Autors Tēma: Visprimitīvākās valodas kļūdas  (Lasīts 22100 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Ofēlija

• Viesi
Re: Visprimitīvākās valodas kļūdas
« Atbilde #45 : 2018. gada 13. novembris, 12:15:45 »
Bobi, kā nav? (ģenitīvs). Nav maizes.
Te nu lielās profesores ir sapinušās meistarībā. Kas jāpiešuj? Poga. Nominatīvs. Poga ir jāpiešuj. Kam jāskatās futbols? Jurim... utt.
No rupjām kļūdām - atDZīstu, atDZīstos, nĒesmu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #46 : 2018. gada 13. novembris, 13:49:23 »
Kas piešuj? Poga.
Ko piešuj? Pogu.
Pogai jāpiešuj pogu pie pogas. Man nav zelta pogas, ko Tev piešūt. Pie kakla.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #47 : 2018. gada 13. novembris, 13:53:01 »
Bobi, kā nav? (ģenitīvs). Nav maizes.

nu, par to var strīdēties līdz mūža galam :)  jo teorētiski nav vai ir būtu tas pats, tikai ar pretēju nozīmi. Ir maizes. Es tā neteiktu :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #48 : 2018. gada 13. novembris, 13:55:54 »

nu, par to var strīdēties līdz mūža galam :)  jo teorētiski nav vai ir būtu tas pats, tikai ar pretēju nozīmi. Ir maizes. Es tā neteiktu :)

mājās ir daudz maizes :) normāli skan :)
a zinājāt, ka ir vienskaitlis, divskaitlis un daudzskaitlis - viens koks, divi koki, daudz koku ...viens lats, divi lati, piecdesmit latu ... 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #49 : 2018. gada 13. novembris, 13:58:01 »
valodnieku simpozijs  :smej:

Lēdija Makbeta

• Viesi
« Atbilde #50 : 2018. gada 13. novembris, 14:02:14 »
Nav jāstrīdas, Bobi. Tas ir likums.
Ja tāda putra galvā, tad nav jāaizrāda citiem.
Daddy pilnīga taisnība. Pareizi izlocīts.

« Atbilde #51 : 2018. gada 13. novembris, 14:04:43 »
Labi zinu, ka atraušos kāāārtējo banu (ak!, cik literāli! :) ), bet!, vai šis nav sarunu forums?
Forums, kur sarunājas dažādi cilvēki?, ar dažādu izglītības līmeni?
Man lasot, cik nu ir ko lasīt, tieši no cilvēka rakstības stila, kļūdām  arī rodas priekšstats,
tēls... dzīvs tēls.
Ja textā ir doma, kura man būtiska, pilnīgi pie kājas par izsprukušo garumzīmi, atstarpi,
vai vēl ko, emocionāli savu domu paužot... nu, kā jau sarunājoties... sorry  filoloģēm... :)

tak atslābsti :) ja neesi pamanījusi, mani teksti forumā arī nav gluži tādi, kas kvalificētos kā pilnībā literāra valoda, un par komatiem čatā es vispār neiespringstu. Kā Spārka jau iepriekš norādīja, runa ir par RUPJĀM kļūdām, un sāpe ir par pareizu latviešu valodas lietošanu VISPĀR, nevis konkrēti šeit.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Lēdija Makbeta

• Viesi
« Atbilde #52 : 2018. gada 13. novembris, 15:21:16 »
Es šuju pogu.
Man jāpiešuj pogA.
Kleita jāuzvelk, mati jāmazgā, zobi jātīra.. utt.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #53 : 2018. gada 13. novembris, 16:51:12 »
Vai nav tā, ka valoda laika gaitā attīstās, mainās..? Vecās formas paliek neaktuālas, nāk jauni vārdi, izpratne par vārdu, formu un locījumu pielietojumu. Ne jau kardināli, bet tomēr.. KKo tādu man vienos lietišķās komunikācijas kursos stāstīja dikti sertificēta un akreditēta pasniedzēja.
Neaizstāvu barbariskus kropļojumus, bet daudzos gadījumos es tik ļoti neiespringtu. Tikai ar likumu, ja tauta nevēlas, tā īsti saturēt neko nevar.

« Atbilde #54 : 2018. gada 13. novembris, 17:34:08 »
Jauni vārdi - jā, tie nāk klāt, bet gramatikas likumus tak neviens nav atcēlis :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Lēdija Makbeta

• Viesi
« Atbilde #55 : 2018. gada 13. novembris, 19:17:26 »
Tauta vēlas, lai ir tolete. Un gan jau kādreiz būs.

Atslēdzies dip

« Atbilde #56 : 2018. gada 13. novembris, 20:03:33 »
Nu nezinu, nezinu. Man kursos (darbā) kruta latviešu valodas pratēja un skolotāja centās pierādīt, ka latviešiem nav tāda vārda vecāmāte. Ir vectēvs un vecmāte. Un basta.
Pardonči, palieku pie vecāsmātes, rosola un attā ar 2 t.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #57 : 2018. gada 13. novembris, 20:37:01 »
Vēl pasaki, ka aplaudēt ar 2 p :clap:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #58 : 2018. gada 13. novembris, 20:57:28 »
Nezinu, vai tas dara godu, nespēt daudz maz pareizi un saprotami uzrakstīt savā dzimtajā valodā. Neesmu filoloģe, bet tomēr patīk tā darīt. Un arī svešvalodās cenšos iemācīties rakstīt pareizi. Ir jau, kas saka, ka gramatika kaķim zem astes, ka tikai saprot. Tā varbūt ir pašā, pašā valodas apgūšanas sākumā, bet tiklīdz sāc daudz maz nopietni tai citā valodā arī mācīties un strādāt, tad gramatika arī ir vajadzīga. Tādas manas domas.

Palasot FB grupās un tamlīdzīgās vietās, kā ļaudis raksta, manī mostas gramatiķa dvēsele. Viena lieta, izlaist kādu komatu pirms divdabja teiciena vai tamlīdzīgā vietā, kas cits vispār bez komatiem rakstīt. Arī tādās virtuālajās sarunās. Tak tie liekas automātiski, kad rakstu! Vai liekie punkti. Man ir 6. kaķi.

Atslēdzies dip

« Atbilde #59 : 2018. gada 13. novembris, 21:05:40 »
Vēl pasaki, ka aplaudēt ar 2 p :clap:

Ja rakstītu bez apdomāšanās - būtu ar 1 p, ja sāktu domāt - būtu plaukšķināt :just_popcorn:
Apprecēt, appuišot, appūst. Kas tas vispār par vārdu a-plaudēt? :banhead:

Kaut gan pati zinu, ka mēdzu runāt un rakstīt nepareizi.