem maksā vairāk kā LV profiem...

... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies itta

« Atbilde #34 : 2014. gada 22. novembris, 14:30:04 »
Autorei jāsaved kārtībā to kas ir tai toverī virs pleciem un jāsaprot ko pati no visa grib un tad jau patiešām viss var atrisināties...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #35 : 2014. gada 26. novembris, 09:40:35 »
Tajā jomā, kur man ir diploms, kaut kā strādāt pavisam noteikti negribu, tas man šobrīd ir vaļasprieks un ja izlemtu strādāt tad noteikti tikai un vienīgi ārzemēs, jo tur pat tās jomas nespeciālistiem maksā vairāk kā LV profiem...
Nekad neesmu sapratis cilvēkus, kuri iet studēt auKstskolās noteiktu specialitāti, kurā netaisās strādāt????
Jūs ko studējat tikai diploma dēļ??????

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #36 : 2014. gada 26. novembris, 09:42:09 »
Nekad neesmu sapratis cilvēkus, kuri iet studēt auKstskolās noteiktu specialitāti, kurā netaisās strādāt????
Šobrīd jau diplomam da jeb kādam ir jābūt citādāk tavu CV nelasīs. It īpaši jaunajiem gurķiem, kam nav ko ierakstīt pieredzes ailītē.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #37 : 2014. gada 26. novembris, 10:56:26 »
Šobrīd jau diplomam da jeb kādam ir jābūt citādāk tavu CV nelasīs. It īpaši jaunajiem gurķiem, kam nav ko ierakstīt pieredzes ailītē.
Ja cilvēks pretendējot uz jurista vietu cv rakstīts ka beidzis LLA veterināra katedru kā lielopu apsēklotājs tad tas skaitās pluss?????

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #38 : 2014. gada 26. novembris, 11:03:34 »
Par apsēklotājiem nav ne mazākās nojausmas, tie parasti iet vēl kādu augstāko paķert klāt, ja grib uz urbēju galdiņiem pārkāpt.
Drīzāk runa ir pa vadībniekiem, ekonomistiem, juristiem, politologiem, filologiem uc vispārizglītojošā sektora diplomiem. Tie, kas iet studēt pa tēmu ir baigi maz, jo arī daļa eksaktie ir tur aizgājuši, jo iespējams konkurss mazāks uz budžeta vietām, nevis tāpēc, ka patīk un gribās.

Piemēram man darbā ir divas eksaktas dāmas pa Tavu novirzienu. Lieki teikt, ka darba specifika vispār nav saistīta ar iegūto izglītību/profesiju. Nu un iepūt.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #39 : 2014. gada 26. novembris, 12:35:06 »
Būtībā jau ļoti reti kāds strādā  diplomā norādītā virzienā. Es tos diplomus vairāk uztveru, kā iespēju izzināt pastāvošo  lietu kārtību. Līdz ar to, ja galva strādā jebkurā jomā var ātri salikt prioritātes, apgūt lietu būtību un praktiski strādāt jebkurā jomā. Galvenais ir apziņa, ka jebkurš, kas to darbu veica pirms tevis arī kaut kad neko nezināja un diez vai bija pārāks par tevi. Sākumā, nu nedēļas divas,  būs kārtīgi jāieurbās tēmā... un tad jau kā pa sviestu. Tas protams vairāk par lietām, kas attiecās uz "plāno galdiņu urbšanu".
Es, ja godīgi, vairāk cienu tos, kuri prot arī rokas likt  lietā, tur gan izglītība, prakse un pieredze. Kaut ko mācēt pašam un ķert no tā kaifu- tas ir ko vērts. Droši vien sākumā bija kaut kāda tur izglītība, bet viss pārējais nāk ar pieredzi. Saucot meistaru, mēs jau iepriekš zinam, kurš būs dārgs bet perfekti darbu padarīs, vai vienkārši kaut ko saskrūvēs un nekādas garantijas , bet uz to brīdi  ātrumā var iztikt. Izglītība droši vien ir abiem.