Autors Tēma: Visprimitīvākās valodas kļūdas  (Lasīts 22106 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Visprimitīvākās valodas kļūdas
« : 2018. gada 12. novembris, 08:30:51 »
Mēs dzīvojam drusku absurdā sistēmā

drīz jau es sākšu ticēt, ka aPsurds ir pareizi uzrakstīts vārds, tik bieži to nākas lasīt :D
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 12. novembris, 15:56:01 no Spārka »

Atslēdzies Minne

Re: Visprimitīvākās valodas kļūdas
« Atbilde #1 : 2018. gada 12. novembris, 10:27:46 »
drīz jau es sākšu ticēt, ka aPsurds ir pareizi uzrakstīts vārds, tik bieži to nākas lasīt :D

Un neaizmirsti "nau"!

« Atbilde #2 : 2018. gada 12. novembris, 13:23:55 »

Lūk, par to es arī visu laiku cepos - neizglītotie pilsoņi, kas lasa tikai interneta komentārus, tiešām var padomāt, ka tā ir pareizi, ja tik daudz kur tas ir rakstīts. Un kirdik pareizai latviešu valodai :(  Kirdik jau būšot šā kā tā, līdz ar latviešu izmiršanu, nu bet pagaidām mana filoloģes sirds asiņo katrreiz, kad redzu apsurdu, toleti, kosmetalogu utt.   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2018. gada 12. novembris, 13:26:07 »
nēnulabi, es jau neko nesaku, es pats sintaksi ar morfoloģiju sajaucu, par ko cienījami literāti krita ģībonī. Un teikumus hroniski ar mazo burtu sāku :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2018. gada 12. novembris, 15:10:04 »
Ha,  grammarnazi te atradušies - apsurdi un toletes viņiem duras acīs!  Vēl pāris izglītības sistēmas reformas un varēsiet priecāties, ka jaunatne vispār māk lasīt un rakstīt!  :evil:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2018. gada 12. novembris, 15:20:27 »
Ha,  grammarnazi te atradušies - apsurdi un toletes viņiem duras acīs!  Vēl pāris izglītības sistēmas reformas un varēsiet priecāties, ka jaunatne vispār māk lasīt un rakstīt!  :evil:
oj, nu tur nav pie vainas izglītības sistēma. Lai cik skumji tas neliktos, IT ir pie vainas.. Nekad vairs nebūs tā kā agrāk, Kvadra, tas laiks ir aizgājis..

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2018. gada 12. novembris, 16:12:34 »
Vai drīzāk - problēma ir ne tikai izglītības sistēmā. Lasīts netiek, labākajā gadījumā kādi interneta blogi, ziņu portāli (reizēm gan šķiet - varbūt labāk, ja nelasa neko), komunikācija - sms, čatu stilā...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2018. gada 12. novembris, 16:13:16 »
Internets tomēr devalvē gramatiku. Kā piemēru varu minēt to, ka bērnam skolā dienasgrāmatas vietā tagad mājasdarbus skolotāji ieraksta e-klasē, un ļooooti reti es neatrodu, pie kā piesieties.  E-pasta vēstules no klases audzinātājām regulāri ir ar gramatiskām kļūdām. Nu tad ko var prasīt no skolēniem, ja pašām skolotājām dubultie standarti?
Kādreiz bērnam teicu, ja redzēšu, ka skolotāja pati ir pieļāvusi kļūdas, viņa kontroldarbus un mājasdarbus labojot, būs liels skandāls līdz pat Izglītības ministrijai. Bet nu labi, nerāda man neko. :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2018. gada 12. novembris, 16:15:01 »
oj, nu tur nav pie vainas izglītības sistēma. Lai cik skumji tas neliktos, IT ir pie vainas..
Es vainotu IT tikai pastarpināti, jo tā dēļ mazāk lasa.
Un neticu, ka skolā pašu primitīvāko no pareizrakstības neiemāca.
Man zināmie sīkie normāli raksta.
Fonētikas īpatnību dēļ - rakstu, kā dzirdu - sliņķiem un mazlasītājiem kļūdas ir bijušas vienmēr (gūlta, stūlbs, iskapts, aiskari utt utjp). Ja viņi komunicē ar citiem tādiem pašiem, tad ir, kā ir.
Starp citu - iekavās rakstīto korektors pasvītroja sarkanu, IT var arī palīdzēt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2018. gada 12. novembris, 16:32:55 »
Ja nav pareiza latviešu valoda ikdienā, tad nebūs arī skolā un nelīdzēs nekādas IT. Vēl jo vairāk, ka korektori darbojas pēc apslapinātā pirksta principa.
Viens otrs mājinieks atļāvās man aizrādīt, ka ar zīdaiņiem NAV jārunā - tāpat taču neko nesaprotot vēl. Esot jāļuļina... Jautāju, līdz cik gadu vecumam tad vajag ''mammī-bukš, oļe -pač pač''? Vai var līdz vidusskolai izvilkt?
Un šāda pieeja bija visnotaļ inteliģentiem cilvēkiem, kuri grāmatu kalnus izlasījuši.
Jāpiezīmē, ka mani bērni iztika bez visādiem ''mīļumvārdiņiem'' un vienmēr runājuši skaidri un saprotami. Ir bijuši daži izņēmumi - ''tefelons, karturkurkurļi (jā, kartupeļi ar 101 R!), pimpusis (pilnīgi nesaprotams apzīmējums ķisenam)''.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2018. gada 12. novembris, 16:38:38 »
Un baismi sari uz kumbra saceļas no ''plašķiem, kleitām ar rociņām, aizliešanas aiz kakla, milzīgiem pleķiem (alias bleķiem), jāiešuj pogA.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2018. gada 12. novembris, 16:40:09 »
A kas vainas plašķiem un pufaikām? :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2018. gada 12. novembris, 16:44:59 »
Nekāda. Tāpat kā toletei un kartuFeļiem, koKletēm un koLidoram.
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2018. gada 12. novembris, 16:45:48 »
Un baismi sari uz kumbra saceļas no ''plašķiem, kleitām ar rociņām, aizliešanas aiz kakla, milzīgiem pleķiem (alias bleķiem), jāiešuj pogA.
Tā jau ir auKstākā pilotāža.
Bet 10 - 20 grūtos vārdus taču var kaut vai iemācīties rakstīt, ja nejūt, kā vajag? Es saprotu, ka dzird: "tolete".

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2018. gada 12. novembris, 16:46:54 »
Man domāt, problēma ir globāla. Neticu, ka vecajā Eiropā visi baigie teicamnieki, tikai mēs, nabadziņi, bārenīši, pastaliņās sēžam un nemācāmies..